کاراته استان کردستان در بین استان‌های کشور چه جایگاهی دارد؟

کاراته استان کردستان در بین استان‌های کشور چه جایگاهی دارد؟

گروه استان‌ها- خبرنگار تسنیم به بررسی وضعیت و جایگاه کاراته استان کردستان در بین استان‌های کشور پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، هیئت کاراته استان کردستان در سال‌های اخیر با فعال کردن هیئت‌های شهرستانی، کشف استعدادها و شکوفایی آنها، پیشرفت‌ و نتایج خوبی کسب کرده اما با برنامه‌ریزی مناسب، دوری از مسائل حاشیه‌ای و بها دادن به ورزشکاران مستعد، قهرمانان و پیشکسوتان این رسته در استان، باز هم می‌تواند جایگاه بهتری در سطح کشور داشته باشد.

از آنجا که استعداد و پتانسیل‌های مناسبی در کاراته‌کاهای استان کردستان وجود دارد، باید امکانات مناسبی از جمله سالن‌ ورزشی در اختیار ورزشکاران این رشته قرار گیرد تا بلکه قهرمانان بدون دغدغه به تمرینات خود پرداخته و در سطح جهانی افتخارآفرینی کنند.

خبرنگار ورزشی تسنیم درباره وضعیت و جایگاه این‌روزهای هیئت کاراته استان با «سهیلا چراغی» رئیس هیئت کاراته کردستان گفت‌وگو کرده که در ادامه از نظر خوانندگان ‌می‌گذرد:

رئیس هیئت کاراته استان کردستان می‌گوید: کاراته استان پس از مدتی رخوت و بی‌خبری مجدداً از سال 1396 روند رشد و شکوفایی را دنبال کرده و در حال حاضر صاحب خانه تخصصی کاراته هستیم که برخی اردوهای تمرینی تیم‌های متخب استانی را در آنجا برگزار می‌کنیم.

وی گفت: البته در شهرستان‌های بانه، سقز، دهگلان، قروه و مریوان نیز اردوهای استانی برگزاری کرده و همه هیئت‌های شهرستانی بسته به امکانات خود، همکاری و حمایت خوبی از قهرمانان و اردونشینان داشته تا جایی که نخستین اردوی تیم ملی نونهالان ایران در شهرستان دهگلان برپا شد.

چراغی خاطرنشان کرد: در سال 96 مسابقات قهرمانی کشور در 8 رده سنی بانوان و آقایان و در سال 1397 مسابقات المپیاد استعدادهای برتر در 2 رده سنی بانوان که 7 روز متوالی طول کشید، به میزبانی استان کردستان به بهترین شکل ممکن برگزار شد.

وی بیان کرد: همچنین در سال 1396 میزبان اردوی تیم ملی نونهالان پسر و در سال 97 میزبان اردوی تیم ملی جوانان و نوجوانان دختران بوده و 15 تیم از استان با جذب حامیان مالی بخش خصوصی و کمک اداره کل ورزش و 4 تیم بانوان و آقایان با نام هیئت کاراته کردستان در لیگ کشوری حضور داشته‌اند.

رئیس هیئت کاراته استان کردستان موفقیت کاراته‌کاهای استان را نتیجه زحمت، پشتکار و تلاش جمعی ورزشکاران، مربیان دلسوز، کادر فنی، داوران  و اعضای هیئت دانست و اظهار کرد: خوشبختانه در چند سال اخیر شاهد مدال‌آوری و کسب عناوین مختلف اول، دوم و سوم در تمام رده‌های قهرمانی کشور و المپیاد کشوری بوده‌ایم که این عملکرد قابل قبولی است.

وی ادامه داد: در سال های اخیر مربیانی از استان به‌عنوان مربی در کادر فنی تیم‌های ملی حضور داشته و کاراته‌کاهای کردستانی به اردوهای تیم ملی دعوت شده و تیم منتخب کردستان در بخش کومیته دارای رنکینگ اول تا سوم کشوری است؛

رئیس هیئت کاراته استان کردستان عنوان کرد: در بخش کاتا بهار حسینی و در بخش کومیته الهه حاجی‌احمدی رنگینگ یک کشور را دارند و کیوان بابان در تیم ملی کاراته کشور موفق به کسب مقام قهرمانی تیمی آسیا شده است.

وی درباره اختصاص دادن سالن تمرینی کاراته به بانوان و تیم‌های منتخب استان می‌گوید: در حال حاضر استان کردستان دارای 3 تیم قوی در 3 رده لیگ‌های کشوری است که امسال به صورت میکس برگزار و جزو 3 تیم برتر کشور شدیم، در سال 97 نیز در رده آینده‌سازان مقام سوم کشور و در دو دوره المپیاد و انتخابی‌های ملی و قهرمانی کشور عناوین مختلف کسب کرده‌ایم.

چراغی گفت: در حال حاضر سالن اختصاصی کاراته جهت تمرینات تیم منتخب و قهرمانان کاراته بوده اما با توجه به زیر ساخت‌های استان و حتی کشور، هیچ رشته‌ایی سالن بدنسازی اختصاصی نداشته و صرفاً هیئت‌ها و تیم‌های منتخب و قهرمانان رشته‌ای همچون کاراته در کردستان از پایگاه‌های قهرمانی استفاده می‌کنند.

وی افزود: البته ما ورزشکاران زیادی را در سطح المپیادهای دانشجویی داشته که جزو تیم منتخب نبوده و صرفاً در مسابقات سطح دانشگاه شرکت کرده و از امکانات تمرینی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی برخوردار شده‌اند کمااینکه همکاری خوبی هم بین هیئت و دانشگاه وجود داشته و در حال حاضر «حسینی» از مربیان ملی اهل کردستان، مربیگری تیم‌های منتخب و تیم منتخب دانشگاه استان را برعهده دارند.

رئیس هیئت کاراته استان کردستان ادامه داد: در بخش آقایان نیز در بخش کاتا و کومیته صاحب عناوین کشوری هستیم، البته در بخش کمیته مربیان به‌دلیل اینکه در سال‌های 96 و 97 باعث تضعیف سرمایه انسانی شده، نیاز به تغییراتی داشته، کمااینکه در تابستان سال گذشته باهماهنگی اداره‌کل ورزش و جوانان و فدراسیون کاراته با یکی از مربیان صاحب‌نام جهت ارتقاء تیم آقایان و آموزش مربیان قهرمان‌پرور استان رایزنی‌هایی برای اجرای برنامه‌ها در اسفندماه سال گذشته انجام شد که به‌دلیل شیوع کرونا به تعلیف افتاد.

وی از انتخاب هیئت کاراته استان به‌عنوان هیئت برتر کشوری در سال گذشته خبر داد و گفت: این موفقیت را حاصل تلاش اعضاء هیات، ورزشکاران و مربیان دانسته و خوشبختانه در طول این مدت ورزشکارانی را به اردوهای ملی، المپیادها و سوپرلیگ‌ها فرستاده و امیدواریم که همواره نفرات بیشتری در سوپرلیگ‌های کشوری داشته باشیم.

رئیس هیئت کاراته استان کردستان ابراز کرد: البته هیئت کاراته استان کردستان در بخش مدیریتی نیز توانسته در کمیته آموزش، پژوهش و توسعه فدراسیون کاراته و در کمیته فنی و اردوهای تیم ملی برای گزینش تیم ملی بانوان کشور نماینده داشته باشد.

چراغی یادآور شد: در تعطیلات نوروز ابتدای سال‌جاری نیز به‌دلیل شیوع ویروس کرونا، هیئت کاراته استان کردستان به‌عنوان اولین هیئت ورزشی کشور، با ابتکار نخستین دوره مسابقات کاتای غیرحضوری (مجازی) را به‌صورت بین‌المللی در دو بخش آقایان و بانوان در تمامی رده‌های سنی برگزار و به همه مدال‌آوران مدال و حکم مجازی و به همه داوران نیز حکم تجلیل اهداء شد که پس از آن فدراسیون و سایر سبک‌ها و هیئت‌های استانی مشابه این کار را انجام دادند.

وی مدعی شد که امروز کاراته استان کردستان خصوصاً در بخش بانوان از قطب‌های مهم کاراته کشور بوده که قطعاً در آینده نزدیک با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده و با توجه به پتانسیل‌های موجود و کادری هماهنگ و منسجم در آسیا و میادین جهانی، ورزشکاران کردستانی برای کشور افتخار‌آفرینی خواهند داشت.

رئیس هیئت کاراته استان کردستان اظهار داشت: گرچه نمی‌توان منکر کمبودها و کاستی‌های موجود در هیئت شد اما تا جایی که امکان داشته از هر یک از قهرمانان این رشته که مدال کشوری کسب کرده، حمایت شده است.

انتهای پیام/489/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon