اشاره به گفت‌وگوی اوباما و پوتین درباره کِریمه در کتاب بولتون

اشاره به گفت‌وگوی اوباما و پوتین درباره کِریمه در کتاب بولتون

"جان بولتون" در کتاب خود به افشای جزئیاتی از مذاکرات ولادیمیر پوتین با باراک اوباما پرداخته که طبق گفته رئیس جمهوری روسیه، همتای آمریکایی‌اش در سال ۲۰۱۴ حاضر شده بود، الحاق کریمه به روسیه را به رسمیت بشناسد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو، نوشته است: "جان بولتون" مشاور پیشین رئیس جمهوری ایالات متحده در مسائل امنیت ملی، در کتاب خود با عنوان «اتاقی که همه چیز در آن رخ داد»،  به افشای جزئیاتی از گفتگوهای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا درباره شبه جزیره کریمه نیز پرداخته است.

بولتون ادعا می‌کند که پوتین به او (بولتون) گفته است که در سال 2014، باراک اوباما آماده به رسمیت شناختن کریمه در ترکیب فدراسیون روسیه بود.

بولتون در کتاب خود به سفرش به مسکو که در ماه ژوئن سال 2018 رخ داد، اشاره می کند که در جریان آن در کاخ کرملین، به حضور رئیس جمهوری روسیه نیز پذیرفته شد. به گفته وی، در این دیدار، در کنار سایر موضوعات، مسئله اوکراین نیز مطرح شد.

بولتون در کتابش نوشته است: «پوتین خط مشی بسیار سرسختانه‌ای را در قبال اوکراین اتخاذ کرده و به تفصیل درباره جنبه‌های سیاسی و نظامی مناقشه در شرق این کشور صحبت کرد. در ادامه بحث درباره کریمه نیز صحبت شد که به گفته بولتون، رئیس جمهوری روسیه "به هیچ وجه حاضر نشد تا از این اقدام (الحاق کریمه) صرف نظر کند و تاکید کرد که این مسئله دیگر تمام شده است و اکنون می توان آن را بعنوان بخشی از تاریخ دانست.»

در ادامه معاون سابق رئیس جمهور آمریکا نوشته است که پوتین به او توضیح داده که چگونه باراک اوباما در سال 2014 به وضوح به او گفته بود: اگر روسیه اقدامات خود را محدود به الحاق کریمه کند، مناقشات در رابطه با اوکراین ممکن است متوقف شود. بولتون افزوده: «البته بنا به دلایلی، اوباما بعداً نظر خود را در این باره تغییر داد.»

به عقیده بولتون، اقدامات آمریکا در ونزوئلا، به خاطر ترس از افزایش نفوذ روسیه و چین است

مشاور سابق امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا همچنین در بخش دیگری از کتابش نوشته است که مقامات آمریکایی به خاطر ترس از افزایش نفوذ روسیه و چین در منطقه، خط مشی سخت گیرانه‌ای را علیه دولت ونزوئلا به رهبری نیکلاس مادورو در پیش گرفته‌اند.

بولتون ادامه داد: «رژیم مادورو به دلیل پیوند نزدیک خود با کوبا و همچنین امکاناتی که برای روسیه، چین و ایران فراهم کرده، یک تهدید محسوب می‌شد. تهدید از جانب مسکو هم از نظر نظامی و هم از نظر اقتصادی غیرقابل انکار بود، زیرا هزینه قابل توجهی برای حمایت از مادورو و تسلط بر صنعت نفت و گاز ونزوئلا در جهت آسیب رساندن به منافع ایالات متحده صرف می‌کرد. و در این زمینه پکن هم از قافله عقب نمانده بود.»

به گفته وی ، «آمریکا از زمان دکترین مونرو، به مقابله با تهدیدات خارجی در نیمکره غربی زمین پرداخته و پس از دولت رئیس جمهور سابق، باراک اوباما و وزارت امور خارجه جان کری که کوشیدند این نظریه را دفن کنند، زمان احیای آن رسید.»

انتهای پیام/

 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon