گزارش| فصل گرما از راه رسید و سریال تکراری غرق شدگی در استانی که ساحل ندارد! / اردبیل رتبه ۱۱ کشوری

گزارش| فصل گرما از راه رسید و سریال تکراری غرق شدگی در استانی که ساحل ندارد! / اردبیل رتبه 11 کشوری

گروه استان‌ها-در یک سال گذشته به دلیل بی‌توجهی مردم به هشدارها آمار غرق شدگی در استان اردبیل ۱۰۰ درصد افزایش یافته و این در حالی است که این استان حتی ساحل ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، اخبار غرق شدگی در اردبیل دیگر محدود به ماه و فصل نیست. در هر ماهی و در هر فصلی ممکن است این حادثه خانواده‌ای را عزادار کند.

در فصول گرم سال شنا و ماهگیری و در فصول سرد سال رفتارهای هیجانی و قدم زدن بر روی سطح یخ‌زده رودخانه‌ها و دریاچه‌های یخ زده عمده دلایل غرق شدگی است.

 

تا جایی که بررسی وضعیت این استان در یک سال اخیر باعث تاسف مسئولان شد و آمارها نشان داد که آمار غرق شدگی در استان اردبیل حتی بیشتر از برخی از استان‌‌های ساحلی کشور است.

22 نفر در سال گذشته جان خود را از دست دادند

مطابق اظهارات مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل، سال گذشته به دلیل غرق شدگی 22 نفر در این منطقه جان خود را از دست دادند.

حامد پورعزیز در ادامه افزود: هر غرق شدگی 8 سناریو می‌تواند داشته باشد. اینکه فرد را هل داده‌اند. اینکه فرد قبل از غرق شدن جان خود را از دست داده و مواردی از این دست. اما آمار پزشکی قانونی در غرق شدگی مختص مواردی است که فرد با غرق شدن در آب جان خود را از دست داده است.

وی تاکید کرد: این آمار زمانی نگران کننده است که سال 97، 11 نفر در سطح استان به دلیل غرق شدگی جان خود را از دست دادند ولی سال گذشته  با رشد 100 درصدی متاسفانه 22 نفر از هموطنان خود را به همین دلیل از دست دادیم.

به گفته پورعزیز این وضعیت موجب شده اردبیل رتبه 11 کشوری را کسب کند و این در حالی است که این استان اصلا ساحلی ندارد و غرق شدگی‌ها در دریاچه‌ها و کانال‌ها اتفاق می‌افتد.

بی‌توجهی مردم به هشدارها

در همین حال بررسی‌ها نشان می‌دهد که بی‌توجهی مردم و ساکنان استان به علایم هشدار دهنده یا موارد ایمنی اصلی‌ترین عامل بروز حوادثی از این دست بوده و بعضا مسئولان نیز در ایمن‌سازی مناطق پرخطر کم کاری کرده‌اند.

بی‌تفاوتی یا بی‌توجهی شهروندان به علایم هشدار دهنده جایی نمایان است که سال 1393 حادثه غرق شدن دو دانشجو در دریاچه شورابیل اتفاق افتاد و چندروز قبل هم جسد بی‌جان دو نفر دیگر از هموطنان توسط غواصان از آب گرفته شد.

بعد از آن واقعه تلخ شورابیل چند تابلو شنا ممنوع  اطراف دریاچه شورابیل نصب شد، اما واقعیت این است که هشدارهای نهادهای امدادی نادیده گرفته می شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل با اذعان به اینکه این استان جزو 10 استان نخست حادثه خیز کشور شناخته شده است، گفت: با وجود اینکه برای حوادث مختلف اطلاع رسانی انجام می‌شود اما مردم توجه کافی ندارند و همین سهل‌انگاری‌ها باعث داغدار شدن خانواده‌ها شده است.

رامین معبودی تاکید کرد: در این مجموعه نیروهای غریق نجات آموزش دیده و مرتبا با برگزاری مانورهای آزمایشی در سطوح بالایی از آمادگی قرار دارند اما وسعت منطقه و همچنین بعضا صعب‌العبور بودن عاملی در طولانی شدن زمان امدادرسانی شده است و هنگام مراجعه به صحنه حادثه اغلب بی‌توجهی مردم و نادیده گرفتن هشدارها عامل بروز حادثه معرفی می‌شود.

وی با اشاره به راه اندازی کمپین «غرق نشویم» تاکید کرد: لازم است کودکان آموزش‌های لازم را دریافت کرده و خطر غرق شدگی در کانال‌های آبی و دریاچه‌های استان به آنها گوشزد شود، چون بخش قابل توجهی از این گروه سنی یا حتی بزرگسالان به فنون شنا آشنا نیستند.

طرح پیشگیری از غرق شدگی راکد ماند

در عین حال اگرچه مراکز مختلف آتش نشانی استان اردبیل و مراکز فوریت‌های پزشکی نیز در این زمینه فعالیت‌های مناسبی انجام داده‌اند؛ اما فقر اطلاعاتی مردم موجب شده تا همچنان نهادهای امدادی هزینه قابل توجهی برای اینگونه حوادث صرف کنند و بعضا به دلیل بعد مسافت، صعب‌العبور بودن، درخواست دیرهنگام کمک یا مواردی از این دست خانواده‌ای داغدار می‌شود.

یکی از شهروندان در استان اردبیل به خبرنگار تسنیم گفت: جوانان گمان می‌کنند شنا کردن در کانال آب یا یک دریاچه خطری ندارد، درحالی که اگرچه این نهرها و دریاچه سطحی آرام و بی‌خطر دارند ولی جریان‌های قوی و قابل توجهی اغلب در عمق زیرین وجود دارد که حتی بعضا باعث دردسر و بروز مشکلاتی برای آن گروه که آشنا به فن شنا هستند نیز می‌شود.

علی وکیلپور تصریح کرد: لازم است تابلوهای هشدار بیشتری در کنار رودخانه ها نصب شود و مکان‌هایی که احتمال مراجعه افراد و شنا کردن وجود دارد، اصولی ایمن سازی شود.

مطالبه این شهروند در حالی می‌تواند به کاهش تلفات غرق شدگی منجر شود که ماهیگیران که در بین غرق شده‌ها دیده می‌شوند، نیز اطلاع درستی از وضعیت کانال‌های آبی در اختیار داشته باشند و در کنار دریاچه‌ها و رودخانه‌ها توسط نهادهای مسئول محل امن و مشخصی برای ماهیگری تعریف شده باشد که بسیاری معتقدند این مهم با اجرای طرح پیشگیری از غرق شدگی در استان اردبیل عملی می‌شد اما به دلایلی نا معلوم این طرح کاملا مسکوت مانده است.

در آن مقطع زمانی مدیرکل مدیریت بحران استانداری اردبیل به رسانه‌ها گفت: با توجه به این که  شروع فصل تابستان غرق‌شدگی در سدها و کانال‌های آب به وفور مشاهده می‌شود نیاز است دستگاه‌های اجرایی اردبیل برای جلوگیری از غرق‌شدگی اقدامات جدی انجام دهند.

فرهاد عبدالعلی‌پور با اشاره به این که دومین دلیل مرگ و میر ناشی از حوادث غیرعمد غرق‌شدگی محسوب می‌شود افزود: فرهنگ‌سازی مناسب و اطلاع‌رسانی به صورت جدی و ویژه باید مبنای کار دستگاه‌های ذی‌ربط قرار گیرد و مسئولان متولی هر کدام در حیطه خود به این مسئله جدی ورود کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اردبیل گفت: انتظار ما از شرکت آب منطقه‌ای این است که از علائم هشدار دهنده بیشتر و مشهودتری در اطراف کانال‌ها، سدها و رودخانه‌ها در راستای اجرای عملیات پیشگیرانه غرق شدگی استفاده کند.

عبدالعلی‌پور تصریح کرد: جمعیت هلال احمر نیز باید در ارتباط با برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی نجات غریق نسبت به افزایش تعداد ناجیان غریق بخصوص در میان بومیان مناطق مستعد حادثه اقدام کند و در راستای پرورش و مهارت‌افزایی این افراد گام بردارد که این موضوع در حال حاضر جزو برنامه‌های اساسی مبنای کار قرار گرفته است.

حال نکته اینجاست که باید از مدیریت بحران استان پرسید که آیا این موارد صرفا توصیه‌های اخلاقی و دوستانه به مدیران بوده و اگر به غیر از این است چرا خروجی خاصی از این طرح در سطح استان مشاهده نمی‌شود و دوباره شاهد افزایش تعداد غریق‌ها در سطح استان بوده‌ایم؟ و شاهد مثال این بی‌توجهی هم افزایش 100 درصدی تعداد غریق‌ها در استان اردبیل است.

گزارش از ونوس بهنود

انتهای پیام/136/  ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon