حرم رضوی بهترین و مطمئن‌ترین مکان برای وقف است

حرم رضوی بهترین و مطمئن‌ترین مکان برای وقف است

گروه استان‌ها- حرم رضوی از دیرباز مطمئن‌ترین مکان برای اعاده سنت حسنه وقف بوده و اینک زائران و مجاوران از برکات این وقف‌ها برخوردارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، اسناد وقفی همچون طومار عضدالملک و طومار علیشاهی و وقف‌نامه‌های ادوار مختلف آستان قدس رضوی مملو از نام‌ واقفانی است که یادشان زنده و ثمرات وقف‌شان همچنان در گوشه و کنار کشور جاری است.

به عبارتی گذر زمان و تحولات این سرزمین، نتوانسته مانعی در عمل به نیت آنان ایجاد کند. در این بین، کم نیست تعداد دریادلانی که راه واقفان بزرگی همچون حاج حسین آقا ملک را ادامه دادند و بر موقوفات آستان قدس رضوی در این آب و خاک افزودند.

محمد آقا محسنی فشمی، از جمله این واقفان است که هم‌زمان با دهه کرامت با او به گفت‌وگو پرداختیم. او متولد سال 1323 است و اصالت اجدادی‌ا‌ش به دارآباد فارس برمی‌گردد.

تسنیم: درباره موقوفه خود توضیح دهید.

آقامحسنی: قطعه زمین کشاورزی را در اواخر سال 1396 در شهرستان بروجرد بر آستان قدس رضوی وقف کردم، البته اکنون این زمین در محدوده شهری قرار دارد. 

تسنیم: چطور شد که در مسیر وقف بر آستان قدس رضوی قدم برداشتید؟

آقامحسنی: مالک اصلی این زمین حاج جواد حیدریان بود که این زمین را به نام من کرده بود تا از آن برای کار خیر مانند ساخت مدرسه و بیمارستان استفاده کنیم، اما هزینه ساخت چنین مراکزی برایمان سنگین بود. پس تصمیم گرفتیم زمین را فروخته و از پول آن برای کمک به فقرا استفاده کنیم، اما ترسیدم که تحت وسوسه شیطان قرار گیرم و پول حاصل از آن را نتوانم به درستی در این راه نیک مصرف کنم.

از طرف دیگر نمی‌دانستم آیا می‌توانم افراد نیازمند و مستحق واقعی را شناسایی کنم. بنابراین به دنبال مکانی بودم تا نیت اصلی مالک زمین و همچنین خودم تأمین شود. از آنجایی که به مدیریت آستان قدس رضوی اطمینان کامل داشتم و مطمئن بودم از این زمین به درستی استفاده خواهد کرد، به جواد حیدریان پیشنهاد دادم تا این زمین را به نام آستان قدس رضوی کنم. او هم موافق بود تا زمین به این مجموعه بزرگ موقوفاتی تقدیم شود.

تسنیم: چگونه مراحل اداری وقف خود را انجام دادید؟

آقامحسنی: به مشهد مقدس مشرف شدم و به صورت حضوری به موقوفات آستان قدس رضوی مراجعه کردم. کارکنان این مدیریت هم همکاری صمیمانه‌ای با من داشتند و پس از گفت‌وگو و انجام مراحل اداری در نهایت زمین بر حرم مطهر امام هشتم(ع) وقف شد. بر طبق وقف‌نامه آن هم هر طور آستان قدس رضوی صلاح بداند، می‌تواند از این زمین بهره‌برداری کند. 

تسنیم: چه احساسی پس از مشارکت در این سنت حسنه داشتید؟

آقامحسنی: به درگاه خدای متعال، سپاس بی‌کران کردم چراکه توانستیم این زمین را در مسیر درست وقف کنیم. همچنین بسیار خوشحال هستم که تحت تأثیر برخی از نظرات دیگران قرار نگرفتم و این توفیق نصیبم شد. به نظرم بهترین کار را انجام دادم و خدا را شاکر هستم. امیدوارم باز هم این افتخار نصیبم شود و بتوانم در مسیر وقف گام بردارم و برگ سبزی تقدیم صحن و سرای آقا علی‌بن موسی‌الرضا(ع) کنم. 

تسنیم: چه سخنی برای دیگران دارید؟

آقامحسنی: بیشتر هم‌وطنانم، بهتر از من در امور خیر مشارکت دارند و من در محضر بسیاری از آنان درس پس می‌دهم. به نظرم مردم صبح که از خواب بیدار می‌شوند، باید بگویند خدایا به امید تو و شب که می‌خواهند به خواب بروند، اعمال‌شان را بررسی کنند و ببینند قدمی مثبت هر چند کوچک در راه خیر در آن روز برداشته‌اند. بی‌تردید هر فردی با توجه به توان خود می‌تواند به دیگران به‌ویژه فقرا کمک کند. اگر مردم چنین راه و روشی را در زندگی در پیش گیرند، بسیاری از مشکلات جامعه برطرف خواهد شد.  

تسنیم: نائب الزیاره شما در حرم مطهر رضوی هستیم، چه خواسته‌ای از راه دور از امام رضا(ع) دارید؟

آقامحسنی: اولین سالی که امام رضا(ع) مرا طلبید، همراه با هیئتی از تهران در ایام پایانی ماه صفر به مشهد مقدس مشرف شدم. خوب به خاطر دارم که سیل جمعیت از اقصی نقاط کشور در حرم مطهر رضوی موج می‌زد. در همان سفر از امام رضا(ع) خواستم حداقل سالی یک‌بار در ایام ماه صفر مرا بطلبند و بتواند به پابوس ایشان بیایم و در کنار زیارت از برنامه‌های مذهبی این ایام در مشهد استفاده کنم. خدا را شاکر هستم که این توفیق نصیبم شده است و بیشتر سال‌ها به مشهد سفر کردم. امیدوارم امسال هم امام هشتم(ع) بنده حقیر را بطلبند و بتوانم به زیارت‌شان بیایم.

انتهای پیام/282/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon