سامانه "گزارشگران فساد" در سازمان بازرسی ایجاد می‌شود/فعالیت‌های میلیاردی زیرزمینی برای فرار از مالیات/شناسایی ۳۰۰ هزار تخلف اداری در سال ۹۸

سامانه "گزارشگران فساد" در سازمان بازرسی ایجاد می‌شود/فعالیت‌های میلیاردی زیرزمینی برای فرار از مالیات/شناسایی 300 هزار تخلف اداری در سال 98

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: علاوه بر سامانه رسیدگی به شکایات، تصمیم داریم سامانه گزارشگران فساد راه اندازی کنیم تا همه از جمله شما خبرنگاران گزارش‌های خود ر اعلام کنید.

به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری حجت‌الاسلام حسن درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور به مناسبت هفته قوه قضائیه پیش از ظهر امروز با حضور نمایندگان رسانه‌ها آغاز شد.

درویشیان در آغاز سخنان خود با تبریک دهه کرامت، بزرگداشت یاد و نام شهید بهشتی و شهدای هفتم تیر و نکوداشت هفته قوه قضائیه، گفت: در دوره تحول قوه‌ قضائیه هستیم. پس از تصدی ریاست قوه در دوره جدید با توجه به فرمایشات رهبری در حکم آیت‌الله رئیسی که اشاره کردند این دوره باید دوره تحول قوه در بستر گام دوم انقلاب اسلامی باشد، محورهایی که متناسب با رویکردهای تحولی قوه در سازمان بازرسی مدنظر است هم بر اساس سند تحول در رابطه با سازمان بازرسی تدوین و ابلاغ شده و در حال پیگیری و اجرا هستیم و هم حسب تأکیدات ریاست قوه در دوره تحولی سازمان بازرسی هستیم.

وی درباره برخی رویکردهای تحولی در دوره جدید سازمان بازرسی گفت: یکی از رویکردهای دوره جدید توجه به همه ظرفیت‌های قانونی موجود برای اعمال نظارت سازمان بر دستگاه‌های اجرایی است. بر اساس اصل 174 دو مأموریت نظارت بر جریان اداری و حسن اجرای قانون بر عهده سازمان بازرسی است. ما یک سازمان کارشناسی هستیم که از نخبه‌ها و متخصصان در سطح کشور استفاده می‌کنیم و اگر این تعداد چند برابر هم بشود امکان اجرای همه ظایف را نداریم مگر آنکه از همه ظرفیت‌های کشور استفاده کنیم؛ به ویژه در بحث مبارزه با فساد که با آمدن آقای رئیسی شدت یافته است. از ظرفیت نهادها و «ان‌جی‌او»ها و به ویژه مجموعه رسانه‌ها و خبرنگاران باید استفاده کنیم. خبرنگاران می‌توانند بازرس افتخاری باشند. باید از ظرفیت نظارت همگانی که در تشکیلات ما پیش‌بینی شده و دفتر نظارت همگانی و بازرسان افتخاری استفاده کرد که به صورت جدی به دنبال اجرای آن هستیم.

درویشیان ادامه داد: علاوه بر سامانه رسیدگی به شکایات، تصمیم داریم سامانه گزارشگران فساد راه اندازی کنیم تا همه از جمله شما خبرنگاران گزارش‌های خود ر اعلام کنید. به دلیلی حوزه‌های مسئولیتی، یکی از رویکردهای جدی توجه به مسائل کلان به عنوان معضل جدی کشور است، مثل مسکن و خودرو؛ حوزه اقتصادی و معیشتی به عنوان مسائل جدی کشور هم در اولویت کاری ماست.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: رویکرد تحولی دیگر ما پیگیری اقداماتی است که باید انجام می‌شده و نشده یا انجام نمی‌شود. در این راستا تقویت نظارت‌های قبل و حین است. اگر توجه کنیم، بخشهای نظارتی درون دستگاه‌ها مثل حراست‌ها، بازرسی‌ها و نهادهای خارج از دستگاه‌ها مانند سازمان بازرسی، اگر به پیشگیری توجه کنند بسیاری از خلاف‌ها اتفاق نمی‌افتاد. در سیل سال گذشته اگر برخی وظابف دستگاه‌ها به موقع انجام می‌شد،  شاهد این همه خسارت نبودیم. لذا یکی از وظایف ما پیگیری ترک فعل‌هاست. ما فرصت‌های زیادی داشتیم و از دست دادیم. باید از فرصت‌ها به خوبی استفاده کنیم. در بحث بازارهای بین‌المللی و حوزه‌های اقتصادی معتقدیم تحریم گرجه ظالمانه است اما فرصت است. در کرونا با اینکه تحریم بود اما به فرصت تبدیل کردیم و اقدامات بسیار درخشانی انجام شد؛ شرکت های خصوصی دانش‌ بنیان و بخش خصوصی وارد شدند و کسی باور نمی‌کند در روزهای اول کرونا با کمبود تجهیزات بهداشتی مواجه بودیم و امروز نه‌تنها به اندازه نیاز تولید می‌کنیم که بخشی هم در حال صادر شدن است.

وی خطاب به خبرنگاران و با بیان اینکه از شما هم درخوست می‌کنیم در مطالبه‌گری از دستگاه‌ها کمک کنید، گفت: از دیگر اولویت‌های کاری ما پیگیری تحقق شعار سال است. موضوع معیشت، تولید و کار مهم ترین مسئله سال‌های کشور است که نامگذاری این سال‌ها توسط رهبری ناشی از اهمیت موشوع است که باید توجه شود. بخشی از کارهای ما و اقدامات پیش‌بینی شده ما اقدامات برای جهش تولید و رفع موانع تولید است. در حوزه مالیاتی و تسهیلات بانکی و بهبود کسب و کار مواردی را پیشنهاد کرده‌ایم.

درویشیان افزود: نخریدن کالاهای خارجی که مشابه داخلی دارد توسط دولت، بحث قاچاق کالا و مجوزهای واحدهای تولیدی در دستور کار ما هست و بیش از 250 برنامه کاری را پیش‌بینی کردیم. بحث دیگر فوریت بازرسی‌ها است؛ مباحثی که در جامعه مطرح می‌شود مانند آب شرب غیزانیه یا تخریب آلونک آسیه پناهی در کرمانشاه و امثال اینها مواردی است که با فوریت وارد شدیم و دنبال می‌کنیم.

وی ادامه داد: در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و توجه رهبری به گام‌هایی که در بستربیانیه اشاره داشتند مانند توجه به علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و ازادی، عزت ملی روابط خارجی و مرز بندی با دشمن و نیز سبک زندگی؛ ترکیب این توصیه‌ها نکته دارد. استقلال و آزادی اصول اصلی انقلاب و خواسته مردم در مبارزاتشان است اما این توصیه پنجم قرار گرفته زیرا تحقق آن مبتنی بر چهار مورد اول است. پس یکی از موضوعات جدی ما پیگیری بحث عدالت اداری و برخورد با تبعیض و فساد اداری است که در شکل‌ها و قالب‌های مختلف ممکن است حضور و بروز داشته باشد.

رئیس سازمان بازرسی گفت: ویژگی‌هایی که مبارزه اثربخش با فساد به عنوان یکی از اولویت‌های سازمان بازرسی است عبارتند از: قاطعیت و حساسیت در برابر فساد که همه جامعه اسلامی و مردم ما طبق اصل قانون اساسی امر به معروف و نهی از منکر همه افراد به ویژه نسبت به حاکمیت و حاکمیت به مردم عمل کنند ولی حساسیت به فساد را همه باید ورود کنند که در این صورت جایی برای مفسد و فساد در کشور نخواهد بود. بکارگیری مبازره با فساد، نمی‌شود کسی که خودش آلوده است با فساد مبارزه کند؛ به تعبیر رهبری نمی شود با دستمال کثیف شیشه را پاک کرد. عدم مسامحه با مفسدان، تبعیض قائل نشدن در توزیع امکانات، مجوزها و سایر منابع که در اختیار برخی دستکاه‌های اداری استبهره‌گیری از دانش روز و مبارزه علمی با بسترهای فساد و شناسایی گلوگاه‌های فساد و برچیدن فساد. هم ساختارهای فساد برچیده شود و هم باید افرادی که فساد می‌کنند باید برچیده شوند.

درویشیان درباره اقدامات سازمان بازرسی گفت:  در سال گذشته حدود 100 هزار و 20 شکایت یا اعلام از مردم داشتیم که 82 درصد آن از طریق سامانه رسیدگی به شکایات و اعلانات رسیده است. 10 هزار کاربر در دستگاه‌های اجرایی داریم که موظف هستند به شکایات رسیدگی و نتایج را به ما اعلام کنند و قابل دسترسی شکات باشند و اگر شاکی قانع نشد پرونده ایجاد و رسیدگی می شود.

وی با بیان اینکه نسبت به سال 97 حدود 51 درصد رشد شکایات داشتیم که ناشی از افزایش امید مردم به قوه قضائیه است گفت: یکی از رویکردهای ما در بازرسی‌ها و بررسی‌ها توجه به اثربخشی آن بازرسی و بررسی است. در حین بررسی و بازرسی تلاش همکاران ما این است که به نتیجه برسانیم و مشکل مرتفع شود. در مجموع صدها اثربخشی در حوزه‌های مالی، مناقصاتی و مزایده‌ای و حوزه‌های مالیاتی و اصلاح برخی قراردادها و صورت وضعیت‌ها داشتیم که بیش از 1500 مورد بوده است. ارزش مالی که با پیگیری سازمان به خزانه بازگشت بالغ بر 2500 میلیارد تومان است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: یکی از مشکلات کشور این است که در این وضعیت کمبود منابع مالی برای انجام تعهدات، خوب نیست عده‌ای فرار مالیاتی داشته باشند. ما به این موضوع وارد شده‌ایم و اقداماتی که به جد دنبال می‌کنیم سامانه جامع مالیاتی است تا جلوی فرار مالیاتی گرفته شود. بسیاری در زیرزمین‌ها و دور از چشم و منظر دستکاه‌های مالیاتی فعالیت‌های میلیاردی دارند که مالیات نمی‌دهند. 5600 میلیارد تومان سال قبل پیگیری کردیم که مشخص شد بخشی‌اش برگشت شده است. در حوزه ارزی هم چه در حوزه نفت و سایر بخش‌هایی که فعالیت‌های ارزی دارند بالغ بر 400 میلیون دلار و یورو در نتیجه پیگیری‌های سازمان بازرسی یا برگشت شده یا جلوگیری شده است.

درویشیان گفت: در حوزه اراضی چه در جلوگیری از تغییر کاربری یا خلع ید یا تصرف، گزارش‌هایی دادیم و اراضی‌ای که به دولت و منابع طبیعی برگشته بالغ بر 51 میلیون متر مربع بوده است. مجلس بودجه خوبی تصویب کرد برای قوه قضائیه و سازمان ثبت اسناد که طرح کاداستر اجرا شود. این کار موجب ممانعت از زمین‌خواری‌ها خواهد شد. 

وی افزود: در نتیجه این بررسی‌ها و بازرسی‌ها در حوزه تضییع وجوه دولتی، ارتشا، اختلاس و تحصیل اموال نامشروع، سال قبل در مجموع 5 هزار بازرسی داشتیم که بیش از 8 هزار گزارش محصول این بازرسی‌ها بوده است. در مجموع گزارش‌های اصلی که بیشترین گزارش‌های ما را تشکیل می دهد 3854 گزارش اصلی داشتیم. بیش از 10 هزار پیشنهاد اجرایی ارائه دادیم و 1242 گزارش معرفی به مراجع قضایی داشتیم که بیش از 4400 نفر در این گزارش‌ها معرفی شدند برای رسیدگی قضایی. بیش از 300 هزار تخلف اداری داشتیم که بیش از 10 هزار نفر در خصوص آن معرفی شدند و بیش از 400 گزارش مربوط به تخلفات مدیران ارائه دادیم.

انتهای پیام/

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon