۸۰ درصد معتادان مواد مخدر پس از درمان دوباره به چرخه مصرف بازمی‌گردند

80 درصد معتادان مواد مخدر پس از درمان دوباره به چرخه مصرف بازمی‌گردند

گروه استان‌ها - دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری گفت: نرخ ماندگاری درمان اعتیاد به مواد مخدر در کشور و استان پایین است و در خوش‌بینانه‌ترین حالت تنها ۲۰ درصد از افراد پاک می‌شوند و مابقی مجدد به چرخه مصرف بازمی‌گردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، سید قدیر مرتضوی ظهر امروز در نشست اعضای ستاد مبارزه با مواد مخدر با نماینده ولی فقیه در  چهارمحال و بختیاری  با بیان اینکه مقابله با عرضه مواد مخدر رویکرد اصلی این ستاد است اظهار داشت: سال گذشته سه تن از انواع مواد مخدر در استان کشف شد و در سال جاری تاکنون 650 کیلوگرم کشف شده که این رقم نسبت به قبل رشد قابل توجهی داشته است.

وی ادامه داد : محور مواصلاتی استان که یک محور ترانزیتی محسوب می‌شود و همجواری استان ما به استان‌های فارس و کهگیلویه و بویراحمد و همچنین مصرف‌کننده بودن استان از گذشته تاکنون، تهدید جدی برای این استان به شمار می‌رود و چالش‌های زیادی را برای ما به وجود آورده است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان افزود: برخورد با خرده‌فروشان، دستگیری تولیدکنندگان و پاکسازی مکان‌های آلوده استان در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: در حال حاضر 56 مرکز درمان دارویی و 17 مرکز اقامت در استان فعالیت می‌کنند که از لحاظ ظرفیت درمانی قابل قبول هستیم. از میان معتادان 65 نفر جمع آوری شده است که نتیجه آزمایش کرونای سه نفر از آن‌ها مثبت اعلام شد.

مرتضوی اظهار کرد: نرخ ماندگاری درمان اعتیاد به مواد مخدر در کشور و استان پایین است و در خوشبینانه‌ترین حالت تنها 20 درصد از افراد پاک می‌شوند و مابقی مجدد به چرخه مصرف بازمی‌گردند، لذا ساز و کار حوزه درمان در حال بازنگری است تا بتوانیم پاکسازی در این حوزه را که به خود فرد، خانواده و ما برمی‌گردد را افزایش دهیم.

مرتضوی ادامه داد: بحث مواد مخدر یک جنگ نرم است که اگر کاهش عرضه و تقاضا رخ دهد و والدین، افراد موثر در این زمینه و خود شخص از عواقب مصرف مواد مخدر آگاهی داشته باشند، راحت‌تر می‌توان در این جنگ پیروز شد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تصریح کرد: در گذشته تنها طیف معتادان مورد توجه قرار می‌گرفت و امروز توجه به افراد آسیب‌پذیر در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: اعتیاد آثار چند وجهی دارد که هر چه نسبت به آن‌ها تقویت شویم از یک حربه دیگر استفاده می‌کند و آخرین حربه بحث کرونا بود که افراد معلوم‌الحال  با پخش کلیپ‌هایی در فضای مجازی، ذهن‌ها را به سمت استفاده از مواد مخدر سوق دادند.

مرتضوی با بیان اینکه بالغ بر 71 سازمان مردم نهاد در پیشگیری مواد مخدر استان فعالیت می‌کنند گفت: والدین، معلمان و دانش‌آموزان وارد چرخه آموزش شده‌اند که با آموزش به این افراد می‌توان چرخه مصرف مواد مخدر را کنترل کرد.

وی در پایان نوید برگزاری جشن پاکسازی محله غرب شهرکرد را به مردم داد و خاطرنشان کرد: شناسایی عناصر و شبکه‌های اصلی این حوزه یکی از مهمترین کارهای ما است که تاکنون عناصر اصلی استان دستگیر شده و کسی دیگر باقی نمانده، همچنین کارشناسان به صورت میدانی وارد کار می‌شوند و در محله غرب شهرکرد تصمیمات خوبی از جمله طرح پاکسازی محله که طرح بلندمدت است در نظر گرفته شده است.

همه دستگاه‌ها باید در حوزه مبارزه با مواد مخدرکار کنند

حجت‌الاسلام المسلمین محمدعلی نکونام در این جلسه  با بیان اینکه شما در جهت سلامت جامعه و مصون نگه‌داشتن جوانان و نوجوانان از آفت‌ و بلایا تلاش می‌کنید، اظهار داشت: دشمن دقیقاً عکس شما و در مقام آلوده‌کردن جامعه کار می‌کند لذا کار شما، مبارزه با دشمن است.کار شما کمتر از کار فردی که در سنگر حاضر می‌شود و رو در روی دشمن قرار می‌گیرد، نیست.

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: تشکیل ستاد مبارزه با مواد مخدر به خودی خود موثر است اما هرگز نباید قانع شد، زیرا که در مقابل حجم عظیم تلاش دشمن، کم کار شده است. مواد مخدر مسئله محله‌ای و استانی نیست بلکه یک مسئله جهانی است و دست‌های قدرتمند مستکبران و پول‌های هنگفت آن‌ها پشت این مسئله قرار گرفته است.

نکونام افزود: دشمن می‌خواهد با افزایش مصرف مواد مخدر و ایجاد تخدیر در جامعه اهداف استکباری خود را در کشورها تحقق بخشد. مطالبه‌گری از دستگاه‌هایی که می‌توانند در این حوزه کار کنند در دستور کار قرار گیرد زیرا که مسئله مبارزه مواد مخدر با تلاش 35 دستگاه متولی حل نمی‌شود و همه و همه باید در آن درگیر شوند. مقابله با آسیب‌هایی که مواد مخدر به جامعه وارد می‌کند کار گسترده‌ای را می‌طلبد.

امام جمعه شهرکرد با بیان اینکه خسته نشوید و بر حجم کاری خود بیافزایید، گفت: با مطالبه گری، جامعه را بیدار و زنگ خطر مواد مخدر را به صدا در بیاورید.

وی با بیان اینکه با تعامل دستگاه‌ها فعالیت بالا می‌گیرد ادامه داد: آسیب‌های ناشی از مواد مخدر در محلات و مطرح شدن محله خاصی در مصرف مواد مخدر یک مصیبت است که ناشی از کم‌کاری در این زمینه است.

نکونام ادامه داد: فراگیر‌کردن کارها، بالا بردن مشارکت‌های عمومی و افزایش فعالیت‌های فرهنگی در این زمینه موفقیت را افزایش می‌دهد. هرگونه خدمت در این حوزه خدمت مقدس و هرگونه جهاد جهاد فی سبیل‌الله است.

انتهای پیام/7540/ر/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon