دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان: با فروشندگان پوشاک نامتعارف برخورد شود

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان: با فروشندگان پوشاک نامتعارف برخورد شود

گروه استان‌ها-دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان با اشاره به رصد ۱۵۰ مغازه فروش لباس‌های نامتعارف گفت: از دادستان خواسته شد تا به موضوع رسیدگی شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین احمد عبدالهی‌نژاد ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: معروف و منکر عبارت هستند از هر گونه فعل، قول و یا ترک فعل و قولی که به عنوان احکام اولی و یا ثانوی در شرع مقدس و یا قوانین، مورد امر قرار گرفته و یا منع شده باشد.

وی افزود: مردم از حق دعوت به خیر، نصیحت، ارشاد در مورد عملکرد دولت برخوردارند و در چارچوب شرع و قوانین می‌توانند نسبت به مقامات، مسئولان، مدیران و کارکنان تمامی اجزای حاکمیت و قوای سه گانه اعم از وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، موسسات، شرکت‌های دولتی، موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی، نهادهای انقلاب اسلامی، نیروهای مسلح و تمامی دستگاه‌هایی که شمول قوانین و مقررات عمومی نسبت به آنها مستلزم ذکر یا تصریح نام است، امر به معروف و نهی از منکر کنند.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان با بیان اینکه نهادها و دستگاه‌های فرهنگی مکلف به فراهم کردن شرایط اقامه امر به معروف و نهی از منکر هستند، گفت: وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان بسیج مستضعفین، شهرداری‌ها و سایر نهادها مکلفند شرایط امر به معروف و نهی از منکر و بالا بردن سطح آگاهی‌های عمومی در این زمینه‌ها را از طریق آموزش و اطلاع‌رسانی فراهم کنند.

وی تصریح کرد: قوه قضائیه مکلف است به منظور تسریع در رسیدگی به جرائم موضوع این قانون شعب ویژه‌‌ای را اختصاص دهد و وزارت امور خارجه، وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط موظفند اتباع خارجی را قبل و حین ورود به کشور نسبت به قوانین و مقررات و رعایت شوون اسلامی آگاه کنند.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالهی‌نژاد ادامه داد: ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر عهده‌دار وظایفی از جمله تعیین سیاست‌ها و خط مشی‌های اساسی در زمینه ترویج و اجرای امر به معروف و نهی از منکر و پیشنهاد آن به مبادی ذی‌ربط، تبادل اطلاعات و نظرات برای شکل گیری سیاست‌های مربوط به امر به معروف و نهی از منکر، آسیب شناسی و ریشه یابی علل ترک معروف و ارتکاب منکر، تعیین الگوهای رفتاری، زمینه سازی برای مشارکت همه جانبه آحاد مردم و دستگاه‌های اداری و رسانه‌های عمومی در امور مربوط به فریضه امر به معروف و نهی از منکر، آموزش و پژوهش و ترویج گسترش آن و ارائه گزارش سالانه به مقام معظم رهبری، قوای سه گانه و مردم است.

وی اظهار داشت: اعضای ستاد دارای 18 عضو از جمله امام جمعه مرکز استان، استاندار، مدیرکل اطلاعات، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل آموزش و پرورش، رئیس یکی از دانشگاه‌های استان، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، دو نفر از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، دادستان و غیره است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان خاطرنشان کرد: در اجرای بند 8 ماده 16 قانون، ستاد مکلف است روش‌های صحیح امر به معروف و نهی از منکر زبانی و نوشتاری و حدود آن را  به منظور ترویج و گسترش فرهنگ فریضتین با استفاده از ظرفیت دستگاه‌های مشمول قانون، سمن‌ها و تشکل‌های غیر دولتی و مراکز دینی برای عموم مردم تدوین کرده و آموزش دهد.

وی افزود: در اجرای بند 6 ماده 16 قانون، ستاد موظف است نسبت به اقدامات دستگاه‌ها و مراکز موضوع ماده 18 قانون به طرق مقتضی بررسی لازم حضوری و غیر حضوری را اعمال کرده و مدارک ارتکاب منکر را حسب مورد به مراجع ذی‌صلاح گزارش و تا حصول نتیجه پیگیری کند.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالهی‌نژاد با بیان اینکه اگر مدیران نیاز به تذکرداشته باشند باید تذکر لازم داده شود، گفت: بیشترین نیاز تذکر به مسئولان است، چرا که اگر با آسیبی مواجه شویم ناشی از اشتباه عمل کردن مسئولان اجرایی دستگاه‌های حاکمیتی است.

وی ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر ناظر به رفتاری است که علنی بوده و بدون تجسس مشخص باشد، در این صورت می‌توان وارد عمل شد و به فرض اینکه شخصی رشوه گیر است ولی مدرکی وجود ندارد، نمی‌توان وارد عمل شد مگر اینکه علنی شود یا گزارش برسد و حین انجام فعل مشاهده شود.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالهی‌نژاد تصریح کرد: گاهی شاهد مسائل ضد اخلاقی در فضای مجازی و اینستاگرام هستیم که متاسفانه با عرف و شرع منافات دارد و دغدغه بسیاری از مردم است ولی راه چاره آن مربوط به یک استان نیست بلکه کل کشور باید یک اقدام اساسی و صحیح برای کنترل این مساله انجام دهد.

وی با اشاره به وجود لباس‌های غیرعرف در جامعه و نارضایتی برخی از مردم، اظهار داشت: کمیسیون هماهنگی مبارزه با مفاسد اجتماعی در این حوزه وارد شد و با برگزاری جلسات متعدد با رئیس اتاق اصناف، بازرسی اصناف، اتحادیه‌های پوشاک، صنف خیاطان، پارچه فروشان و غیره در این مورد صحبت شد تا قبل از اینکه فروشنده برای خرید اینگونه لباس‌های نامتعارف هزینه کند، تذکر لازم داده شود و اصلاً وارد بازار نشود.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالهی‌نژاد افزود: پس از برگزاری جلسات و برای پیگیری موضوع بیش از 150 مغازه رصد شد که اقدام به فروش لباس‌های غیر متعارف کرده بودند و زمانی که بازخواست شدند، می‌گفتند هیچ تذکری به ما داده نشده بود و از عدم فروش این لباس‌ها آگاهی نداشتیم، لذا از دادستان خواسته شد تا به موضوع رسیدگی شود.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان خاطرنشان کرد: برای اینکه مساله امر به معروف در کشور اجرا شود باید همانگونه که برای آگاهی از روند ابتلا به بیماری کرونا، تعداد مبتلایان جدید، فوتی‌ها و توصیه‌های بهداشتی ستادی در رسانه ملی تشکیل شد، روزانه میزان پرونده‌های مفاسد اجتماعی، تصادفات، رشوه، کلاهبرداری و غیره رصد و به اطلاع مردم رسانده شود تا مردم با این خطرات و موضوعات آشنا شوند و روز به روز شاهد کاهش آمار باشیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره آوازخوانی در جوار پل‌های تاریخی گفت: با آواز و موسیقی مخالف نیستیم بلکه هر کار مکان خاص خودش را دارد و اینکه شاهد آوازخوانی در پل خواجو یا دیگر تفرجگاه‌ها هستیم مساله خوبی نیست چون حواشی بسیاری دارد، هر کسی نمی‌تواند هر جایی که دوست داشت آواز بخواند و باید طبق شرایط فرهنگ و ارشاد اسلامی در محیط خاصی کنسرت برگزار شود.

انتهای پیام/166/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon