گزارش|وعده‌هایی که در دولت تدبیر اجرایی نشد‌/ طرح‌های ملی کردستان همچنان خاک می‌خورند

گزارش|وعده‌هایی که در دولت تدبیر اجرایی نشد‌/ طرح‌های ملی کردستان همچنان خاک می‌خورند

گروه استان‌ها ـ علی‌رغم وعده‌های روحانی رئیس دولت تدبیر و امید درباره حمایت از حوزه اقتصادی، اشتغال‌زایی، تولید و فضای کسب و کار؛ اما طرح‌های ملی پس از گذشت سال‌ها همچنان خاک می‌خورند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، حسن روحانی رئیس‌جمهور دولت تدبیر و امید در دروان انتخابات، با ارائه شعارها و وعده‌های پرحرارتی توانست رأی اکثریت را به دست آورد. او با نقد وضع موجود اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور، به مردم وعده داد دولتی بر سر کار آورد که هم مشکلات اقتصادی چون بیکاری و گرانی را حل کند و هم مطالبات سیاسی و اجتماعی و فرهنگی مردم را محقق سازد.

در این گزارش همراه با مخاطبان محترم مروری به مهم‌ترین وعده‌ها و شعارهای روحانی در موعد تبلیغات انتخابات، را انتخاب کرده‌ایم که در ادامه از نظر خوانندگان محترم می‌گذرد:

روحانی وعده داد: «دولت تدبیر و امید نخواهد گذاشت این همه جوان بیکار در مقابل خانواده و فرزندان شرمنده باشند؛ ایجاد شغل نباید با وام باشد که بیکار تبدیل به بیکار بدهکار خواهد شد؛ همین کارخانه‌های موجود در کشور اگر به جای 20 درصد توان با 60 درصد توان کار کنند، بخش عظیمی از مشکلات اشتغال‌زایی در کشور برطرف می‌شود؛ در ماه‌های ابتدای آغاز به کار دولت «تدبیر و امید» موانع از سر راه تولید برداشته می‌شود؛ ما باید به سیاست‌های ابلاغ‌شده از سوی مقام معظم رهبری عمل کنیم، نه اینکه فقط شعار دهیم؛ شعار من «نجات اقتصاد ایران» است؛ برنامه اقتصادی من حل معضل اشتغال به خصوص برای تحصیل‌کرده‌هاست؛ اساس برنامه‌ اقتصادی من بر دو محور «تولید ثروت ملی» و «توزیع عادلانه ثروت» استوار است.

برای ایجاد ثروت ملی باید اقدامات فراوانی انجام دهیم که مهم‌ترین آن بهبود فضای کسب‌وکار است؛ باید خدمات و تسهیلات لازم را در اختیار کارآفرینان و تولیدگران قرار دهیم که هم معضل بیکاری و هم معضل تورم را حل کنیم؛ اساس سیاست من بالا بردن ثروت ملی و رونق تولید و اشتغال و بهبود فضای کسب‌وکار و توزیع عادلانه ثروت است؛ ‌دولت اگر رقیب باشد بخش خصوصی نمی‌تواند فعالیت کند لذا دولت باید زمینه‌های لازم را برای رقابت بخش خصوصی با یکدیگر فراهم کند و هر بخشی که موفقیت بیشتری را کسب کرده با حمایت، سیاست کلی و هدایت عام زمینه فعالیت هر چه بهترش فراهم شود؛ در دولت آینده برای توجه به بخش خصوصی، سیاست‌های مدونی را در نظر گرفته‌ایم؛ دولت باید آنجا که مانع بخش غیردولتی می‌شود کنار برود و زمینه را برای حضور بخش خصوصی در همه عرصه‌ها فراهم کند؛ کشور را می‌توان از بیکاری و گرانی نجات داد.

کارخانه‌های کشور بین 20 تا 40 درصد در حال فعالیت هستند، ما باید همه مراکز تولیدی را به فعالیت کامل 100 درصدی برسانیم و این کار امکان‌پذیر است؛ وظیفه اصلی دولت این است که محیط کسب‌وکار را آماده کند چرا که اگر محیط کسب‌وکار بهبود یافت، زمانی است که تولید رونق می‌یابد و بخش صنعت، کشاورزی و خدمات فعال می‌شود؛ اولین قدم در دولت تدبیر و امید بهبود دائمی محیط کسب‌وکار است که در کوتاه‌مدت بسته‌های تشویقی ویژه‌ای را برای حرکت اقتصادی در جامعه در نظر گرفته شده است.

موانع تولید با یک تدبیر قابل حل و فصل است، برخی موارد در کوتاه مدت و بخشی نیز به بلندمدت بازمی‌گردد؛ کلید من، کلید تدبیر است و هر قفلی را باز می‌کند و تمام مشکلات قابل حل است و برای آن‌ها برنامه دارم.

این وعده‌های روحانی در حالی مطرح شده که پس از گذشت سال‌ها در استانی همچون کردستان رنگ عمل به خود نگرفته و تاکنون نه تدبیری دیدیم، نه امید و کلید ناتدبیرش حتی قفل‌ها زنگ‌زده را هم باز نکرده و سوءمدیریت دولتمردان منجر به تعطیلی واحدهای تولیدی و یا طرح‌های بزرگ صنعتی و اشتغال‌زایی همچنان در گیر و دار کاغذبازی آقایان است!

براساس گفته مسئولان، هم‌اکنون  26 طرح بزرگ صنعتی در استان کردستان چشم به‌راه پرداخت 21 میلیارد تومان اعتبار دولتی هستند و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی علی‌‌رغم پای کار بودن، از جیب خود هزینه کرده و از سویی دیگر نیز فعالیت هزاران دستفروش سرگردان، دها هزار کوله‌بر و هزاران وانت‌بار و شغل‌ها کاذب دیگر همه خبر از کمبود اشتغال و نبود صنعت و تولید در کردستان می‌دهند.

محمدی یکی از دستفروشان سنندجی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم با ابراز گله‌مندی از بی‌توجهی دولت به معیشت قشر ضعیف جامعه اظهار داشت، هیچکس از خوشی و رفاه به دستفروشی و شغل‌های کاذب روی نیاورده، بلکه از ناچار و به‌خاطر تأمین هزینه‌های زندگی‌مان در سرما و گرما جلوی این هوا چشم‌انتظار خرید مردم می‌مانیم.

وی با بیان اینکه امروزه جوانان فارغ‌التحصیل بیکار، سرگردان و علاف هیچ شغلی ندارند، گفت: ما در استان کردستان نه کار درست و حسابی داشته و نه کارخانه‌ای هست که بتوانیم شغلی داشته باشیم، همه جوانان این شهر بیکار و حتی کارگری هم پیدا نمی‌شود!

دستفروش سنندجی با انتقاد از اینکه چرا طرح‌هایی که باید امروزه در استان کردستان صدها نفر جوان را مشغول به‌کار می‌کرد، به‌دلیل سوءمدیریت و ناتدبیری دولتمردان خاک می‌خورد؛ تصریح کرد: در این دولت نه تدبیری از دولت دیدیم و نه وضعیت زندگیمان بهبود پیدا کرد؛ کلید آقای روحانی هم کاری نکرد!

آرمان ناصری، یکی از جوانان جویای کار استان کردستان می‌گوید: ما در استان کردستان یا باید بیکار، کوله‌بری و یا در استان‌های دیگر کشور آواره کوچه و خیابان‌ها برای پیدا کردن کار باشیم؛ دولتی‌ها همیشه خبر از طرح‌های اشتغال‌زایی می دهند و به دنبال تامین اعتبار هستند اما کجاست این شعارها چرا ما نمی‌بینیم؛ چرا وعده‌ها اجرایی نمی‌شود و اشتغالی برای ما ایجاد نمی‌شود؟

وی نبود شغل و بیکاری از مهم‌ترین مشکلات جوانان کردستان خواند و گفت: آسیب‌های اجتماعی، اعم از اعتیاد و طلاق عمدتاً به دلیل عدم اشتغال و یا از دست دادن شغل است؛ دولتمردان از تدبیر و وعده‌های داغ دوران انتخابات استفاده کرده و اکنون هم تدبیری بیندیشند!

گویا، مالک شرکت تولیدی قطعات بتن سبک در کردستان می‌گوید: در سال 93 حدود 6 میلیارد و 200 میلیون تومان برای تجهیز ماشین‌آلات خارجی و بخشی از ماشین‌های داخلی شرکتمان مصوب شد اما متاسفانه در بخش پارت آخر ماشین‌آلات که دو کانتینر است، از اردیبهشت‌ماه 96 در بندر ترخیص نشده است.

وی گفت: بانک باید «ال سی» یا اعتبار اسنادی را پرداخت کرده تا ما نیز بتوانیم کانتینرها را ترخیص کرده اما هنوز اقدامی نشده است.

سجادی، مدیر تنها پروژه تولید لوله‌های «او پی وی» در خاورمیانه نیز مدعی است که 3 سال پیش مجوز این تولیدی به‌عنوان یک طرح ملی داده شد اما اکنون به یک انبار تبدیل شده است، جای که قرار بود یک روزی 110 نفر مشغول به کار شوند.

وی با بیان اینکه کشورهای همجوار ایران مشکل کمبود لوله‌های « او پی وی» دارند، اظهار کرد: قرار بود پس از راه‌اندازی، مواد اولیه این صنعت در داخل کشور تهیه و هر ماه 250 هزار تن تولید داشته و و بازار هدف ما نیز در داخل و خارج از کشور باشد اما هیچ کدام عملی نشد.

مدیر تنها پروژه تولید لوله‌های «او پی وی» در خاورمیانه بروکراسی طولانی در دستگاه‌های دولتی استان کردستان را علت اصلی مشکلات خود می‌داند و بیان کرد: علی‌رغم اینکه مصوبه بانک صنعت، و معدن برای راه‌اندازی این کار وجود داشت اما از 23 میلیون یورو تبدیل به 13 میلیون و 800 هزار یورو شد و متأسفانه متولیان بانک صنعت و معدن به‌دلیل کم‌کاری‌هایشان نتوانستند از طریق صندوق ذخیره ارزی اقدام به موقع پرداخت تسهیلات کرده و این پروژه همچنان تا کنون ماندگار شده است.

یکی دیگر از طرح‌های ملی در استان کردستان «لاستیک رازی» است، پروژه‌ای که از سرمایه‌گذارش هیچ خبری نیست و تنها یک زمین برهوت وجود دارد. این طرح در سال 1393 کلنگ‌زنی شده و همین‌طور به حال خود رها شده است.

محمد دره‌وزمی، رئیس سازمان صمت استان کردستان نیز بانک‌های کشور را عامل عقب‌‌ماندگی طرح‌های حوزه حوزه صنعت استان می‌داند و در این‌باره می‌گوید: یک سری پروژه در حوزه صنعت و معدن کردستان معرفی شده که برای 26 پروژه، حدود 21 هزار میلیارد تومان منابع مالی نیازمند است.

وی با بیان اینکه بهره‌برداری از این 26 پروژه حدود 6 هزار نفر اشتغال مستقیم و بیش از 15 هزار نفر اشتغال غیر مستقیم ایجاد می‌کند، چند پروژه برای تولید لاستیک در کشور معرفی شده که یکی از آنها پروژه لاستیک رازی بود؛ لازمه پرداخت تسهیلات از صندوق توسعه ملی به هر طرح یا پروژه‌ای، پذیریش عاملیت توسط یک بانک بوده که 180 میلیون یورو «ارزی» و 480 میلیارد تومان آن «ریالی» است.

رئیس سازمان صمت استان کردستان اذعان کرد: در زمان حضور همتی رئیس کل بانک مرکزی در استان قرار شد این مبالغ را بپذیرند و و نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس‌جمهور نیز در سفر به کردستان دستور پرداخت دادند که این موضوع را قبول کنند اما انگار بانک‌ها رسالتی برای توسعه مناطق محروم ندارند.

انتهای پیام/481/484/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon