درخواست هم حزبیهای ترامپ برای بازنگری در طرح بازگرداندن نیروها از آلمان
جمعی از سیاستمداران بلندپایه حزب جمهوریخواه آمریکا در نامهای ضمن هشدار درباره عواقب تصمیم ترامپ برای بازگرداندن بخشی از نیروهای آمریکایی از خاک آلمان، خواستار تجدیدنظر وی در این باره شدند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه اتریشی "استاندارد"، تصمیمات اخیر رئیس جمهور آمریکا برای بازگرداندن حدود 10 هزار نیروی آمریکایی مستقر در خاک آلمان با انتقاد هم حزبی های جمهوریخواه ترامپ در کنگره هم مواجه شده است
"مایکل مک کول"، عضو ارشد مجلس نمایندگان آمریکا که ریاست نمایندگان جمهوریخواه در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا را بر عهده دارد و پنج تن دیگر از همکاران وی در این حزب در نامه ای از دونالد ترامپ درخواست کردند این تصمیم خود را مورد بازنگری قرار دهد.
این سیاستمداران بلند پایه آمریکایی اعلام کردند که بازگرداندن نیروهای آمریکایی از آلمان می تواند همچنین امنیت ملی آمریکا را در معرض خطر قرار دهد.
ترامپ دوشنبه هفته گذشته اعلام کرد که می خواهد شمار نیروهای آمریکایی مستقر در آلمان را به 25 هزار نیرو کاهش دهد. در حال حاضر حدود 34500 نیروی آمریکایی در خاک آلمان مستقر هستند.
ترامپ اعلام کرده که می خواهد با این اقدام خود آلمان را به دلیل عمل نکردن به تعهدات مالی خود در قبال ناتو مجازات کند.
ترامپ بارها در اظهارت مختلف از آلمان خواسته است که بودجه نظامی خود در ناتو را به 2 درصد تولید ناخالص ملی افزایش دهد و مرتباً تهدیدهای مختلفی را علیه این کشور انجام می دهد.
نمایندگان بلند پایه جمهوریخواه آمریکا در نامه خود به ترامپ اعلام کردند که بازگرداندن نیروهای آمریکایی از آلمان می تواند به تقویت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه بیانجامد. در این نوشته آمده است: اکنون زمان آن نیست که اقداماتی انجام گیرد که سبب شود پوتین اعتبار بازدارندگی ناتو را زیر سوال ببرد. همچنین باید از این مسئله جلوگیری شود که متحدین ما در ناتو به تعهد ایالات متحده در قبال امنیت جمعی اعضای این ائتلاف تردید کنند.
در این نوشته آمده است که یک اروپای مرفه و صلح آمیز نه تنها به نفع اروپا بلکه به نفع ایالات متحده آمریکا هم هست. نمایدگان جمهوریخواه کنگره با هشدار در این باره که دشمنانی مانند روسیه و چین سعی می کنند از شکاف ها در مناسبات دو سوی آتلانتیک سوء استفاه کنند این مسئله را نگران کننده دانستند که ترامپ در مسئله سازماندهی مجدد نیروها با متحدین مشاوره ای انجام نمی دهد. دولت آلمان از این تصمیم ترامپ برای کاهش نیروها مطلع نبوده است.
دموکرات های کنگره آمریکا هم اعلام کرده اند که می خواهند با قانونی از این تصمیم ترامپ برای بازگرداندن نیروها از خاک آلمان جلوگیری کنند. رئیس جمهور آمریکا می تواند به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح دستور خروج جزئی نیروهای نظامی از یک منطقه را صادر کند اما برای اجرای آن پول لازم است که کنگره باید آن را تصویب کند.
بسیاری سیاستمداران آلمانی هم به تصمیم یکجانبه و بدون هماهنگی ترامپ برای بازگرداندن نیروهای آمریکایی مستقر در خاک این کشور انتقاد شدیدی وارد کردهاند.
"هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان این گونه رفتارهای ترامپ را بسیار خطرناک ارزیابی کرده است.
سربازان آمریکایی در چند ایالت آلمان مستقر هستند. بیشتر این سربازان در ایالتهای راینلندفالز و بایرن مستقر هستند. به نوشته اشپیگل اشتغال دهها هزار غیرنظامی آمریکایی و آلمانی در این ایالتها به حضور نیروهای آمریکا بستگی دارد.
حدود یک سال پیش ترامپ گفته بود که ممکن است هزار تا دو هزار سرباز را از آلمان به لهستان منتقل کند. رئیس جمهور آمریکا استدلال کرده بود که این سربازان از لهستان در برابر روسیه دفاع خواهند کرد.
انتهای پیام/