نوسازی بافت پیرامون حرم رضوی با رعایت حقوق مردم باید صورت گیرد

نوسازی بافت پیرامون حرم رضوی با رعایت حقوق مردم باید صورت گیرد

گروه استان‌ها- نایب رئیس مجلس گفت: در تمامی مسائل مربوط به نوسازی بافت پیرامون حرم رضوی حقوق مکتسبه ساکنان باید رعایت شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، امیرحسین قاضی زاده هاشمی عصر امروز در بازدید از بافت پیرامونی حرم مطهر که با حضور محمدرضا کلائی شهردار، جمعی از اعضای شورای شهر مشهد و مدیران شهری انجام شد، اظهار داشت: هدف از بازدید امروز این بود که با اقدامات انجام شده در بافت پیرامونی حرم مطهر و مشکلات موجود بیشتر آشنا شویم.

وی اضافه کرد: بحث چالشی این روزها بازطراحی و بازبینی طرح نوسازی اطراف حرم مطهر و اقدامات انجام شده در این بافت است که برای بررسی آن فردا نیز جلسه‌ای با حضور استاندار برگزار خواهد شد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به برگزاری این جلسه در استانداری، بهتر دیدیم تا قبل از آن بازدیدی از بافت پیرامونی حرم مطهر داشته باشیم تا با آگاهی بهتری بتوانیم تصمیم‌گیری کنیم.

وی با بیان این که در مجموع معیار ما اجرای قانون است و قانون نیز روال مشخصی را پیش بینی کرده است، اظهار کرد: ما که قانون‌گذار هستیم وقتی در مجلس می‌خواهیم امتیازاتی را که به بعضی داده‌ایم حذف کنیم موظف هستیم جبران آن را پیش‌بینی کنیم یا بالعکس اگر می‌خواهیم وظیفه‌ای را به‌جایی بدهیم باید بودجه آن را پیش‌بینی کنیم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که طبیعتاً با اتفاقاتی که افتاده و تغییرات جغرافیایی و سیاسی انجام شده، نیازهای شهرطرح نوسازی بافت پیرامونی حرم مطهر به اصلاحاتی نیاز دارد گفت: به طور مثال زمانی که این طرح تهیه شد شاید کمتر کسی تصور می‌کرد جمعیت زائر در سال به 20 میلیون نفر برسد و این درحالی است که اکنون پیش‌بینی حضور 50 میلیون زائر را در سال دارند که حتی ممکن است این پیش‌بینی نیز غلط باشد و بیشتر از این تعداد زائر به مشهد سفر کنند.

وی اضافه کرد: ‌مشهد یک گذرگاه تاریخی، مذهبی و سیاسی بسیار مهم درپیشگاه ملت ایران است و این که اصلاحات ما نباید باعث تغییر هویت تاریخی شهر شود را قبول داریم، اما اگر نقشه‌های قبلی ما مشکلی از این زاویه دارد، برای این موضوع باید کار کارشناسی شود و این جا جای اظهارنظر سیاسیون نیست بلکه کارشناسان و خبرگان فرهنگی و شهرسازی باید در این خصوص نظر بدهند که این طرح نیاز به اصلاحات دارد یا ندارد؟

قاضی‌زاده هاشمی تصریح کرد: اگر قرار است اصلاحاتی در طرح انجام شود باید حقوق مردم رعایت شود همانطور که می‌گوییم حقوق ساکنان باید رعایت شود حقوق مجوزدارها نیز باید رعایت شود، این حق مکتسبه‌ای که می‌گوییم شامل هر دو این حقوق می‌شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حقوق مکتسبه هم شامل ساکنان بافت است که در آن ریشه دارند و هم افرادی که به‌صورت قانونی در این محل مجوز دریافت کرده‌اند. اگر مجوزها غیرقانونی است که باید با آن افرادی که خطا کرده‌اند برخورد شود، اما آن‌هایی که قانونا مجوز دریافت کرده‌اند به طور مثال از شهرداری مشهد باید در زمان اصلاح طرح هزینه آن را حکومت و دولت بپردازد.

وی ادامه داد: اکنون این موضوع مطرح است که با توجه به تغییراتی که دربافت پیرامونی حرم مطهر اتفاق افتاده، مردم مشهد از این بافت کمی دور شده‌اند و شرایط زیست بومی سبب شده که تعداد زیادی از ساکنان بافت را ترک کنند و همچنین زائران نیز برای زیارت به سختی افتاده‌اند لذا با توجه به این موارد نیاز به اصلاح طرح وجود دارد.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: در کنار این موارد همچنین معماری بافت اطراف حرم مطهر سنخیتی با هویت اسلامی و ایرانی ندارد، لذا می‌گوئیم اگر شهر مشهد را نمی‌توانیم اصلاح کنیم حداقل بافت پیرامونی حرم مطهر سنخیتی با معماری اسلامی ایرانی و تاریخی ما داشته باشد.

وی افزود: اعتراضاتی که اکنون مطرح است حول سه مسئله حفظ هویت تاریخی شهر مشهد، حضور مردم در منطقه و دسترسی آسان زائرین و مجاوران به حرم مطهر است که شاید موارد نیاز به باز‌طراحی طرح داشته باشد، اما از آن طرف هم حقوق مکتسبه مردم ‌باید رعایت شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که خوشبختانه خوشحال هستم که رویکرد مدیریت شهری مشهد مشارکت دادن مردم در طرح است و به عنوان یک دستگاه حاکمیتی برخورد یکطرفه ندارند اظهار کرد: اکنون مانند زمانی که مطلق برخورد می‌شد و می‌گفتند می‌خواهیم پروژه اجرا کنیم‌، باید بفروشی و بروی و پول آن را هم در چند قسط می‌دادند و پروژه‌ها هم به نتیجه نمی‌رسید، نیست.

وی گفت: در به نتیجه رسیدن طرح مشکل تنها فقدان اعتبارات نبود بلکه مشکلات فرایندی نیز دخیل بود، لذا با توجه به این موضوع تغییر رویکرد شورای شهر و شهرداری در این حوزه جای شکر دارد.

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که مشهد و بافت پیرامون حرم مطهر رضوی ماهیت بین المللی دارد و مربوط به همه مردم ایران و شیعیان جهان است افزود: لذا هرتصمیمی که برای آن گرفته می‌شود افق آن باید جهانی و تاریخی باشد.

قاضی زاده افزود: بر این اساس اگر در شورای عالی معماری و شهرسازی مشاور می‌خواهد تصمیم بگیرد باید مشورت و نظر خواهی کند نمی‌شود عده‌ای و یا مشاوری بنشینند و با چهار نفر تصمیم‌گیری کنند این حتما باطل است و طرح جدید هم می‌شود مانند طرح‌های قبلی و بعد از مدتی عده‌ای پیدا می‌شوند و می‌گویند این موضوعات را ندیده‌ای لذا باید به همه جوانب توجه شود.

انتهای پیام/281/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon