نبی: فعالیت مدارس فوتبال پیش از دریافت مجوز قانونی آغاز نشود
دبیرکل فدراسیون فوتبال در نشست بر ضرورت نظارت دقیق بر اجرای طرحهای مورد نظر خصوصا حوزه های گرس روتز و استعدادیابی فوتبال کشور تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از سایت رسمی فدراسیون فوتبال، نشست ویدیویی هماندیشی کمیته جوانان استانها، صبح امروز (چهارشنبه) برگزار شد. مهدی محمد نبی با تشکر از عوامل برگزاری این نشست اظهار داشت: خوشحالیم که با وجود شرایط ویژه موجود، امکان برگزاری این نشست به صورت ویدیویی فراهم شده و چنین جلسات مشترکی قطعاً میتواند در تحقق اهداف مورد نظر تاثیرگذار باشد. این سمینار در حوزه توسعه فوتبال پایه، استعدادیابی و «گرس روتز» بسیار مفید و ضروری است.
وی اضافه کرد: بر اساس الگوهای AFC، کمیته جوانان فدراسیون فوتبال نقشه راه در مسیر توسعه فوتبال پایه، استعدادیابی و گرس روتز را به استانها ارائه میکند و در اجرای این مسیر لازم است به سه بخش کلی توجه داشته باشیم. موضوع اول، محتوای نقشه راهی است که در اختیار شما قرار میگیرد. بخش دوم، زمانبندی متناسب با اجرای این برنامه است و بخش سوم، جمعبندی و ارزیابی عملکرد. هدف ما این نیست که یک برنامه و نقشه راهی اعلام شود و دیگر موضوع را پیگیری نکنیم؛ بلکه لازم است گام به گام نظارت و ارزیابی را در دستور کار داشته باشیم. همانطور که از استانها انتظار داریم در اجرای این برنامه با دقت نظر، روی روند کار نظارت کنند.
دبیرکل فدراسیون فوتبال تصریح کرد: تجربه نشان داده که ساختار فوتبال کشور در تهران یا استانهای برخوردار از امکانات، متمرکز نیست. اتفاقاً برخی استانها که از امکانات کمتری برخوردار هستند، ظرفیتهای خودشان در حوزه شناخت استعدادهای توانمند فوتبال کشور را به خوبی نشان دادهاند. موضوع مهم در این حوزه، نبوغ و نوآوری است که موجب میشود در مسیر شناسایی و معرفی استعدادها، موفقیتهای ارزشمندی حاصل شود.
نبی گفت: از زحمات تمامی عزیزانی که در سالهای گذشته و در فدراسیون فوتبال در این حوزه تلاش کردهاند قدردانی میکنیم و خوشحالیم که در این مسیر از تجارب و دانش محصص، اکبر محمدی و نیما نکیسا بهره میبریم. در خصوص فعالیت مدارس فوتبال در استانها هم لازم است به این موضوع اشاره کنم که هنوز مجوز این موضوع به صورت رسمی و قانونی ابلاغ نشده و خواهش میکنیم تا پیش از دریافت مجوز رسمی و قانونی در این بخش، فعالیتی صورت نگیرد. همچنین با دریافت مجوز در حوزه فعالیتهای آموزشی هم شما عزیزان باید بر اساس پروتکلهای اعلام شده به صورت دقیق عمل کنید تا این فعالیتها، بدون بروز هر مشکلی آغاز و پیگیری شود. همچنین از سلامتی خانواده ها وفرزندانشان در این بخش مراقبت و محافظت کنید.
محصص: باید به دنبال تغییر و استفاده از الگوهای روز باشیم
در ادامه این نشست، مرتضی محصص رئیس کمیته فنی فدراسیون فوتبال با اشاره به اهمیت استعدادیابی و آموزش در حوزه فوتبال پایه گفت: مسئله آموزش در فوتبال باید از سن زیر شش سال آغاز شود و به استانداردهای آموزش در ردههای مختلف، توجه جدی داشته باشیم. به طور مثال در رده زیر 14 سال بسیاری از کشورها از جمله بلژیک، توجهی به نتیجه و جدول مسابقات ندارند؛ بلکه بررسی توانمندی بازیکن موضوع اصلی است. با تمام احترامی که به گذشته و پیشکسوتانمان داریم، باید روشها و مسیرمان را عوض کنیم. ما باید تغییر کنیم تا با الگوهای روز انطباق پیدا کنیم.
محصص اضافه کرد: در فوتبال ما توان تکنیکی و دریبل زدن اهمیت زیادی دارد، اما میبینیم که در حال تغییر هستیم و بازیکنان کمی مثل علی کریمی، خداداد عزیزی و مهدی ترابی داریم که این اصلاً خوب نیست. فوتبال بازی تصمیمات درست و انتخابهای مناسب است. شما نمیتوانید در سنین پایین از بازیکن انتظار داشته باشید تیکیتاکا بازی کند؛ بلکه باید اجازه بدهید نبوغ خودشان را به نمایش بگذارند.
محمدی: حرکت هماهنگ و نظارت مستمر، فوتبال پایه را به موفقیت میرساند
اکبر محمدی رئیس کمیته جوانان فدراسیون فوتبال هم در این نشست ضمن قدردانی از حمایتهای دبیرکل فدراسیون گفت: بر اساس ارزیابی پنل جوانان AFC، ما در جایگاه برنزی حوزه گرس روتز و توسعه فوتبال پایه قرار داریم. همچنین به خوبی میدانیم عنوان بهترین مربی در این حوزه به عربستان رسیده، بهترین آکادمی به چین و بهترین برنامه توسعه فوتبال پایه به تاجیکستان اختصاص پیدا کرده است. اینها نشان میدهد باید برای پیشرفت در این بخش تلاش کنیم. در واقع باید خودمان را به کشورهای پیشرو برسانیم. جوانان کره و ژاپن به مراحل نهایی مسابقات جام جهانی جوانان میرسند و این نشاندهنده سختی کار تیمهای ما در رقابت با چنین حریفانی است.
محمدی اضافه کرد: مسئله آموزش، استعدادیابی مناسب و برنامهریزی هدفمند از اهمیت زیادی برخوردار است. همانطور که نبی گفت، ما نقشه راه را در اختیار استانها قرار میدهیم، اما حرکت هماهنگ و نظارت مستمر میتواند منجر به موفقیت این برنامه و در نهایت فوتبال پایه در کشور شود. استانداردسازی آکادمیها و توسعه فوتبال پایه با استفاده از الگوهای موجودی، اصلیترین بخش اهدافی است که در یک نظام هماهنگ به نتیجه میرسد. از زحمات معینی و محصص، اساتید ارزشمند خودم تشکر میکنم که زحمات زیادی در این بخش کشیدهاند و ما هم باید به این مسیر ادامه بدهیم تا جایگاه حقیقی خودمان را در سطح فوتبال پایه همینطور گرس روتز آسیا به دست بیاوریم.
نکیسا:نتیجه گرایی به فوتبال پایه آسیب می زند
در ادامه نیما نکیسا، مسئول گرس روتز فدراسیون فوتبال ضمن قدردانی از مسئولان برگزاری این نشست گفت: پیش از هر چیز امیدوارم در این روزها مراقب سلامتی خود، اعضای خانواده و شاگردان خودتان در فوتبال پایه باشید. به اعتقاد من لازم است ما نگاه متفاوتی به موضوع گرس روتز داشته باشیم. بسیار خوشحالم که در این حوزه با دوستان خوبی مثل محصص و محمدی همکاری میکنم؛ چرا که در این مدت همواره حامی ما بودهاند.
وی با بیان اینکه لازم است به فلسفه گرس روتز توجه کرد، تصریح کرد: در این مقوله، نتیجهگرایی اهمیتی ندارد و میتواند به فوتبال پایه آسیب بزند. باید به دنبال ایجاد فضای مناسب و بانشاطی باشیم که بازیکن با لذت و شادابی کار کند. باید به دنبال جلب مشارکت حداکثری در توسعه گرس روتز باشیم. حقیقت این است که در سالهای اخیر کشورهایی چون سنگاپور و فلسطین در این بخش، عناوین برتر را از آن خود کردهاند و ما نتوانستیم به جایگاه حقیقی خودمان برسیم.
مسئول گرس روتز فدراسیون فوتبال در ادامه خاطرنشان کرد: برای گسترش و توسعه فعالیتها و اجرای برنامهها به صورت هدفمند، پیشنهاد من این است که هرکدام از استان ها نماینده تخصصی خود را در این بخش معرفی کنند و به صورت مستقیم از این طریق، برنامه مورد نظر را در سراسر کشور به صورت هماهنگ اجرا کنیم. از حمایت همهجانبه دبیرکل محترم فدراسیون هم تشکر میکنم که به مسئله فوتبال پایه در بخشهای مختلف، نگاه بسیار خوب و عمیقی دارد.
خلیل موسوی مسئول کمیته جوانان هیئت فوتبال خراسان رضوی و سید محمد حسینی، مسئول کمیته جوانان هیئت فوتبال استان کرمان هم در این نشست، دیدگاههای خود را پیرامون برنامه توسعه فوتبال پایه در استانها بیان کردند.
انتهای پیام/