برکات "حسن ظن" به خدا در کلام رضا(ع)

برکات "حسن ظن" به خدا در کلام رضا(ع)

امام رضا(ع) فرمود: به خداوند خوشبین باش؛ زیرا هر که به خدا خوشبین باشد، خدا با گمانِ خوشِ او همراه است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، امام رضا علیه‌السلام در حدیثی دربارۀ اهمیت حسن ظن به خدای متعال فرمود: «أَحْسِنِ الظَّنَّ بِاللّهِ، فَإِنَّ مَنْ حَسُنَ ظَنُّهُ بِاللّهِ کانَ عِنْدَ ظَنِّهِ وَ مَنْ رَضِىَ بِالْقَلیلِ مِنَ الرِّزْقِ قُبِلَ مِنْهُ الْیَسیرُ مِنَ الْعَمَلِ. وَ مَنْ رَضِىَ بِالْیَسیرِ مِنَ الْحَلالِ خَفَّتْ مَؤُونَتُهُ وَ نُعِّمَ أَهْلُهُ وَ بَصَّرَهُ اللّهُ دارَ الدُّنْیا وَ دَواءَها وَ أَخْرَجَهُ مِنْها سالِمًا إِلى دارِالسَّلامِ؛ به خداوند خوشبین باش؛ زیرا هر که به خدا خوشبین باشد، خدا با گمانِ خوشِ او همراه است، و هر که به رزق و روزى اندک خشنود باشد، خداوند به کردار اندک او خشنود باشد، و هر که به اندک از روزى حلال خشنود باشد، بارش سبک و خانواده‌اش در نعمت باشد و خداوند او را به درد دنیا و دوایش بینا کند و او را از دنیا به سلامت به دارالسّلامِ بهشت رساند.»

حجت‌الاسلام محمدمهدی ماندگاری استاد حوزه علمیه قم و کارشناس مسائل دینی در این باره گفت: امام رضا علیه‌السلام در حدیثی می‌فرماید: ظن و گمان خود را به خدا نیکو کنید. حسن ظن به خدا یعنی چه و چه برکاتی دارد؟ اگر کسی به دیگری حسن ظن پیدا کند او را باور می‌کند؛ مثلاً تا به دکتر حسن ظن نداشته باشیم نسخه‌ای را که او می‌دهد باور نمی‌کنیم.

وی افزود: از کلام امام رضا این‌طور برداشت می‌شود که اگر به خدا حسن ظن داشته باشیم، وعده‌ها و وعیدهای خداوند را باور می‌کنیم. وعده‌های خدا بی‌نهایت و وعید‌های خدا هم خیلی دردناک است. اگر وعده و وعیدهای خدا را که ریشه‌اش حسن ظن است، باور کنیم، چند اتفاق در زندگی‌مان می‌افتد.

حجت‌الاسلام ماندگاری اضافه کرد: اول «مجاهدت». چنین شخصی برای رسیدن به وعده‌ها و فرار از وعیدها مجاهدت می‌کند؛ یعنی فرار از جهنم و حرکت به سوی بهشت. حرف شهدا هم همین بود «إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ» «صدق الله العلی العظیم»؛ چون حسن ظن به خدا دارد، او را باور می‌کند، وعده و وعید خدا را جدّی می‌گیرد و اولین نتیجۀ آن مجاهدت می‌شود.

این کارشناس مسائل دینی اظهار کرد: دومین نتیجۀ حسن ظن به خدا «صبر و مقاومت» است. چون با خدا معامله می‌کند هرچه سخت باشد ارزش دارد. سومین نتیجه‌اش، «تکیه به پروردگار» است «وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ» باور دارد که در برابر انجام اوامر الهی، هیچ کسی جز خدا نمی‌تواند او را یاری کند.

ادامۀ سخنان حجت‌الاسلام ماندگاری را در ادامه بشنوید.

حجت الاسلام محمد مهدی ماندگاری , اهل بیت علیهم السلام ,

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
triboon
گوشتیران