بسیاری از امامزادگان با درخواست شیعیان به ایران آمدند/ میزبانی بقاع متبرکه از زائران در دهه کرامت

بسیاری از امامزادگان با درخواست شیعیان به ایران آمدند/ میزبانی بقاع متبرکه از زائران در دهه کرامت

مدیرکل بقاع متبرکه و امامزادگان سازمان اوقاف گفت: مردم ایران نسبت به پیامبر اسلام (ص) و خاندان مطهرش احترام ویژه‌ای داشته و دارند و از امامزادگان برای تببین احکام دین دعوت می‌کردند تا به ایران سفر کنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام محمد نوروزپور مدیرکل بقاع متبرکه و امامزادگان سازمان اوقاف و امور خیریه در برنامه صبح بخیر ایران حضور یافت و درباره چرایی حضور امامزادگان در کشور ایران گفت: امامزادگان واجب‌التعظیم در چند دوره وارد ایران شدند. زمانی که دین اسلام جهانی شد، مردم ایران از جمله کسانی بودند که به دین اسلام گرویدند. مردم ایران نسبت به پیامبر اسلام (ص) و خاندان مطهرش احترام ویژه‌ای داشته و دارند و همواره از امامزادگان به‌عنوان مبلغان دین دعوت می‌کردند.

وی ادامه داد: در قضیه امامزاده علی ابن باقر (ع) که در کاشان مدفون است اینگونه بود که مردم کاشان خدمت امام باقر (ع) رسیدند و از امام درخواست کردند که برای آشنایی دین و احکام اسلام، فردی را به منطقه کاشان اعزام کنند. امام باقر (ع) فرزندشان، علی ابن باقر (ع) را که مفسر و عالمی وارسته بود همراه آنها به کاشان فرستاد و پس از اینکه ایشان به شهادت رسیدند، مضجع و مزارشان، محل حضور زائران شد.

نوروزپور، حفظ جان و فرار از دست حاکمان سفاک را دلیل دیگری برای مهاجرت امامزادگان به ایران دانست و گفت: زمانی که حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به شهادت رسیدند، خیلی از سادات و امامزادگان به سمت ایران حرکت کردند. در زمان حکومت حجاج‌ابن یوسف سقفی که در طول 20 سال حکومت، حدود 120 هزار نفر از شیعیان و محبان اهل بیت را گردن زدند، بیشتر سادات و امامزادگان به کشور ایران مهاجرت کردند، چراکه اغلب مردم ایران از شیعیان و محبان اهل‌بیت و پذیرای امامزادگان بودند.

وی افزود: حضور بخش دیگری از امامزادگان، پس از حضور حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) به ایران بود. امام رضا (ع) وقتی در ایران مستقر شدند، دو نامه نوشتند. یک نامه برای جمیع خاندان و اصحاب بود و یک نامه اختصاصی برای حضرت فاطمه معصومه (س) نوشتند و از ایشان درخواست کردند به ایران تشریف بیاورند. حکومت علویان در این منطقه زیاد بود و امامزادگان می‌دانستند که مردم این منطقه پذیرای آنها خواهند بود. بیش از 40 هزار امامزاده وارد ایران شدند و این نبوده که ما برای هر کدامشان نیز حرم بسیازیم، بلکه آنهایی که در عمر مبارکشان منشأ اثر بودند صاحب حرم و مزار شدند.

تولید 10 میلیون ماسک در بقاع متبرکه

وی درباره فعالیت‌های اجتماعی بقاع متبرکه در زمان کرونا گفت: بیماری منحوس کرونا که در کشورمان فراگیر شد، بنابر تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا و برای جلوگیری از شیوع ویروس، در‌های بقاع متبرکه نیز بسته شد. البته این به این معنا نبود که فعالیت‌های بقاع هم تعطیل شوند بلکه فعالیت خدام و هیئت‌امنای بقاع در زمینه‌ تولید ماسک ورود پیدا کردند. 217 بقعه در کشور به تولید ماسک و گان پرداختند. آخرین آمار این است که حدود 10 میلیون ماسک در بقاع تولید شده است. 47 هزار دست لباس ویژه کادر درمانی از طرف بقاع متبرکه به بیمارستان‌ها اهدا شد. آشپزخانه‌هایی در بقاع متبرکه وجود داشتند که در زمان کرونا، به طبخ غذای گرم می‌پرداختند.

مدیرکل بقاع متبرکه سازمان اوقاف درباره ویژه‌برنامه‌های فرهنگی بقاع در دهه کرامت گفت: برنامه‌های فرهنگی بسیاری خوبی در ایام دهه کرامت برنامه‌ریزی شده است. امروز که سالروز نکوداشت امامزادگان است، هر ساله همایش‌های ملی برگزار می‌کردیم که امسال بدون حضور مردم و با هدف تقدیر از خدام برگزار خواهد شد. قرار است برنامه‌های فرهنگی از بلندگوهای حرم و نمایشگرهایی که در بقاع متبرکه وجود دارد، پخش شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
triboon
گوشتیران