آغاز به کار رسمی صندوق پژوهش و فناوری گیلان؛ جذب منابع ملی حوزه پژوهش ۴۰۰ درصد افزایش مییابد
گروه استانها- رئیس پارک علم و فناوری استان گیلان از آغاز به کار رسمی صندوق پژوهش و فناوری استان خبر داد و گفت: با فعالیت این صندوق جذب منابع ملی حوزه پژوهش ۴۰۰ درصد افزایش مییابد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، علی باستی صبح امروز در نشست آغاز به کار صندوق پژوهش و فناوری استان گیلان با اشاره به اینکه این صندوق جهت کمک به پژوهش و فناوری کشور استفاده میشود و پایگاه آن در گیلان است اظهار داشت: این صندوق فقط مختص به این استان نیست و دارای سهامداران دولتی و خصوصی است و در روزهای آتی با حضور، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در گیلان بهطور رسمی راهاندازی میشود.
رئیس پارک علم و فناوری استان گیلان با اشاره به سهامداران صندوق پژوهش و فناوری استان ابراز داشت: سهامداران دولتی آن شامل برخی دانشگاهها نظیر دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه گیلان و پارک علم و فناوری استان هستند و میزان سهام بخش دولتی 46 درصد و میزان سهام بخش خصوصی نیز 54 درصد است.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان گیلان نیز در این نشست این صندوق را بازوی اجرایی صندوق نوآوری کشور معرفی کرد و ابراز داشت: کارهای ثبتی این صندوق خردادماه سال گذشته انجام شده و مجوز آن نیز صادر شد از طرفی بسیاری از استانهای کشور این صندوق را ندارند که در این راستا صندوق پژوهش و فناوری میتواند به دیگر استانها نیز کمک کند.
دانیال صابرسمیعی با اشاره به اینکه صندوق پژوهش و فناوری استان گیلان آذرماه سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرد افزود: این صندوق در بحران کرونا از برخی شرکتها حمایت کرده و تا امروز فعال بوده البته بیشتر روی شرکتهای دانشبنیان تمرکز دارد و از منابع داخلی خود یا منابعی که کارگزاری آن را بر عهده دارد از همه کسب و کارها حتی کسب کارهای غیردانش بنیان حمایت میکند.
وی دیگر خدمات صندوق پژوهش و فناوری گیلان را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: صندوق پژوهش و فناوری گیلان تقریباً دولتی است و با هدف حمایت و توسعه کسبوکارها شکل گرفته و در این مسیر ضمن سودآفرینی آماده دریافت ایدهها و طرحهای مختلف سرمایهگذاری است و جهت توانمندسازی و تامین مالی شرکتهای خلاق گام برمیدارد.
صابرسمیعی با بیان اینکه این صندوق در بحران کرونا بیش از 25 میلیارد تومان اعتبار از طریق مختلف تأمین کرده و آماده اعطا به شرکتها است افزود: صندوق پژوهش و فناوری گیلان فرصتی برای تزریق 4 برابری منابع ملی به این استان است لذا اگر طرحی تا 20 درصد سرمایهگذاری داشته دولت 80 درصد سرمایهگذاری آن انجام میدهد و سود و زیان آن را نیز متحمل میشود.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان گیلان خاطرنشان کرد: اولویت صندوق پژوهش و فناوری گیلان با طرحهای حوزه محیط زیست، مدیریت پسماند، اشتغال، کارآفرینی و گردشگری است البته هیچ محدودیتی وجود ندارد و هرکسیکه قصد ایجاد ثروت از دانش را داشته باشد را میتواند مورد حمایت قرار دهد.
وی با بیان اینکه صندوقهای پژوهش و فناوری در تشخیص، ارزیابی و شیوه تامین مالی همواره متفاوت طراحی شدند و در مقابل شرکتهای دانشبنیان قویتر عمل میکنند تصریح کرد: ما به دنبال عدد و رقمهایی که چند نفر را بیمه کرده یا پوشش دادیم نیستیم و چیزی که برای ما اهمیت دارد این است که بهعنوان مثال یک استارتآپ چقدر توانسته در اکوسیستم فناوری تاثیر بگذارد و کسب و کار ایجاد کند.
صابرسمیعی با اشاره به منابع اصلی صندوق پژوهش و فناوری گیلان خاطرنشان کرد: منابع اصلی این صندوق از طریق صندوق نوآوری کشور و بخش دیگر از طریق بخش خصوصی تأمین میشود از طرفی این صندوق عاملیت وجوه ارائه شده دستگاههای دولتی نیز بوده که بخشی از منابع آن نیز از این طریق تأمین میشود.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان گیلان ابراز داشت: مابقی صندوقهای کشور زمانی تأسیس شدند که اولویت صندوقها با تخصیص تسهیلات بود ولی صندوق پژوهش و فناوری گیلان زمانی تأسیس شد که سیاست دولت بر مبنای سرمایهگذاری بوده لذا این صندوق بهطور ویژه یک صندوق سرمایهگذاری است.
صابرسمیعی صندوق پژوهش و فناوری گیلان را یکی از پنج صندوق استانی معرفی کرد که در بحران کرونا با پرداخت تسهیلات فعال بوده است خاطرنشان کرد: درحال حاضر مبلغ 3 میلیارد و 700 میلیون برای طرحهای سرمایهگذاری در نظر گرفتیم و در بحران کرونا نیز 500 میلیون تومان تسهیلات از منابع داخلی صندوق پرداخت شد.
انتهای پیام/612/ ع