ماجرای طلاهای کشف‌شده و تخلف طلافروشی‌ها در کردستان

ماجرای طلاهای کشف‌شده و تخلف طلافروشی‌ها در کردستان

گروه استان‌ها ـ مدیرکل استاندارد استان کردستان از کشف ۵۵ گرم طلای غیر استاندارد در استان خبر داد و موضوع حائز اهمیت در زمینه مبارزه با قاچاق طلا را به‌کارگیری فاکتورهای متحدالاشکل از سوی طلافروشی‌ها دانست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، «ژیلا یزدانی» ظهر امروز در نشست خبری رؤسای کارگروه تخصصی مبارزه با قاچاق کالای استان با اصحاب رسانه کردستان اظهار داشت: در بحث نظارت بر بازار و جلوگیری از قاچاق، به ویژه در حوزه طلا مصوبه‌ای برای قابل شناسایی کردن اقلام قاچاق مشخص شده که بر مبنای آن مصنوعات طلا باید با عیار 18 عرضه شوند.

وی با اعلام اینکه پیرو این تصمیم، سازمان استاندارد برای هر استان یک کُد شناسایی مشخص کرد، افزود: به ازای هر واحد تولیدی این کد شناسایی ارائه و قابل شناسایی و رهگیری بوده، به نحوی‌که پس از درج آن هرگونه مصنوعات طلایی که در بازار به صورت قاچاق عرضه شود، قابل شناسایی می‌شود.

مدیرکل استاندارد استان کردستان با بیان اینکه در یک‌سال گذشته 107 گشت مشترک در استان برگزار شد، گفت: هر چند بیشتر گشت‌ها با حضور حداکثری اعضاء برگزار نشد، اما تلاش شد تا این رسالت به سرانجام ختم شود.

وی با ذکر اینکه در گشت‌های صورت گرفته 583 مورد مرکز توزیع مصنوعات طلا بازرسی شد، تصریح کرد:  396 گرم طلای قاچاق در بازرسی از مراکز مصنوعات گرانبها در استان کشف، قیچی و از سطح عرضه خارج شد.

یزدانی با اعلام اینکه در سه ماهه نخست سال‌جاری نیز در کل استان 12 گشت از 60 مرکز انجام گرفت، ادامه داد: 55 گرم طلای غیر استاندارد در این بازرسی‌ها شناسی شد.

وی تعداد واحدهای طلاسازی فعال در استان کردستان را 27 مورد ذکر و اذعان کرد: تنها دو واحد تولیدی در مریوان داشتیم که در حال حاضر تعطیل و علاوه‌بر آن 11 مراکز موجود در حوزه تعمیر و ساخت اقلام زیورآلات لباس‌های کُردی فعال هستند.

مدیرکل استاندارد استان کردستان با ذکر اینکه در سال گذشته از واحدهای ساخت و تعمیر طلا 21 مورد نمونه‌برداری شد، ادامه داد: تنها 13 مورد نامنطبق با استانداردهای مشخص شده و در کل استان هیچ مورد نقص بحرانی شناسایی نشد.

وی با اشاره به اینکه در سه ماهه امسال نیز 19 مورد بازرسی در سطح استان داشتیم، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تا به امروز 9 مورد از بازار نمونه‌برداری به‌عمل آمده و در صحت‌سنجی آن از پتانسیل وجود آزمایشگاه همکار بهره گرفته شد.

مدیرکل استاندارد استان کردستان موضوع حائز اهمیت در زمینه مبارزه با قاچاق طلا را به‌کارگیری فاکتورهای متحدالاشکل از سوی طلافروشی‌ها دانست و گفت: در صورت عملیاتی شدن این مهم، با کُدشناسایی مشخص طلا عرضه خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه سامانه استعلام کُد ردیابی سازمان استاندارد طراحی شده و در صورت تأیید نهایی اطلاع‌رسانی عمومی می‌شود، یادآور شد: در حال حاضر نیز، مردم می‌توانند از اصالت هر نوع کالایی که مهر استاندارد داشته، از طریق ارسال کُد ده رقمی مندرج بر روی محصول به سامانه پیامک 10001517 اطلاع حاصل کنند.

یزدانی با تأکید بر اینکه ترویج استاندارد برای حمایت از کالاهای ایرانی و کوتاه شدن دست قاچاقچیان است، گفت: در راستای فرهنگ‌سازی از پتانسیل دانش‌آموزان، اعضای ادارات، رابطین استاندارد و سایر دفاتر آموزشی بهره گرفته شد.

وی با ذکر اینکه یک سری از وظایف اداره استاندارد نظارت بر فرآورده مشتقات نفتی است، گفت: در یک‌سال گذشته 340 پرونده به کارگروه اسال شده که از این تعداد 3 مورد با اظهارات صاجب کالا انطباق نداشت.

مدیرکل استاندارد استان کردستان تعداد پروندهای ارسالی به کارگروه مشتقات نفتی در سه ماهه نخست امسال را 50 مورد دانست و خاطرنشان کرد: امیدواریم با فرهنگ‌سازی‌های مناسب در این بخش نیز بتوان اثربخش بود.

انتهای پیام/483/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon