اخبار مستند| " Gcs۳" در نیمه، "A_B_C_D" تمام شد
تصویربرداری مستند داستانی Gcs۳ که به بیماران درگیر کُمای عمیق و آسیبهای مغزی میپردازد از نیمه گذشت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مستند داستانی Gcs3 به کارگردانی ابراهیم شفیعی در حالی روزهای میانی تصویربرداری را پشت سر میگذارد که انجمن اهدای عضو، سازمان هلال احمر تهران و انجمن جراحان مغز و اعصاب ایران در حال همکاری با این گروهاند. همچنین تصویربرداری بخش گفتوگو با دکتر مجید خسروی یکی از جراحان معتبر مغز و اعصاب به عنوان مشاور پزشکی و علمی پروژه نیز به تازگی به پایان رسیده است. مجید خسروی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و یکی از جراحان معتبر مغز و اعصاب است که تاکنون حدود 7000 بیمار تحت عمل جراحی وی قرار گرفتند.
خسروی با بیان اینکه در علم پزشکی مدرن هنوز درمان قطعی برای سرطان وجود ندارد، توضیح داد: علم پزشکی در زمینه جراحی مغز و اعصاب در درمان 2 بیماری آسیبهای نخاعی و قطع نخاع و مرگ مغزی ناتوان است و با وجود راهکارهای پیشنهادی همچنان به درمان قطعی در این زمینه دست پیدا نکردهایم.
وی با اشاره به هدف از همکاری در این پروژه گفت: به نظر میرسد جراحی مغز و اعصاب در 2 رشته آسیب نخاعی و مرگ مغزی متمرکز خواهد شد، چون به شکل میانگین در دنیا حدود 5 میلیون بیمار در سال به علت آسیبهای مغزی دچار مرگ مغزی میشوند که این آمار پس از سرطان و بیماری قلبی، بالاترین میزان مرگ و میر را نشان میدهد. این مستند نیز به این موضوع جذاب میپردازد که امیدوارم دریچهای برای پیشرفت در زمینه علم پزشکی و جراحی مغز و اعصاب در درمان بیمارانی باشد که به علت آسیبهای مغزی دچار کاهش سطح هوشیاری، کما و در نهایت مرگ مغزی میشوند.
وی در پایان تأکید کرد: مستند Gcs3 خبر مهمی به مردم خواهد داد و به نظرم پس از اکران فیلم ، سیستم آموزشی ما در جراحی مغز و اعصاب دچار تحول شگرفی در نجات جان بیماران خواهد شد و قدمی رو به جلو خواهیم برداشت.
لازم به ذکر است مستند داستانی Gcs3 بر طبق مدارک، مستندات و مشاوره اساتید و جراحان معتبر مغز و اعصاب ایران پیش میرود و طبق پروتکلهای بهداشتی اتحادیه اروپا، قرار است این گروه برای ادامه تصویربرداری عازم آمریکا و کشورهای اروپایی شوند.
عواملی که در این پروژه حضور دارند عبارتند از: تحقیق، نگارش و کارگردان: ابراهیم شفیعی/ بازیگران: سهیل محبی، ابراهیم لطیفی، سها پورحاتمی، فهیمه گردان، علی خونساری، بیتا علیمحمدی، با حضور افتخاری: دکتر مجید خسروی/ مشاور پروژه: وحید جلیلوند/ مشاور کارگردان: علی شاهحاتمی/ مشاور رسانهای: مونا کریمی/ مدیر فیلمبرداری: سجاد سبحانی/ تدوین: محمد حدادنسب و امین رضئی/ صدابردار: سیدجلال سعادت یار/ موسیقی: اکبر بلالی/ طراح گریم: زهرا عباسی/ طراح صحنه و لباس: ابراهیم لطیفی/ عکاس: امیر ایزدی/ مدیر تولید: امین رضئی/ دستیار اول کارگردان و برنامهریز: جواد کاهه/ مدیر تدارکات: علیرضا نظری/ تهیهکننده :ابراهیم شفیعی
فیلمبرداری مستند "A_B_C_D" با موضوع کرونا به پایان رسید
فیلمبرداری مستند بلند "A_B_C_D" به کارگردانی «محسن خانجهانی» که درباره تاثیرات کرونا بر روند زندگی و جامعه است، به پایان رسید. این فیلم از تولیدات جدید مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است.
فیلمبرداری این مستند که از روزهای نخست اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران آغاز شده بود، در چهار ماه گذشته ادامه پیدا کرد و طی دو روز اخیر، با ضبط برخی سکانسهای باقیمانده به پایان رسید؛ اگرچه خانجهانی میگوید: «کرونا همچنان ادامه دارد و ما نمیتوانیم بگوییم با ضبط این سکانسها، پرونده تصویربرداری این فیلم بسته شده است.»
وی در خصوص ساخت این فیلم اظهار کرد: تنها میتوانم با اطمینان بگویم سکانسهایی که مدنظرم بود را فیلمبرداری کردم و در این مرحله میتوانم راشهای کلیدیتری را به تدوینگر بسپارم. اگر استثناً در روند تدوین فیلم و با توجه به شرایط پیشرو که پیشبینی درستی از آینده کرونا نداریم، مسألهای پیش بیاید، احتمالاً سکانسهای دیگری را در حد چند پلان فیلمبرداری خواهم کرد و به مستندم اضافه میکنم؛ اما هماکنون اطمینان دارم که فیلمبرداری فیلم را به پایان رساندم.
محسن خانجهانی ادامه داد: به زودی تدوینگر فیلم معرفی میشود و امیدوارم فیلم در شرایطی آماده نمایش شود که دیگر درگیر کرونا نباشیم و بتوانیم در یک رویداد سینمایی همچون جشنواره سینماحقیقت و فیلم فجر با مخاطبان بیشتر فیلم را رونمایی کنیم؛ البته در شرایطی که آمار مبتلاهای کرونا به صفر رسیده باشد.
مستند "A_B_C_D" به تهیهکنندگی کاوه احمدی، محصول مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است. در این مستند امیر جغتایی (مدیر تصویربرداری)، احمدرضا طایی (صدابردار)، مهیار میرجلالی و محمد حسنی (تصویربرداران) و امیرمهدی صادقی (مدیر تولید) با محسن خانجهانی همکاری داشتهاند.
خانجهانی پیش از این، ساخت مستندهایی چون آزادراه، کلید، کلاه شیشهای، صندلی 257، یار دبستانی و... را در کارنامه فیلمسازیاش داشته است.
انتهای پیام/