تذکر یک دندانپزشک به مسئولان /آینده ارائه خدمات دندانپزشکی در ایران در خطر است

تذکر یک دندانپزشک به مسئولان /آینده ارائه خدمات دندانپزشکی در ایران در خطر است

گروه استان‌ها ـ بنیان‌گذار انجمن پریودنتولوژی ایران گفت: با وضع تعرفه‌های ناعادلانه آینده ارائه خدمات سلامت در حوزه دنداپزشکی در خطر است.

محمود تمیزی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: متاسفانه شرایط خیلی بدی در دندانپزشکی رقم خورده است؛ تعرفه‌ها به قدری نامتناسب تعریف شده و پروتکل‌های بهداشتی مربوط به کرونا به قدری هزینه‌بر است که عملا دندانپزشکان ما باید چیزی هم از جیب خود پرداخت کنند تا یک ویزیت ساده انجام دهند.

استاد بازنشسته دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه گفت: با شیوع کرونا در کشور برای یک ویزیت عادی، گان، کاور کفش، شیلد، ماسک، مواد ضد‌عفونی‌کننده، دستکش وغیره مورد نیاز است. همچنین تهویه اتاق بایستی شرایط خاصی داشته باشد. تمامی این وسائل مصرفی به یک ویزیت عادی اضافه شده و هزینه‌های سربار نیز افزایش داشته است؛ از سوی دیگر  اپیدمی کرونا واقعاً در دندانپزشکی چالش ایجاد کرده است؛ انجام اعمال دندانپزشکی در این شرایط یعنی ارائه خدمت به بهای جان.

وی  افزود: از مبحث کرونا که بگذریم باید بگویم؛ در حوزه تجهیزات و ابزارآلات سرمایه‌ای نیز ارقام چند برابر شده است. به‌طوری‌که یک دندانپزشک جوان برای شروع کارش حداقل 2 تا 3 میلیارد‌تومان باید هزینه کند. هزینه استهلاک و تعمیر و نگهداری که جای خود دارد. بدیهی است در چنین شرایطی و با تعرفه‌های وضع شده، دندانپزشکان جوان ما قادر به راه‌اندازی مطب نخواهند بود. مطب‌داران قدیمی هم کم‌کم باید جمع کنند. ادامه این رویه قطعاً ارائه خدمات سلامت در حوزه دندانپزشکی را دچار مشکل خواهد کرد.  

این استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: قطعاً این سئوال بسیاری از دانشجوهای ما خواهد بود که چرا با سختی فراوان از سد کنکور بگذرند؛ 7 سال از بهترین سال‌های جوانی خود را صرف تحصیل کنند و در نهایت نتوانند ارائه خدمت کنند. یا اگر هم بخواهند وارد این میدان شوند به جای کسب درآمد، ضرر مالی را متقبل شوند.

تمیزی در ادامه خاطرنشان کرد: بدیهی است که بسیاری از دانش‌آموخته‌های درجه یک ما به خارج از کشور مهاجرت کنند. جای تاسف دارد که کشور ما سرمایه‌گذاری کند و یک نیروی انسانی ورزیده تربیت کند و در نهایت بهره‌برداری از این سرمایه انسانی در کشورهای دیگر انجام شود.  

بنیان‌گذار انجمن پریودنتولوژی ایران افزود: متأسفانه نگاه مردم به جامعه پزشکی نیز غیرواقعی است. عموم مردم تصور می‌کنند که پزشکان و دندانپزشکان ما درآمدهای رویایی دارند و توقع خاصه ‌خرجی از این قشر دارند. شرایط طوری شده است که پزشکان جرات نمی‌کنند جایی بگویند پزشک هستند چون ممکن است رفتار عادلانه‌ای را حتی در خریدهای روزمره‌ی خود تجربه نکنند.

وی در ادامه در رابطه با راهکار برون رفت از چالش تعرفه‌های ناعادلانه خدمات سلامت که در درازمدت کیفیت و کمیت خدمات سلامت را تحت تاثیر قرار خواهد داد؛ گفت: در همه جای دنیا اصل بر پیشگیری است. بیمه‌های ما به طرز عجیبی با سرمایه‌گذاری در بخش پیشگیری مشکل دارند. متاسفانه بیمه‌های ما هنوز سرمایه‌گذاری در پیشگیری را هزینه تلقی می‌کنند.

تمیزی اضافه کرد: خاطرم هست در زمان تحصیلم در خارج از کشور مرتبا با تبلیغات مربوط به بیمه‌ها برای استفاده بیشتر مردم از خدمات آن‌ها برای ترمیم دندان‌ها و جراحی‌های لثه روبرو می‌شدم؛ به یکی از همکلاسی‌های مقیم آن‌جا گفتم عجب بیمه‌های خوبی دارید. این دوست جواب داد" نه! بیمه‌های ما خوب نیستند؛ بیمه‌های ما زرنگ هستند. آن‌ها می‌دانند اگر امروز هزینه ترمیم یک دندان را پرداخت نکنند؛ مجبور خواهند شد عفونت دندانی و چه بسا رسیدن عفونت به قلب و در نهایت هزینه‌های یک جراحی قلب را پرداخت کنند. بیمه‌های ما  با هزینه کمتر در پیشگیری، سود بیشتر خود را ضمانت می کنند.

این استاد قدیمی در پایان افزود: خدمات دولتی رایگان بایستی توسعه یابد و سرمایه‌گذاری بیمه‌ها با نگاه بازتری بر روی پیشگیری افزایش یابد. وضع تعرفه‌های خدمات سلامت به ویژه در بخش خصوصی باید بر عهده سازمان نظام پزشکی قرار گیرد؛ اگر این موارد به مرور زمان محقق نشود طولی نخواهد کشید که باز مجبور به مددخواهی از پزشکان هندی و پاکستانی شویم.

انتهای پیام/282/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon