‍‌‎‏تنش‌های آموزشی و مالی دانشجویان با دانشگاه‌ها/ دانشجویان مؤسسه «فردوس» مشهد خواهان حذف ترم یا بازگشت شهریه شدند

جمعی از دانشجویان مؤسسه فردوس به‌علت آنچه که عدم آموزش عملی در رشته‌های تخصصی‌شان می‌دانند، خواستار بازگشت شهریه یا حذف کامل ترم هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، ترم تحصیلی دانشگاه‌ها به پایان رسیده و دانشجویان خود را آماده امتحانات می‌کنند، اما چگونگی پایان ترم، وضعیت پرداخت شهریه‌ها، کیفیت آموزش و بسیاری نکات دیگر در دانشگاه‌ها حل نشده ‌و میزان نارضایتی دانشجویان در شرایط فعلی زیاد است. در نقطه مقابل، مدیران دانشگاه‌های شهریه‌پرداز برای آن‌که بتوانند تعهدات مالی خود را انجام دهند، به هر مسئله‌ای متوسل می‌شوند تا شهریه برگشت داده نشود و کلاس‌ها هرطور شده ‌برگزار شود، حتی به قیمت آموزش نصفه‌نیمه دانشجو یا از دست‌دادن فرصت آموزش برخی دروس عملی.

مؤسسه آموزش عالی فردوس در مشهد، از جمله مراکزی است که دانشجویان آن احتیاج مبرمی به برگزاری کلاس‌های عملی به‌صورت حضوری دارند. این مسئله در حالی مطرح است که تمام اخبار حکایت از آن دارد که وضعیت کرونا در مشهد قرمز است و دانشجویان و خانواده‌های آنان از حضور در دانشگاه اجتناب می‌کنند.

مدیران این دانشگاه ادعا کرده‌اند کلاس‌های عملی برخی رشته‌ها مانند نقاشی و موسیقی و امتحان آن را می‌توانند مهرماه امسال برگزار کنند و نمره کسب شده را برای ترم بهمن‌ماه 98-99 ثبت کنند.

مخالف کلاس تابستانی با شرایط کرونایی هستیم

یکی از نمایندگان دانشجویی مؤسسه آموزشی فردوس با اعلام نارضایتی بسیاری از هم‌دانشگاهی‌های خود از وضعیت آموزشی، گفت: با شیوع کرونا و تعطیلی دانشگاه، وضعیت آموزشی ما دچار مشکل شد، به‌گونه‌ای که بسیاری از دروس مجازی تشکیل نشد یا استادان در گروه‌هایی که در فضای مجازی ساخته بودیم، پاسخ‌گوی ما نبودند.

وی به پیشنهاد تازه این مؤسسه مبنی بر برگزاری کارگاه‌های فشرده عملی در تابستان اشاره کرد و گفت: قطعاً مخالف چنین کارگاهی در تابستان هستیم و آن را متضاد با منافع آموزشی‌مان می‌دانیم. اساساً این کارگاه براساس کدام آموزش قرار است برگزار شود، وقتی که هیچ چیزی از دروس این ترم نیاموختیم؟ کارگاه‌های مؤسسه کوچک است و در شرایط فعلی و با وجود کرونا چگونه می‌توانیم یک ماه به‌صورت فشرده کنار هم بنشینیم و کلاس‌های عملی را بگذرانیم؟ چگونه می‌شود آنچه را که در 4 ماه به ما آموزش ندادند، در عرض یک ماه فرابگیریم؟ ما دنبال مدرک و مدرک‌گرایی نیستیم.

نماینده دانشجویان به وضعیت شهریه این ترم اشاره و تصریح کرد: بسیاری از هم‌دانشگاهی‌های ما برای پرداخت شهریه در فشار هستند و وضعیت کرونا و بیکاری خودشان یا والدین‌شان سبب شده است تا برای پرداخت‌های این ترم با شرایط بدی مواجه شوند. دانشگاه به ما کمکی نمی‌کند و از سوی دیگر مدیران آموزشی ما را از حذف ترم برحذر می‌کنند و می‌گویند ضرر می‌کنید؛ پیشنهاد ما این بود که شهریه ثابت نزد دانشگاه بماند، اما ترم یا آن درس عملی مهم حذف شود، نه اینکه دوره‌ای تخصصی را در مدت یک ماه بگذرانیم.

این دانشجو به انصراف برخی استادان از تدریس در شرایط کنونی اشاره کرد و گفت: ما تلاش فراوانی برای حضور استادان برتر ملی برای درس‌هایمان کردیم و با شیوع کرونا و وضعیتی که می‌بینید، این استادان از تدریس انصراف دادند و دانشگاه استادان دیگری را جایگزین کرده است، اما دانشجویان آن‌ها را تأیید نمی‌کنند.

دانشجویان می‌توانند شهریه خود را قسطی پرداخت کنند

به سراغ رئیس این مؤسسه رفتیم تا درباره وضعیت به وجود آمده گفت‌وگو کنیم. هاشم جلیلی ضمن تأیید پیشنهاد برگزاری کلاس فشرده عملی گفت: این پیشنهاد به دانشجویان رشته‌های نقاشی و موسیقی ارائه شده است، ولی قرار نیست یک ماهه برگزار شود. تاریخ رسمی ما از 20 تیرماه به مدت 2 ماه خواهد بود و اگر دانشجویان موافق نباشند، می‌توانند دروس عملی این ترم را مجدد در سال تحصیلی جدید انتخاب کنند و پس از قبولی، نمرات آن در ترم بهمن‌ماه لحاظ شود.

جلیلی با اشاره به گله دانشجویان از فضای کوچک آموزش عملی در این طرح گفت: قطعاً بنا نداشتیم تمام دانشجویان را در یک کد آموزشی جمع کنیم، بلکه قرار است کلاس‌ها و کارگاه‌ها تقسیم‌بندی شود. در این حالت، دانشگاه پول بیشتری برای حق‌الزحمه استادان خواهد پرداخت، اما چار‌ه‌ای جز این نداریم.

رئیس مؤسسه فردوس در واکنش به درخواست دانشجویان برای بازگشت شهریه‌شان گفت: هر دانشجویی که بخواهد حذف ترم یا حذف درس کند، آزاد است، اما براساس مصوبه گذشته وزارت علوم، دانشگاه‌ها این شهریه را پس نخواهند داد.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی که ایران و بسیاری از کشور‌های جهان درگیر شرایط کرونا هستند، در زمینه آموزش هیچ راهی جز راه به‌وجود آمده در سیستم آموزش عالی ما وجود ندارد. اما دانشجویان فکر می‌کنند کلاس‌های مجازی و آموزش‌های از راه دور هزینه کمتری نسبت به آموزش حضوری دارد و از این‌رو خواهان دریافت شهریه خود هستند که در عمل امکان‌پذیر نیست. مشکلات فراوانی در این سبک آموزش داشته‌ایم، اما با نظرسنجی‌ای که از دانشجویان‌مان کردیم، آن‌ها رضایت نسبی‌ای از آموزش مجازی داشته‌اند.

رئیس مؤسسه فردوس درباره اینکه چه رشته‌هایی با مشکل آموزش مجازی رو‌به‌رو هستند، گفت: به‌جز رشته‌های موسیقی و نقاشی، سایر رشته‌ها مشکلی در آموزش مجازی نداشته‌اند.

جلیلی به وضعیت شهریه و گله‌های دانشجویان اشاره کرد و افزود: برای رفع این چالش اطلاعیه‌ای از سوی معاونت مالی منتشر کردیم تا دانشجویانی که در شرایط کنونی امکان واریز شهریه ندارند، درخواست تقسیط آن را بدهند تا در شرایط کنونی از درس و امتحانات خود عقب نمانند. به هر شکل ما موظف به تعامل با دانشجویان هستیم و امیدواریم این مشکلات هرچه سریعتر به پایان برسد.

انتهای پیام/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon