صداوسیمای کردستان از مدیران توسعه‌گرا حمایت می‌کند/ تریبون رسانه ملی متعلق به تمام نیروهای انقلابی استان است

صداوسیمای کردستان از مدیران توسعه‌گرا حمایت می‌کند/ تریبون رسانه ملی متعلق به تمام نیروهای انقلابی استان است

گروه استان‌ها - مدیرکل صداوسیمای کردستان با بیان اینکه توجه به فرهنگ، ظرفیت‌ها، نیازهای مردم، سلایق و گروه‌ها جزو اولویت‌های‌مان است گفت: هر کس که برای توسعه استان تلاش کند، آن را قدر دانسته و نوکری‌اش را می‌کنیم.

جعفر عبدالملکی، مدیرکل صداوسیمای استان کردستان در بازدید از دفتر استانی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه رسانه‌ها سه رویکرد اساسی دارند اظهار داشت: رسانه‌ها باید در فضای شناور اجتماعی کنونی، سیلان و جریان داشته باشند.

وی با تأکید بر اینکه سه وظیفه عمده بر دوش رسانه‌ها قرار دارد افزود: رسانه‌ها در این شرایط کارکرد نظارتی تکمیلی و نقش و جایگاه مطالبه‌گری داشته و باید برای پیشبرد اهداف این سه بعد را تنظیم کند.

عبدالملکی با ذکر اینکه رسانه باید از یک طرف در راستای اجرایی شدن تصمیمات حوزه‌های اجرایی، برنامه‌هایی را تبیین و اجرا کند، خاطرنشان کرد: از طرف دیگر باید نظارت مستمر بر فعالیت‌های اجرایی داشته و این یک تعهد عمومی است و باید به عنوان یک مدعی‌العموم ظاهر شود تا بتواند از خواسته مردم از مسئولان دفاع کرده و از آن طرف بازنمایی، مطرح و پیگیری کند.

وی بیان کرد: عدم تعلل در هر یک از این سه وجه، باعث می‌شود که رسانه از رسالت خود دور و از جایگاهش تنزل کرده و نمی‌تواند به عنوان یک مدعی‌العموم حرکت کند و نهایتاً مجبور است منافع عموم و مردم را قربانی کند.

مدیرکل صداوسیمای استان کردستان با تأکید بر اینکه اگر رسانه مطالبه‌گری و انتظارات عمومی را افزایش دهد، نوعی بی‌اعتمادی عمومی را نسبت به مسئولان ایجاد می‌کند، تصریح کرد: باید یک تعادل بین سه وجه برقرار شود تا بتوان به اهداف کلان و اهداف پیش‌بینی شده در نظام دست پیدا کرد.

وی با اذعان به اینکه بسیاری از رسانه‌ها وجه مطالبه‌گری را افزایش می‌دهند که برآیند این اتفاق "بی‌اعتمادی مردم" نسبت به دولت و مدیران و مجریان است گفت: برخی از رسانه‌ها هم در وهله شایعه‌سازی، بزرگ‌کردن یک گروه خاص و مباحث تبلیغی و زرد گرفتار می‌شوند که این نیز مطلوب نیست.

به گفته عبدالملکی، هر سیستمی در معرض نقد قرار داشته و باید خودشان را در معرض نقد عمومی قرار دهند چراکه تا زمانی که نقد منصفانه نباشد، نمی‌توان در مسیر درست طی طریق کرد.

توجه به ظرفیت‌های استان کردستان

وی در ادامه به ارائه گزارش در خصوص فعالیت‌های صدا و سیمای استان کردستان گریز زد و گفت: نخستین اولویت ما توجه به ظرفیت‌های استان است.

مدیرکل صداوسیمای استان کردستان با بیان اینکه زمانی که می‌گویم صداوسیما، مختصات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی استان را مدنظر داریم تصریح کرد: این مهم باعث می‌شود که سیاست و برنامه‌ریزی‌های صدا و سیمای استان متفاوت با سایر استان‌های کشور باشد چراکه هر استانی دارای حوزه فرهنگی، امکانات، ظرفیت‌ها و تجربیات خاص خود است.

وی با تأکید بر اینکه ما در منظومه استان کردستان هستیم خاطرنشان کرد: کردستان یک استان مرزی با سابقه دفاع مقدس است؛ با تاریخ و پیشینه خاص که در این منظومه فرهنگی هم بحث تاریخی، هم جغرافیایی، هم سیاسی و هم مباحث مرتبط با آداب، سنن، رسوم، فولکلور، دفاع مقدس و ارزش‌های انقلابی وجود دارد.

عبدالملکی با یادآوری تقدیم شهیدانی از کردستان به نظام انقلاب اسلامی بیان کرد: این عزیزان در اوج جوانی و شیرین‌ترین لحظات زندگیشان به شهادت رسیدند که این خود بعد مهمی در منظومه فرهنگی ماست که باید به آن توجه ویژه داشت.

وی با اشاره به اینکه استان کردستان استانی فرهنگی است که در منویات معظم‌له نیز به این موضوع اشاره شده است تصریح کرد: این یک شعار نیست و لایه‌های عمیقی دارد که اگر دقت کنیم این موضوع را می‌توان در تاریخ، موسیقی، پیشینه اصیل و مبتنی بر رویدادهای حماسی و رزمی، شعر، ادبیات و ... در منظومه فرهنگی استان کردستان مشاهده کرد.

مدیرکل صدا و سیمای استان کردستان بیان‌نمایی و بازگویی این عوامل را وظیفه رسانه دانسته و ادامه داد: به‌عنوان مثال توجه به موسیقی کُردی جزو آداب ثانویه و شخصیت تکوین یافته فرهنگی استان کردستان است و نمی‌توان به آن بی‌توجه بود؛ از طرفی هم ما استانی تاریخی هستیم که بخش مهمی از تاریخ دفاع مقدس کشور را به خود اختصاص داده و نمی‌توان منکر آن شد.

وی با تأکید بر اینکه همکاری و همیاری بین مهاجرین و انصار استان کردستان در دفاع مقدس زیبا نمود یافت توضیح داد: افرادی از سایر استان‌ها در زمان جنگ به‌عنوان مهاجر آمدند و در کنار خود مردم بومی به‌عنوان انصار کمک کردند که یک وجب از خاک استان به دشمن واگذار نشود، امری که خود یک وجه مهمی از تاریخ دفاع مقدس است و بایستی با زبان هنر بازگو و بازنمایی شود.

توجه به فرهنگ و زبان اورامی

عبدالملکی «توجه به فرهنگ و زبان اورامی» را یکی از ضرورت‌های استان که به‌طور شایسته بدان پرداخته نشده، دانست و افزود: ما هزار کُرد اورامی زبان داریم، به همین خاطر برنامه‌ای را به این زبان در صدا و سیمای استان کلید خورده که خوشبختانه بازتاب خوبی نیز در میان مردم داشته است.

وی با اشاره به اینکه باید به همه سلایق و علایق در استان پاسخ دهیم، تصریح کرد: آذری زبان‌های زیادی نیز در استان حضور دارند و بایستی به فکر نیاز آنها نیز باشیم به همین خاطر توجه به ظرفیت‌های زبانی استان متناسب و متناظر با آن منظور اصلی که همان توجه به منظومه فرهنگی است، همواره ادامه خواهد داشت.

مدیرکل صداوسیمای استان کردستان در خصوص سایر فعالیت‌های صدا و سیما گفت: در حوزه نمایش و طنز به‌عنوان یک سبک و ذائقه جدید در حوزه زیبایی شناختی مخاطب ورود کرده و خوشبختانه ظرفیت جدیدی در این حوزه شکل گرفته و این امر بدان خاطر است که زبان طنز و نمایش یکی از گونه‌های مورد علاقه مردم بوده و این موضوع در نمایش مورد توجه قرار گرفته تا بتوان گونه رسانه نمایش را در صدا و سیما رواج داد.

وی با بیان اینکه بدون شک نقاط ضعفی نیز وجود دارد خاطرنشان کرد: اولین برنامه پرمخاطب ما در تلویزیون «چریکه شو» و «شبانگاه طنز» بود که نوروز امسال برنامه شبانگاه طنز هر چند دارای ریسک بالایی بود اما به‌دلیل اینکه خواست و مطلوب مردم بود، به صورت زنده پخش شد.

عبدالملکی با بیان اینکه برنامه شبانگاهی بخش طنز جایگاه خود را در میان مردم به دست آورده است، خبر داد: درصدد هستیم تا از ظرفیت نمایشی گروه‌های شهرستانی نیز برای گریز از انحصارطلبی بهره برده و طنز محدود به یک گروه مرکز نشین نشود به همین خاطر از ظرفیت نمایشی موجود در شهرستان‌ها استقبال خواهیم کرد.

صدا و سیما کردستان رویکرد «امیدبخشی و توجه به نیازهای مردم» را دنبال می‌کند

وی با اذعان به اینکه در «خبر» نیز تحولی ایجاد شده است، توضیح داد: علی‌رغم تمام محدودیت‌ها تحولات خوبی را در زمینه خبر تجربه کرده به این صورت که با رویکرد امیدبخشی و توجه به خواست و نیازهای مردم در حوزه تولید مکملی بین خبر و تولید ایجاد شده و برنامه مطالبه‌گرانه‌ای طرح‌ریزی شده تا با هدف ترسیم عملکرد دستگاه‌های خدمت‌رسان، مشکلات مردم را مطرح و ناظر بر فعالیت مدیران اجرایی باشد.

مدیرکل صداوسیمای استان کردستان با اشاره به اینکه پروژه «سنجرخان» نیز در سیما کلید خورده و در آینده نزدیک وارد فاز اجرایی می‌شود تصریح کرد: برنامه‌های متنوعی پیش‌بینی شده است.

وی با اعلام اینکه برنامه‌های متنوعی در بحث رادیو پیش‌بینی شده است ادامه داد: رادیو کردستان جزو پرمخاطب‌ترین رادیوهای کشور بوده و نزدیک به درصد مخاطب بی‌نظیر است و این امر پیوند عمیقی را بین مردم و رادیو ایجاد کرده و رادیو کردستان را به یکی از پرپیوندترین شبکه‌های کشوری بدل ساخته و ظریب نفوذ خوبی را بدان بخشیده است.

عبدالملکی با ذکر اینکه رادیو با تمرکز بر مختصات و مقتضیات منظومه فرهنگی استان حرکت می‌کند، خاطرنشان کرد: موسیقی، ظنز و برنامه‌های متنوعی در رادیو برای مردم خوشایند است.

وی دیگر ظرفیت صدا و سیما را «فضای مجازی» عنوان کرد و یادآور شد: این بخش به‌عنوان حوزه مکملی صدا و سیما فعال و در موضوعات مختلفی ورود کرده و کار می‌کند.

مدیرکل صدا و سیمای استان کردستان سرمایه هر رسانه‌ای را «اعتماد» دانست و توضیح داد: برای اینکه اعتماد مردم جلب شود ما از سندهای مکملی استفاده کرده که به این عمل سندّیت گفته می‌شود؛ در واقع سندیت در خبر حرف اول را می‌زند، به همین خاطر رسانه‌ها باید با سندیت خبر و گزارش را منعکس کرده تا اعتماد مخاطب را جلب کنند.

وی با تأکید بر اینکه اعتماد سرمایه و گنجینه‌ای است که نباید از آن غافل شد، افزود: اعتماد رسانه و مردم، اعتماد تعمیم یافته و در کنار اعتماد فردی و نهادی منوط بر عملکرد رسانه‌ها باعث شکل‌گیری اعتماد می‌شوند.

عبدالملکی با بیان اینکه در حوزه سواد رسانه‌ای باید روی این موضوع کار کرد، دلیل این درخواست را این‌گونه شرح داد: مردم با بصیرت هستند اما باز هم نیاز است که اینها را تشریح کرده تا هدف اصلی دشمن که همان از بین بردن اعتماد نهادی در جامعه است را مسکوت باقی گذاشت.

تریبون صدا و سیما متعلق به تمام نیروهای انقلابی کردستان است

وی با اذعان به اینکه اعتماد نهادی به آن جنبه از ذهنیت ما در خصوص نهادهای خدمتگزار متمرکز است گفت: حرکت بر مدار سفارش کارکردی باعث می‌شود که مردم اعتماد کرده و این اعتماد، همدلی مردم و اتحاد و همبستگی را شکل دهد.

مدیرکل صداوسیمای استان کردستان با تأکید بر اینکه تریبون صدا و سیما متعلق به ولایت و تمام نیروهای انقلابی با هر سلیقه‌ای در چارچوب نظام است، بیان کرد: تمام تلاش‌مان بر این است که تفکر انقلابی تولید و باز نشر پیدا کرده و از ظرفیت رسانه‌های استان استفاده شود.

وی با ذکر اینکه نظام استثمار و سلطه تجهیز مالی، فنی و نیرویی می‌شود، یادآور شد: نباید از این موضوع غفلت کرد و برای مقابله با آن باید هم‌افزایی کارکردی بین رسانه‌ها شکل گیرد.

عبدالملکی اعلام کرد: هر کس که در چارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران برای توسعه استان کردستان تلاش کند، آن را قدر دانسته و نوکر آنان بوده و از ایده‌هایشان استقبال خواهیم کرد.

در این بازدید «سید علی مدنی» معاون اطلاعات و اخبار و « علیرضا کریم‌پور» مسئول روابط عمومی صدا و سیمای مرکز استان کردستان نیز "جعفر عبدالملکی" را همراهی ‌کردند.

انتهای پیام/481/ر

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon