فرمانده انتظامی استان مرکزی: قائل به برخورد پلیسی با اعتراضات کارگری نیستیم

فرمانده انتظامی استان مرکزی: قائل به برخورد پلیسی با اعتراضات کارگری نیستیم

فرمانده انتظامی استان مرکزی با بیان اینکه نباید کاری کنیم که برای مشکلات کارگری جواب را نیروی انتظامی بدهد گفت: قائل به برخورد پلیسی با اعتراضات کارگری نیستیم.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سردار حسن مفخمی شهرستانی پیش از ظهر امروز در نشست با مجمع نمایندگان استان مرکزی با اشاره به وضعیت امنیتی استان اظهار داشت: در سال 98 یکی از موضوعاتی که برای مردم دغدغه بوده و هست بحث سرقت‌ها بوده که درمجموع 25 درصد افزایش وقوع سرقت در استان را شاهد بودیم، وقوع سرقت در استان 25 درصد و درصد کشف آن 20 درصد بوده است که نسبت به مدت مشابه آن در سال 97 افزایش کشف داشتیم و دستگیری‌ها هم 12 درصد افزایش داشته است.

مفخمی شهرستانی بیان کرد: در بحث کشف مواد مخدر یک درصد افزایش کشفیات داشتیم، همچنین بالغ بر 55 درصد به لحاظ ارزش ریالی افزایش کشف کالای قاچاق را در استان مرکزی شاهد بودیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه استان مرکزی یکی از استان‌های معبر و کریدور کشور محسوب می‌شود یکی از موضوعاتی که دنبال می‌کنیم بحث متوفیان تصادفات درون و برون‌شهری بوده که 2 درصد کاهش متوفیان تصادفات را در این مدت شاهد بودیم.

فرمانده انتظامی استان مرکزی با اشاره به کارنامه استان گفت: در حوزه وقوع سرقت، استان مرکزی رتبه 16 کشوری را در سال 98 داشته یعنی وقوع سرقت در 15 استان بالاتر از استان مرکزی بوده است.

مفخمی شهرستانی عنوان کرد: در سه ماهه نخست امسال وقوع سرقت در استان به 14 درصد رسید علی‌رغم اینکه در بسیاری از نقاط کشور با توجه به بحث شیوع کرونا و اتفاقاتی که افتاده بود افزایش را شاهد بودیم.

وی افزود: امسال با یک رویکرد علمی‌تر درصد کشف وقوع سرقت یعنی فاصله بین وقوع جرائم به ویژه بحث سرقت‌ها که بسیار برای مردم اهمیت دارد را مد نظر داریم که این رقم را به 69 درصد در سال 99 طی این سه ماهه رسانده‌ایم و درصد کشف وقوع ما 7 درصد افزایش یافته است.

مفخمی شهرستانی بیان کرد: فاصله کشف وقوع سرقت کاهش یافته تا مال‌باخته به مال خود برسد و دغدغه مردم در این حوزه کم شود، اما 4 ماه اخیر به سبب شیوع کرونا سرقت‌های خرد در کل کشور افزایش یافته دلیل آن هم یک سری موضوعات بوده، برای مثال بحث آزادی زندانیان را داشتیم که دوباره به چرخه سارقان برگشتند.

وی ادامه داد: اما از ابتدای خردادماه وضعیت استان نسبت به اردیبهشت، فروردین و حتی اسفندماه بهبود یافته، سارقان خرد اغلب افراد معتاد هستند که تا قبل از خردادماه امکان تحویل آنها به کمپ وجود نداشت اما با فراهم شدن مجدد این امکان وضعیت تا حدودی بهبود یافته است.

فرمانده انتظامی استان مرکزی عنوان کرد: به لحاظ جمعیت، جغرافیا و جرم اگر استان مرکزی را در طیف قرار دهیم در بحث وقوع جرم در واقع می‌توان گفت استان یازدهم هستیم اما به رتبه 16 رسیدیم یعنی وضعیت ما در بحث عملکردی بهتر است و خوب عمل کرده‌ایم اما همچنان رضایت‌مندی نداریم و باید به میانگین مورد نظر برسیم تا مردم روز به روز احساس رضایت‌مندی بیشتری داشته باشند.

مفخمی شهرستانی افزود: در زمینه ارتقاء توان عملیاتی، احداث ایست و بازرسی دلیجان را داشتیم علی‌رغم اینکه اعتبار این موضوع از استان رفته بود و در بدو ورود بنده 900 میلیون تومان اعتباری که به استان مرکزی داده بودند را گفتند استان‌های غربی کشور را اهم و مهم می‌کنیم و گفته شد که استان‌های مرزی کشور اهمیت دارد اما پای آن ایستادیم و این اعتبار را برگرداندیم 100 میلیون تومان از آن کم شد اما کار را شروع کردیم که تاکنون 20 درصد پیشرفت داشته است.

وی تصریح کرد: ان‌شاءالله با همکاری نمایندگان استان بتوانیم مابقی اعتبارات را جذب کنیم چون این ایست و بازرسی با پایه علمی که مد نظر است اگر راه‌اندازی شود با توجه به اینکه استان مرکزی کریدور کشور است می‌تواند بسیار تاثیرگذار در بحث به‌ویژه کشف کالای قاچاق و همین طور کشف مواد مخدر باشد و با این کار احساس ناامنی برای قاچاقچیان در این حوزه را، ریسک آنها و هزینه آنها را می‌توان بالا برد.

فرمانده انتظامی استان مرکزی بیان کرد: در تفرش به لحاظ زیرساخت‌ها مشکل داشتیم، بالغ بر 80 درصد کار کلانتری مرکزی تفرش پیش رفته است، با اینکه شهرستان ساوه به لحاظ جمعیت، جغرافیا و جرم دومین شهرستان با اهمیت استان بوده، اعتبار کلانتری 13 علوی را گرفتیم که ان‌شاءالله امسال کار را آغاز می‌کنیم که درنهایت تا پایان امسال یا حداکثر 6 ماهه نخست سال 1400 بتوانیم این کلانتری را راه‌اندازی کنیم.

مفخمی شهرستانی ادامه داد: شهرستان اراک با این بزرگی و با وجود جمعیت شناوری که هر روز در بازار اراک درحال تردد است و جمعیت ثابتی که در بازار وجود دارد از کلانتری مرکز بی‌بهره بوده یعنی مرکز ثقل اقتصادی استان کلانتری نداشته، خوشبختانه این کلانتری یعنی ملک آن از بنیاد شهید خریداری شده و اکنون هم در مراحل پایان کار است و با حضور سردار اشتری افتتاح می‌شود و با این اقدام جغرافیای سایر کلانتری‌ها در شهرستان اراک کوچک‌تر می‌شود و مطمئنا راندمان عملکرد انتظامی در حوزه برقراری امنیت بالاتر می‌رود.

وی عنوان کرد: به سبب حساسیتی که در استان مرکزی وجود داشت بحث راه‌اندازی پلیس امنیت اقتصادی جزو اولویت‌های کاری بنده بوده خوشبختانه ساختار آن تعریف شده، کارکنان و ساختمان آن مشخص شده و در کوتاه‌ترین زمان ممکن نهایتا یکی دو ماه آینده این مهم اتفاق می‌افتد.

فرمانده انتظامی استان مرکزی افزود: در حوزه جرائم اقتصادی اتفاقات خوبی افتاده اما قائل به این نیستیم و باید در حوزه امنیت اقتصادی برخوردهای لازم با دانه‌درشت‌ها و با کسانی که در حوزه اخلال در نظم اقتصادی ورود می‌کنند به جد ورود پیدا کنیم که خوشبختانه این مهم اتفاق می‌افتد.

مفخمی شهرستانی تصریح کرد: موضوع دیگری که بنده در روز معارفه مطرح کردم و به جد هم پیگیر آن هستم و درحال انجام است بحث هوشمندسازی پلیس بود، تمام دنیا به این سمت و سو می‌رود، در استان مرکزی به آن شکل که ما مد نظر داریم نشد اما یک مرکز فرماندهی و کنترل هوشمند در مرکز استان راه‌اندازی کردیم که کل استان را چه به لحاظ امنیتی و چه ترافیکی زیر بار پایش تصویری خود می‌برد.

وی بیان کرد: در حوزه اشراف اطلاعاتی یکی از موضوعات همین است یعنی اگر خدای ناکرده موضوعاتی از قبیل تجمعات، اعتصابات و غیره باشد مدیریت صحنه به راحتی اتفاق می‌افتد و ما بسیاری از موضوعات را که دغدغه مردم است باید در این حوزه متمرکز کنیم.

فرمانده انتظامی استان مرکزی ادامه داد: با توجه به سه مولفه جعیت، جغرافیا و جرم، دیگر به دنبال این نیستیم که در برخی نقاط که جمعیت آنها کمتر است مانند روستاها به صورت فیزیکی کلانتری یا پاسگاه ایجاد کنیم.

مفخمی شهرستانی عنوان کرد: از سال 96 با توجه به مصوبه شورای امنیت کشور مبنی بر هوشمندسازی باید ورودی و خروجی روستاها دوربین گذاشته شود و به مرکز فرماندهی کنترل هوشمند مانیتور و لحظه به لحظه رصد شود نه اینکه با حضور یک پاسگاه در یک منطقه بگوییم که این احساس امنیت بیشتری دارد.

وی افزود: شاید حضور فیزیکی پیش بیاید اما مطمئنا هوشمندسازی در افزایش اشراف اطلاعاتی، افزایش توان عملیاتی و افزایش احساس امنیت و درنهایت خود امنیت کمک می‌کند و پیگیر این مهم هستیم و تاکنون هم 90 درصد کار با کمک استاندار مرکزی انجام شده و تا پایان تیرماه این مرکز با حضور سردار اشتری افتتاح می‌شود.

فرمانده انتظامی استان مرکزی تصریح کرد: در مرکز فرماندهی کنترل هوشمند در آغاز کار 5 شهرستان اراک، ساوه، خمین، محلات و حتی دلیجان را مد نظر داریم که زیرساخت لازم را دارند، و در آینده مابقی شهرستان‌ها را هم تحت پوشش قرار می‌دهیم، در برخی از شهرستان‌ها این مرکز روستاها را هم تحت پوشش دارد.

مفخمی شهرستانی بیان کرد: در حوزه ترافیک، چالشی که در استان مرکزی داریم راه‌های استان است، با اینکه 29 دوربین در سطح راه‌ها داریم اما 18 مورد از این دوربین‌ها کار نمی‌کند، البته مذاکراتی با راهداری انجام شده تا این تعداد دوربین غیرفعال را راه‌اندازی کنند و حتی تعداد دوربین‌ها را اضافه می‌کنیم.

وی ادامه داد: تمرکز به بحث هوشمندسازی باید باشد و صرفا نباید تنها محیط شهری مد نظر باشد بلکه تمام روستاهای استان و تمام جغرافیای استان حتی اماکن عمومی باید تحت پوشش باشد که در این صورت می‌توان مدیریت هوشمندی را رقم زد، برای مثال سال گذشته دو فقره سرقت مسلحانه از یک نوع بانک در ساوه داشتیم که ناشی از عدم رعایت موارد ایمنی بوده از این رو پلیس تقاضا دارد که برای جلوگیری از هرگونه وقوع جرمی باید همه همکاری کنند و موارد امنیتی را مد نظر قرار دهند.

فرمانده انتظامی استان مرکزی عنوان کرد: تاکنون حدود 29 درصد از هدف را محقق کرده‌ایم، اعتبار به تفکیک شهرستان‌ها مشخص است حتی زیرساختی که مربوط به پلیس بود فراهم شد، سال گذشته یک میلیارد و 200 میلیون تومان از اعتبار بند واوی که از سیستم دولت به ما اختصاص داده شد را به هوشمندسازی کلانتری و پاسگاه‌ها اختصاص دادیم.

مفخمی شهرستانی افزود: مرکز کنترل ترافیک در حوزه درون شهر و برون شهر باید جداسازی شود به سبب اینکه در حوزه پدافند غیرعامل باید کوچک‌سازی را انجام دهیم یعنی آسیب‌پذیری کاهش یابد و توان افزایش و مصون‌سازی در حوزه هوشمندسازی را باید مد نظر قرار دهیم.

وی تصریح کرد: بنابراین این مرکز فرماندهی کنترل ترافیک که در راهور استان است هم افتتاح می‌شود و مدیریت صحنه ترافیکی کل استان را انجام می‌دهند و در صورت نیاز آن را زیر بار امنیتی هم می‌بریم، 90 درصد این کار هم انجام شده و زیرساخت آن فراهم است.

فرمانده انتظامی استان مرکزی بیان کرد: درحال حاضر تمام خودروهای ما چه راهور چه پلیس راه مجهز به جی پی اسی هستند که هر لحظه هر عملکردی که در هر نقطه استان داشته باشند رصد می‌شود و در همین سامانه کنترل می‌شوند که این راندمان نیروهای پلیس را بالا می‌برد و رضایت‌مندی را افزایش می‌دهد.

مفخمی شهرستانی ادامه داد: آنچه که در دست نیروهای کلاه‌سفید ما وجود دارد موبایل نیست بلکه دست‌افزاری است که در آنِ واحد هر چه را که در مرکز فرماندهی کنترل ترافیک ببینند اعمال قانون می‌کنند و در همان لحظه هم به فرد خاطی پیامک ارسال می‌شود.

وی عنوان کرد: در واقع یک کار هوشمندانه با چند بعد درحال انجام است، تقریبا بالغ بر 50 درصد جرائم کاغذی در استان جمع شده، به لحاظ دست‌افزار کمبود داریم که درحال تهیه هستیم و در صورت تهیه شدن جرائم کاغذی در کل استان جمع می‌شود، ضمن اینکه اطلاع‌رسانی در آنِ واحد تاثیرگذاری بیشتری بر رانندگان متخلف دارد.

فرمانده انتظامی استان مرکزی افزود: برخی از موارد را در استان مرکزی باید به صورت ریشه‌ای ورود کنیم، برای مثال آسیب‌های اجتماعی نیاز به پیشگیری و فرهنگ‌سازی در نقاط کم‌برخوردار دارد، در بحث تمرکز همه ارگان‌ها، برای برخورداری بیشتر این نقاط باید توجه شود.

مفخمی شهرستانی تصریح کرد: در بحث کشف کالای قاچاق، کشف 61 دستگاه خودروی تانکر سوخت‌رسان در ساوه از اقدامات شاخص بوده که یک کار ملی است.

وی بیان کرد: موضوعی که 19 خردادماه اتفاق افتاد در رابطه با سرشبکه اسلام‌ستیز و ضدانقلاب هم کار ملی بود که این فرد 10 گروه تلگرامی داشته و به راحتی در این گروه‌ها ادعا می‌کرد که هیچ کس نمی‌تواند بنده را بگیرد یعنی تا این حد خود را قوی می‌دانست اما نیروهای پلیس اطلاعات با همکاری نیروهای پلیس فتا موفق به دستگیری این سرشاخه که در 5 استان فعالیت داش شدند و درنهایت اُبهت امنیتی نیروی انتظامی به ویژه استان مرکزی در بحث اطلاعاتی در این بحث نشان داده شد.

فرمانده انتظامی استان مرکزی ادامه داد: راه‌اندازی ایستگاه در نقاط کم‌برخوردار راه چاره نیست کمک کنید پلیس علمی راه بیفتد تا بتوانیم کوچه به کوچه این نقاط را تحت نظر داشته باشیم، زیرساخت آن را پلیس نباید فراهم کند، سایر سازمان‎‌ها مانند شهرداری باید فراهم کنند، اگر زیرساخت فراهم شد آن گاه از پلیس کار بخواهید، پلیس به تنهایی درخصوص زیرساخت‌ها نمی‌تواند اقدام کند که این مهم نیازمند همراهی تمام دستگاه‌های ذی‌ربط است، یک دستِ تنها که صدا ندارد، تنها مرجع انتظامی و مرجع قضایی کار می‌کنند درحالی که مابقی هم باید پای کار بیایند نمی‌گویم اصلا کار نمی‌کنند اما باید همه پای کار باشند.

مفخمی شهرستانی عنوان کرد: نباید کاری کنیم که برای مشکلات کارگری جواب را نیروی انتظامی بدهد، پلیس در تراز جمهوری اسلامی قرار است پشتِ سر مردم باشد، برای مردم کار کند و خادم مردم باشد، اینکه پلیس بخواهد به لحاظ اینکه کارگر به حق خود که حقوقش است نرسیده مقابل کارگر قرار گیرد تاخدای ناکرده خط قرمز امنیتی را زیر پا نگذارد کار خوبی در استان نیست، خواهش می‌کنیم که مشکلات در کارخانجات بزرگ برطرف شود و هر سازمانی که باید، برای حل مشکلات ورد پیدا کند.

وی افزود: متاسفانه مواد مخدر جوان‌های کشور را زمین‌گیر می‌کند، از این رو تقاضا داریم که به این موضوع به طور حتم ورود شود که اگر خلاءهای قانونی برطرف شود بسیاری از مشکلات قابل حل شدن است.

انتهای پیام/712/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران