از گوشه و کنار هرمزگان| بهرهمندی ۲ هزار خانوار تحت حمایت کمیته امداد از خدمت بیمههای اجتماعی
گروه استانها ـ در بیست و چهارمین بسته خبری دفتر هرمزگان خبرگزاری تسنیم آخرین اخبار مهم استان گردآوری و در اختیار مخاطبان این رسانه قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، در بسته خبری پیش رو، بخشی از اخبار مهم گوشه و کنار استان هرمزگان جمع آوری و در اختیار مخاطبان خبرگزاری تسنیم قرار گرفته است.
بهرهمندی 2026 خانوار تحت حمایت کمیته امداد هرمزگان از خدمت بیمههای اجتماعی
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد هرمزگان از بهرهمندی دو هزار و 26 خانواده تحت حمایت این نهاد از خدمت بیمههای اجتماعی خبر داد.
احمد پایان، معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد هرمزگان در این خصوص گفت: یکی از اقدامات مؤثر کمیته امداد بهمنظور رفاه خانوادههای تحت حمایت این نهاد در دوران بازنشستگی، بهرهمندی افراد واجد شرایط از خدمت بیمههای اجتماعی است که بر همین اساس تاکنون تعداد دو هزار و 26 خانواده تحت حمایت کمیته امداد استان تحت پوشش این بیمه قرار گرفتهاند.
پایان، هدف از ارائه این خدمت و پرداخت حق بیمه اجتماعی خانوادههای تحت حمایت را کمک به تأمین هزینههای زندگی و معیشت آنان در دوران بازنشستگی و ازکارافتادگی عنوان کرد و افزود: از مجموع کل بیمهشدگان تعداد یک هزار و 513 نفر از زنان سرپرست خانوار و 513 نفر نیز از مجریان طرحهای اشتغال و خودکفایی تحت حمایت این نهاد هستند که کمیته امداد استان هرمزگان در سهماهه نخست سال جاری مبلغ 934 میلیون تومان، برای پرداخت حق بیمه اجتماعی این تعداد خانوار بیمهشده به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کرده است.
این مقام مسئول اظهار داشت: بر اساس قوانین و مقررات موجود، بانوان سرپرست خانوار تحت حمایت بیمههای اجتماعی با حداقل سن 55 سال و آقایان با حداقل سن 60 سال بهشرط دارا بودن 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه میتوانند از مزایای بازنشستگی و ازکارافتادگی سازمان تأمین اجتماعی استفاده نمایند.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد هرمزگان گفت: با حمایتهای کمیته امداد استان هرمزگان و طبق قوانین و دستورالعمل های بیمههای اجتماعی، تاکنون تعداد 126 خانوار از بیمهشدگان توسط این نهاد، بازنشسته شده و از خدمات مستمری سازمان تأمین اجتماعی بهرهمند شدهاند.
مدیریت منابع آب از نخستین ترین اولویت های کمیسیون کشاورزی است/ لزوم تشکیل میز اقتصادی در ارتقاء بازاریابی محصولات کشاورزی
نماینده مردم شرق هرمزگان و عضو کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی در این دیدار با اشاره به اینکه مدیریت منابع آب، کیفیت بخشی به محصولات کشاورزی، تامین نهاده ها و بازاریابی محصولات کشاورزی از اولویتهای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی می باشد، گفت: یکی از ضعفهای مهم بخش کشاورزی بازاریابی محصولات است که باید به منظور رصد بازارهای خارجی در سفارتخانهها میز اقتصادی تشکیل و از ظرفیت کشورهای منطقه که به محصولات تولیدی ما نیاز دارند آگاه شویم.
حسین رئیسی نماینده مردم شرق هرمزگان و عضو کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی در دیدار با علی باقرزاده همائی رییس سازمان جهادکشاورزی و مدیران و روسای تشکلهای بخش کشاورزی هرمزگان با اشاره به اولویت های کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به اینکه ایران کشوری با اقلیم کم آبی است، موضوع آب، مدیریت منابع آب و استفاده بهینه از آن اولویت این کمیسیون می باشد.
وی همچنین افزود: کیفیت بخشی به محصولات کشاورزی با توسعه کشت های گلخانه ای که هم در کاهش مصرف آب، بالاماندن راندمان و کیفیت محصول تاثیر دارد نیز از اهمیتی ویژه ای برخوردار بوده که مدنظر این کمیسیون می باشد.
نماینده مردم شرق هرمزگان نیز تامین نهاده ها در بخش کشاورزی و دام وطیور، بازاریابی محصولات کشاورزی در بازار داخلی و منطقه ای را از دیگر اولویتهای کمسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی دانست و ابراز کرد: افزایش سطح زیر کشت و جهش تولید در سطح که از منویات مقام معظم رهبری بوده نیزمدنظر کمیسیون کشاورزی بوده و معتقدیم بهترین میدان برای رعایت مفاد اقتصاد مقاومتی، بخش کشاورزی می باشد.
رئیسی در ادامه تصریح کرد: بخش کشاورزی می تواند به عنوان یک الگو برای سایر بخش های اقتصادی در کشور باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به خسارت بخش کشاورزی اشاره داشت و افزود: ما در کمیسیون کشاورزی به عنوان نمایندگان مردم تلاش خواهیم کرد تا حد مقدورات خسارتها به کشاورزان جبران شود و تدابیری اندیشیده شود تا در آینده شاهد این خسارتها نباشیم.
این مسوول خاطرنشان ساخت: با توجه به شرایط اقلیمی و محدودیت منابع آبی استفاده از شیوههای آبیاری نوین باید از اولویتهای این بخش باشد زیرا عملیاتی شدن آن سطح زیر کشت و میزان بازدهی مزارع را افزایش میدهد.
رئیسی با اشاره به اینکه یکی از ضعفهای مهم بخش کشاورزی بازاریابی محصولات است، افزود: باید به منظور رصد بازارهای خارجی در سفارتخانهها میز اقتصادی تشکیل و از ظرفیت کشورهای منطقه که به محصولات تولیدی ما نیاز دارند آگاه شویم.
عضو کمیسیون کشاوزری مجلس شورای اسلامی ، بخش کشاورزی را از پربازده ترین بخش های در کشور دانست و افزود: در استان هرمزگان بیشترین ظرفیت ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی می باشد.
رئیسی به محصولات ترا ریخته دربازار محصولات کشاورزی اشاره و آن را یک تهدید معرفی داشت و گفت:نیازهای غذایی کشور را بایستی در داخل کشور دنبال شود.
به گفته وی، صنایع تبدیلی و صنایع جنبی بخش کشاورزی نیز اهمیت ویژه ای در تامین سبد غذایی کشور داشته که از اولویتهای این کمیسیون در نظر گرفته شده است.
زیرسامانه ثبت نام بیمه بیکاری در هرمزگان راه اندازی شد
رئیس اداره بیمه بیکاری اداره کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی هرمزگان از راه اندازی زیرسامانه بیمه بیکاری در استان خبر داد.
"مسعود شکاری" افزود: متقاضیان در خواست بیمه بیکاری می توانند از هفتم تیرماه پس از احراز هویت با مراجعه به سامانه جامع روابط کار به آدرس prkar.mcls.gov.ir درخواست خود را ثبت کنند.
وی اضافه کرد: متقاضیان بیمه بیکاری جهت برخورداری از خدمات این سامانه لازم است به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کرده تا هویت آنان احراز و تائید و سپس نام کاربری و رمز عبور برای آنان صادر شود.
شکاری در ادامه تصریح کرد: متقاضیان بیمه بیکاری که از ابتدای اسفند 98 تا پایان اردیبهشت 99 بر اساس مصوبه ستاد ملی مدیریت کرونا در سامانه قبلی ( سمانه بیمه بیکاری) ثبت درخواست داده اند، پس از ارسال پیامک برای تداوم بیمه بیکاری بدلیل عدم نیاز و امکان بازگشت به کار سابق، باید به سامانه جامعه روابط کار مراجعه و نسبت به اسکن مدارک و مستندات قطع رابطه همکاری با کارفرما اقدام کنند.
وی اضافه کرد: همچنین ادارات اجرایی شعب تامین اجتماعی شهرستانهای تابعه استان نیز موظف هستند بر اساس بند "ب" ماده 7 قانون بیمه بیکاری به درخواست متقاضیان در سامانه مزبور رسیدگی کنند.
راه اندازی سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری اقدامی در راستای توسعه خدمات دولت الکترونیک و تسهیل گری در ارائه خدمات به گروههای هدف است.
لزوم توجه به آبزی پروری و تولید محصولات گلخانه ای در توسعه اقتصادی استان
رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان از لزوم توجه به آبزی پروری و تولید محصولات گلخانه ای در توسعه اقتصادی و ارزآوری برای استان خبر داد.
علی باقرزاده همائی رییس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان در نشستی با حسین رئیسی نماینده مردم شرق هرمزگان و عضو کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی که با حضور مدیران و روسای تشکلهای بخش کشاورزی هرمزگان برگزار شد، اظها رکرد: بخش کشاورزی در استان از اهمیتی ویژه برخوردار است و 50 درصد جمعیت استان ساکن روستا بوده که معیشت آنها به این بخش مرتبط است.
وی با اشاره به ظرفیت های مهم در بخش کشاورزی افزود: آبزی پروری از مهم ترین ظرفیت های بخش کشاورزی استان بوده، 50 هزار هکتار پتانسیل در استان وجود داردکه 28 هزار هکتارعملیاتی شده که مابقی آن نیز در حال انجام می باشد که در صورت عملیاتی شدن هر 50 هزار هکتار در اقتصاد استان تاثیر بسزایی خواهد داشت که با عرضه محصولات صادراتی در تامین ارز کشور تاثیر بسزایی خواهد داشت.
این مسوول پرورش ماهی درقفس را از دیگر ظرفیت های مهم این بخش معرفی کرد و تصریح کرد: استفاده از این ظرفیت مهم مستلزم تامین زیرساختها بوده که جامعه محلی نیز با استفاده از این زیرساختها بتوانند از ظرفیت پرورش ماهی در قفس در استان استفاده نمایند، دولت برای تامین زیرساختها برای جامعه محلی کمک نماید.
باقرزاده با اشاره به توسعه گلخانه ها در استان خاطرنشان ساخت: تولید محصول با کیفیت در استان به صادرات و ارزآوری کمک شایانی خواهد کرد.
به گفته وی، وزارت جهاد کشاورزی برنامههایی مهمی نیز جهت برون رفت از انباشت محصولات کشاورزی در مناطق دارد.
رییس سازمان جهادکشاورزی با بیان اینکه برای بعد از تولید محصول کشاورزی حمایتی وجود ندارد، خاطرنشان ساخت: درآمد بخش کشاورزی در مواقع بحران بایستی به این بخش بازگردد، ردیف اعتباری خاصی برای این منظور مشخص گردد تا درمواقع لزوم تعاون روستایی اقدام کند.
باقرزاده همچنین به مزیتهای نسبی حوزه شرق استان هرمزگان اشاره کرد و افزود: وجود شرایط آب و هوایی مناسب برای کشت گونههای گرمسیری و نیمه گرمسیری و خارج از فصل، وجود ذخایر شیلاتی و پتانسیل های آبزی پروری در نوار ساحلی، قابلیت استقرار صنایع تبدیلی و فرآوری با توجه به تنوع مواد اولیه باغی، زراعی و شیلاتی ، سهولت دسترسی به بازارهای مصرف منطقهای و فرا منطقهای با اتصال به آبهای آزاد، امکان توسعه سطوح زیر کشت محصولات زراعی و باغی با استفاده از آب دریا و نزدیکی به صیدگاه تن ماهیان اقیانوس هند و امکان توسعه صید این ماهیان در این منطقه از مزیت های نسبی حوزه شرق استان هرمزگان میباشد.
این مسوول ابراز داشت: بیشتر مناطق حاصلخیز در شرق استان قرار گرفته وشهرستانهای میناب، رودان و حاجی آباد از قطب های کشاورزی استان هرمزگان می باشند.
باقرزاده با بیان اینکه در دشت میناب می تواند به صورت مداوم کشاورزی انجام شود ، افزود: این ظرفیت در دشت میناب وجود دارد که با همین آب کشاورزی منطقه رونق یابد.
به گفته وی، قوانین آب بها برای کشاورز که در سال 64 مصوب شود بایستی اصلاح شود که کشاورزان در حد معقول آب بها پرداخت کنند.
تأکید رئیس کل دادگستری استان هرمزگان بر استمرار گشت های مشترک تعزیرات حکومتی و بازرسان صمت به منظور کنترل بازار
رییس کل دادگستری استان هرمزگان در جریان بازدید از اداره کل تعزیرات حکومتی استان بر لزوم استمرار گشت های مشترک این اداره کل و بازرسان صمت به منظور کنترل بازار تأکید کرد.
علی صالحی رییس کل دادگستری استان هرمزگان به همراه اعضای شورای قضایی استان با حضور در اداره کل تعزیرات حکومتی استان ضمن تبریک هفته قوه قضاییه به مدیران و کارکنان این مجموعه از نزدیک در جریان عملکرد و اقدامات آنها قرار گرفت.
علی صالحی در ادامه با اشاره به ویژگی مرزی و اتصال هرمزگان به دریا اظهار داشت: این خصوصیت وجه تمایز هرمزگان از سایر نقاط کشور است و همین موضوع موجب قرارگرفتن این منطقه در خط مقدم مبارزه با قاچاق کالا شده است.
وی یادآور شد: اگر در گلوگاه با قاچاق مقابله شود به جرأت میتوان گفت بخش اعظمی از اهداف مبارزه با این پدیده شوم محقق خواهد شد.
صالحی خاطر نشان کرد: لزوم مبارزه بی امان با قاچاق کالا و ارز، رسالت و مسئولیت ما را به ویژه در سالی که از سوی مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) با عنوان «جهش تولید» نام گذاری شده است سنگینتر مینماید.
رییس کل دادگستری استان هرمزگان تصریح کرد: بی تردید حجم زیادی از کالاهای قاچاقی که به وفور در بازار موجود است، نمیتواند از مبادی رسمی وارد شده باشد و همین موضوع لزوم نقش آفرینی بیشتر تعزیرات حکومتی را در این عرصه ضروری میسازد.
انتهای پیام/864/ش