گزارش| دلال‌ها باز هم نبض بازار ماسک را در زنجان به‌ دست گرفتند؛ کدام نهاد متولی برخورد است؟

گزارش| دلال‌ها باز هم نبض بازار ماسک را در زنجان به‌ دست گرفتند؛ کدام نهاد متولی برخورد است؟

گروه استان‌ها - افزایش شیوع ویروس کرونا در کشور و با قرمز بودن وضعیت استان زنجان بازهم این روزها تلاطم بازار ماسک افزایش یافته و داروخانه‌ها بدون هیچ نظارت جدی آزادانه اقلام بهداشتی را بالاتر از قیمت مصوب به مردم عرضه می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم استان زنجان، ماندگاری مهمان ناخوانده‌ای  به نام ویروس "کرونا" و جولان در هر مکان و زمان، همگان را ملزم به رعایت موارد بهداشتی کرد و بر همین اساس بسیاری از شهروندان برای جلوگیری از مبتلاشدن به این ویروس،  به سمت خرید ماسک و الکل‌های ضدعفونی‌کننده و دستکش رفتند. همین امر سبب شد تقاضا از این اقلام در همان روزهای ابتدایی به‌شدت افزایش یابد.

طبیعی بود بعد از افزایش تقاضا در بازار  سودجویان و دلالان نبض بازار را به دست بگیرند و با احتکار یا گران‌فروشی بازار را به سمت گرانی سوق دهند. همین گرانی و احتکار برخی سودجویان سبب شد گروه های جهادی بسیج و سپاه، هیئت‌های مذهبی و تشکل‌های فرهنگی از قرنطینه خارج شده و جانشان را در کف دست بگیرند و این کاستی و نگرانی را از مردم دور کنند تا بر خلاف دیگر کشورهای اروپایی و غربی مشکل کبود ماسک و اقلام بهداشتی را در جامعه حل کند.

پس از ثبات بازار ماسک در جامعه که به همت گروه‌های جهادی محقق شد و با کمرنگ‌شدن ویروس کرونا تقاضای اقلام بهداشتی با روند کاهشی مواجه شد و خود به خود مشکل کمبود ماسک در جامعه حل شد ولی این وضعیت تداوم زیادی نداشت و مجدداً در این روزها با افزایش شیوع ویروس کرونا در جامعه و همینطور با قرمزشدن وضعیت استان زنجان استفاده از  اقلام بهداشتی همانند ماسک روند افزایشی داشته و بازهم دلالان نبض بازار ماسک را در دست گرفتند.

حالا سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که نهادهای نظارتی همچون اداره بازرسی صنعت، معدن و تجارت استان و همینطور اداره تعزیرات با متخلفان و دلالان چه برخوردی انجام می‌دهند؟ چرا با وجود حساس‌بودن موقعیت کشور بازهم دلالان می‌توانند آزادانه فعالیت‌های خود را انجام دهند؟ چرا هیچ نظارت جدی بر بازار ماسک و اقلام بهداشتی در داروخانه‌ها وجود ندارد  و هرکدام از داروخانه‌ها یک نرخ جداگانه‌ای را تعیین کرده‌اند؟

مرتضی ممیزی، مدیرکل تعزیرات استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: پس از شیوع ویروس کرونا، اداره بازرسی اداره صمت به‌شدت با داروخانه‌های متخلف و احتکارکنندگان برخوردهای جدی انجام داد و پرونده‌های زیادی را برای بررسی بیشتر به اداره تعزیرات ارسال کرد.

وی با بیان اینکه از 30 بهمن تا اردیبهشت ماه 80 پرونده تخلف به اداره تعزیرات وارد شد گفت: کل ارزش ریالی این پرونده‌ها بیش از 6 میلیارد ریال بوده است که خوشبختانه به تمام پرونده‌ها در این زمینه رسیدگی شد.

مدیرکل تعزیرات استان زنجان  با اشاره به اینکه در ایام کرونایی، بشترین تخلفات در حوزه‌های گرانی، احتکار و تقلب بوده است، گفت: بیشتر این تخلفات از سوی فروشندگان لوازم بهداشتی و آرایشی بوده است.

به گفته ممیزی نظارت‌ها همچنان در بازار وجود دارد و با متخلفان برخورد قاطع و جدی می‌شود.

به‌رغم تمام آنچه که گفته شد متاسفانه با طولانی‌شدن شیوع این ویروس و گذشت چندماه باز هم وضعیت ماسک در کشور به سمت رونق جیب دلالان بازار در حال چرخش است و با وجود اینکه مسئولان می‌گویند ماسک در همه داروخانه توزیع می‌شود و در دسترس عموم قرار دارد اما جای یک سوال در این میان ذهن همه را درگیر می‌کند که "ماسک با چه قیمتی موجود است؟" به هرحال امیدواریم نهادهای نظارتی با جدیت بیشتری بر بازار عرضه اقلام بهداشتی خصوصا ماسک، دستکش و الکل ضدعفونی‌کننده نظارت کنند چراکه افزایش قیمت این نوع اقلام دلیل بازدارنده‌ای است تا افراد کم‌توان جامعه توجیه مناسبی برای نخریدن داشته باشند و همین عامل می‌تواند سبب همه‌گیری کرونا در جامعه شود.

گزارش از معصومه غریبه

انتهای پیام/ر/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon