اصفهان| «آموزش خانواده» مهمترین استراتژی برای پیشگیری از اعتیاد است

اصفهان| «آموزش خانواده» مهمترین استراتژی برای پیشگیری از اعتیاد است

گروه استان‌ها-مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: استراتژی کلان کشور به سمت آموزش خانواده با محوریت زنان برای پیشگیری از اعتیاد و آسیب‌های ناشی از آن حرکت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، مرضیه فرشاد ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر، با اشاره به شعار این هفته، اظهار داشت: «دانش بیشتر برای مراقبت بیشتر»، شعار در نظر گرفته شده است، زیرا اگر دانش و اطلاعات مردم گسترش پیدا کند می‌توان مراقبت بیشتری از سلامت و بهداشت جامعه کرد.

وی افزود: اقدامات بسیاری در راستای پیشگیری از اعتیاد توسط بهزیستی در حال انجام است و استراتژی کشور به سمت آموزش خانواده با محوریت زنان است و افزایش درصد اعتیاد در زنان و کاهش سن اعتیاد دغدغه‌های این زمینه را بیشتر کرده است.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه نگران افزایش درصد اعتیاد در زنان و کاهش سن اعتیاد هستیم، گفت: در بحث زنان باید دو فرایند آموزش و کاهش آسیب‌های اجتماعی آنان  با توجه به شعار سال اتفاق بیفتد.

فرشاد تصریح کرد: انتشار و همه‌گیری کرونا بسیاری از مسائل کشور را تحت الشعاع قرار داد و جلسات آموزش زنان و خانواده برای افزایش آگاهی خانواده‌ها به منظور پیشگیری از اعتیاد به خاطر کرونا تعطیل شد و این فرصت را از دست دادیم، شاید کرونا از برگزاری بعضی اجتماعات مضر جلوگیری کرده باشد، ولی به این معنا نیست که آموزش تعطیل یا اقدامات اساسی در این زمینه متوقف شد، بلکه از طریق فضای مجازی آموزش‌ها دنبال شد.

وی تصریح کرد: اصلی‌ترین موضوع در زنان، بحث آموزش آنهاست که به محض بهتر شدن شرایط جامعه  و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی دوباره آموزش‌ها ادامه پیدا خواهد کرد.

فرشاد با اشاره به موضوع تسهیل‌گری در فرآیند عملکرد بهزیستی، ادامه داد: در بحث تسهیل‌گری بیشتر رویکرد ما مرتبط با خانواده است و معمولا در آموزش‌های تسهیل‌گرانه اغلب زنان حضور دارند.

وی با اشاره به کاهش آسیب و درمان زنان معتاد، اظهار داشت: بخشی غیردولتی در اصفهان برای ساماندهی معتادان متجاهر که کارتن خواب یا متکدی هستند اعلام آمادگی کرده و در این راستا، جمع آوری معتادان متجاهر در هفته گذشته انجام شد.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان خاطرنشان کرد: فعلا از اینگونه اقدامات به عنوان یک مسکن و درمان استفاده می‌کنیم ولی محوریت کار آموزش خانواده است.

وی افزود: با شیوع کرونا، تکدی‌گری و کارتن خوابی معتادان متجاهر در هم ترکیب شده‌اند که ناچار شدیم در حرکتی هماهنگ میان بهزیستی، شهرداری، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر،  دانشگاه علوم پزشکی و نیروی انتظامی برای ساماندهی وضعیت آسیب‌های اجتماعی شهر اقدام کنیم ولی در شرایط عادی، متکدیان جدای از معتادان متجاهر ساماندهی خواهند شد.

فرشاد با بیان اینکه معتادان متجاهر تحت عنوان ماده 16 ساماندهی می‌شوند، گفت: آنها با دستور قضایی ساماندهی می‌شوند که تحت نظر بهزیستی است و این موضوع ویژه کسی است که اعتیادش اثبات شده و تجاهر به اعتیاد کرده و به دنبال درمان هم نمی‌رود، در واقع این ماده، به نوعی یک درمان غیر اجباری است و فرد در قدم نخست به مرکز درمان سوق داده می‌شود و سپس شرایطی فراهم می‌کنیم که خود راغب به ادامه درمان شود.

انتهای پیام/166/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon