هدررفت آب در یزد پایین‌تر از میانگین کشوری است


هدررفت آب در یزد پایین‌تر از میانگین کشوری است

گروه استان‌ها ـ سرپرست آبفا استان یزد با بیان اینکه هدررفت آب در یزد پایین‌تر از میانگین کشوری است، گفت: یزد به دنبال رسیدن به استاندارد ملی هدررفت شبکه توزیع آب است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محمد فاتحی در نشست مجمع نمایندگان استان با شورای انسجام بخشی آب و برق استان یزد با بیان اینکه جمعیت شهری و روستایی یزد یک میلیون و 280 هزار نفر است که زیرپوشش شرکت آب و فاضلاب استان یزد است اظهار داشت: در حال حاضر نزدیک به 550 مشترک زیرپوشش این شرکت هستند.

وی مجموع خطوط انتقال و شبکه آب شهری و روستایی استان را 12 هزار کیلومتر دانست و عنوان کرد: متاسفانه در بخش شهری نزدیک به 20 درصد فرسودگی شبکه داریم که سبب شده 16 و هفت دهم درصد هدررفت آب را داشته باشیم که البته استان یزد در این حوزه یزد رده دوم کمترین هدررفت را دارد.

سرپرست آبفا استان یزد با بیان اینکه با توجه به اینکه یزد استان خشکی است، این میزان هدر رفت آب هم بسیار بالاست، افزود: مصرف آب شهری یزد نزدیک به 100 میلیون مترمکعب است و بیش از 16 درصد این میزان هدر می‌رود.

فاتحی ادامه داد: این میزان هدر رفت نزدیک به یک چهارم آب انتقالی است و در صورتی که اعتبار خاصی برای این منظور در نظر گرفته شود، می‌توان با جایگزین کردن شبکه‌های جدید به جای فرسوده، این میزان آب را صرفه‌جویی کرد.

وی استاندارد پرت آب در کشور حدود 12 درصد در نظر گرفته شده ولی در کشورهای پیشرفته جهان از جمله ژاپن، این میزان 5 درصد است و اگر بتوانیم حداقل 5 درصد در این زمینه کار کنیم، می‌توانیم 5 میلیون متر مکعب آب صرفه‌جویی کنیم.

سرپرست آبفا استان یزد خاطرنشان کرد: نزدیک به 600 هزار مترمکعب ذخیره مخازن آب در استان داریم که با توجه به جمعیت استان عدد خوبی است ولی هنوز جای کار بسیاری دارد.

فاتحی با بیان اینکه استان یزد وابستگی شدیدی به آب انتقالی دارد تصریح کرد: خوشبختانه در سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفته و در شهرهای مختلف مخازنی را در دست اقدام داریم.

وی به بحث یکپارچگی شرکت‌های آب و فاضلاب شهری اشاره کرد و افزود: برخی نقاط استان از جمله اکرمیه و اکرم آباد به معنای واقعی کلمه شهر است اما در تقسیمات روستایی به حساب می‌آیند و تعرفه آب آنها نصف تعرفه نقاط شهری به حساب می‌آید.

سرپرست آبفا استان یزد تعرفه آب در سبد خانوار هر خانواده را خیلی کم دانست و ادامه داد: قیمت تمام شده هر متر مکعب آب نزدیک به سه هزار تومان است ولی مبلغی که مردم پرداخت می‌کنند نزدیک به 400 تا 500 تومان است و اگر بخواهیم فعالیت‌های بهتری انجام دهیم، باید تعرفه‌ها منطقه‌ای شود.

انتهای پیام/781/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon