نرخ ازدواج در استان مرکزی کاهش یافت
گروه استانها-معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی گفت: نسبت ازدواج به طلاق در استان از ۸.۵ به ۲.۶ رسیده و در این حوزه واقعا زنگهای خطر به صدا درآمده و هم مردم و هم مسئولان باید برای این موضوع چارهای بیندیشند.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، بهروز اکرمی ظهر امروز در حاشیه جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی در جمع خبرنگاران با اشاره به آمار وقایع حیاتی در 13 سال اخیر در استان مرکزی اظهار داشت: نسبت ازدواج به طلاق در استان از 8.5 به 2.6 رسیده و در این حوزه واقعا زنگهای خطر به صدا درآمده و هم مردم و هم مسئولان باید برای این موضوع چارهای بیندیشند.
وی افزود: متاسفانه نرخ باروری استان هم کاهش پیدا کرده که عملا آینده جمعیت را تهدید میکند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی تصریح کرد: متاسفانه تصمیمات، جزیرهای و صنفی است و این گونه تصمیمات نمیتواند مشکلاتی با این عظمت را برطرف کند که در این رابطه هم بحث شد.
اکرمی بیان کرد: سالیان سال است که عنوان میکنیم نخستین عامل مرگ و میر در کشور و از جمله استان مرکزی بیماریهای قلبی و عروقی است که این نیاز به تصمیمات جدی و سختی دارد.
وی ادامه داد: علت بیماریهای قلبی و عروقی هم بنا به گفته کارشناسان عدم تحرک و تغذیه نامناسب است، اما اگر تغذیه نامناسب از جمله فستفودها تاثیر بالایی در ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی دارند چرا ما مجددا هر ساله مجوزهای فراوانی را چه در سطح کشور و چه در سطح استان صادر میکنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی عنوان کرد: این نشان میدهد که سیاستها، برنامهها و اقدامات ما هماهنگ نیست، بنابراین هم باید اقدامات مسئولان هماهنگ باشد و هم مردم اگر برای سلامتی خود ارزش قائل هستند باید تصمیمات مناسبتری را اتخاذ کنند.
اکرمی افزود: در این جلسه دو موضوع مهم و اساسی مطرح شد، یک اینکه نوع مواجهه ما با مسائل باید تغییر یابد و دو اینکه مسئله را درست تعریف کنیم و تکنیکهای حل مسئله هم اثربخش باشد.
وی تصریح کرد: اگر تصمیمی گرفته میشود باید این تصمیم اثربخش باشد نه اینکه در یک روند 15 ساله آمارها نگرانکنندهتر شود، چرا باید اینگونه باشد؟ این یک علامت سوال جدی است که باید همه به آن پاسخ جدی بدهیم.
میانگین سن امید به زندگی در استان مرکزی 2 سال از میانگین کشوری پایینتر است
احمد سجادی ظهر امروز در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان مرکزی با اشاره به فعالیت دفاتر تسهیلگری در استان اظهار داشت: در جلسات گذشته در ارتباط با دفاتر تسهیلگری دو وظیفه را برای دستگاهها مشخص کردیم، نخست وظیفه در حوزه اجرایی دستگاهها بود که در محدوده دفاتر تسهیلگری، اولویتها را براساس دادههای دفاتر تسهیلگری احصا کردیم و در جلسه گذشته به دستگاهها ارسال شد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی افزود: عملکرد دستگاهها به نظر رضایتبخش نبود و باید به مناطق حاشیهای بیشتر توجه شود، در حوزه آموزش هم براساس اطلاعات دفاتر تسهیلگری، نیازمندیهای آموزشی ساکنان محدوده دفاتر را احصا کردیم که به دستگاهها ارسال میشود.
وی تصریح کرد: دفاتر تسهیلگری از کارشناسان دستگاهها دعوت میکنند و آموزش و پرورش در ارتباط با قرار دادن اماکن آموزشی در محدوده دفاتر برای اجرای برنامههای آموزشی باید همکاری کند.
سجادی بیان کرد: برخی از آمارهای وقایع چهارگانه استان بسیار حائز اهمیت است، برای مثال اگر سن سکته پایین آمده چرا زمینه آن را با صدور مجوز برای فستفودیها و غیره افزایش میدهیم با توجه به اینکه میدانیم تغذیه نامناسب و فستفودها تاثیر مستقیم بر بروز سکته در افراد دارند.
وی ادامه داد: در این راستا دستگاههای متولی بهویژه دانشگاه علوم پزشکی باید راهکارهای لازم را ارائه دهد تا بدانیم چه باید کرد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استاندار مرکزی عنوان کرد: میانگین سن امید به زندگی در استان 2 سال از میانگین کشوری پایینتر است بنابراین دستگاههای متولی در این حوزه هم باید ورود کنند و برنامههای خود را داشته باشند.
سجادی افزود: در ارتباط با ساماندهی هزینهکرد موقوفات، قرار شد که اوقاف آمار درآمد و عواید موقوفاتی که با نیت واقفین در حوزه مددکاری بهزیستی قابل هزینه است را هم به بهزیستی و هم به دفتر اجتماعی استانداری مرکزی ارائه کند.
وی تصریح کرد: بحث حمایت اوقاف از مشاغل آسیبدیده هم از دیگر موضوعات بود که در این زمینه هم انشاءالله حمایتهای مادی و معنوی در بحث استمهال دریافت اجارهبها و بخشودگی باشد و آخرین وضعیت را گزارش دهند تا به دستگاههای متولی ارسال کنیم.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی بیان کرد: دبیرخانه کمیتههای سهگانه در بهزیستی فعال است که اگر دبیرخانه فعال شود کمیتهها هم فعال میشوند، شهر اراک را از قبل به عنوان شهر دوستدار سالمند معرفی کردهاند که انشاءالله نام میمون و مبارکی است اگرچه ما نظر مساعدی در رابطه با اینکه شهر خود را شهر دوستدار سالمند معرفی کنیم نداریم چون قشر جوان ما نیازمند توجه بیشتری هستند.
انتهای پیام/712/ ع