ربیعی: میدانیم که شرایط اقتصادی مردم را با زندگی دشوار روبرو کرده است/ کتاب جان بولتون را مطالعه کنید
سخنگوی دولت گفت: همکاری در اجرای پروتکلها در اردیبهشت به ۸۰ درصد رسیده بود اما اکنون به ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران طی سخنانی اظهار داشت: بنای دولت بر همکاری صمیمانه، همراهانه و همافزا برای عبور از شرایط دشوار امروز و حل مشکلات مردم است.
وی افزود: امروز آثار تخریبی تحریم بیسابقه و همپوشانی آن با شیوع کرونا که فقط یک بیماری در زمینه پزشکی نیست و آثار عظیم اقتصادی و اجتماعی در دنیا داشته است. در کنار اینها نیز تهدیدهای بیسابقه باند حاکم در کاخ سفید را مشاهده میکنیم. ما وضعیت بیسابقهای را در این دوره تاریخی داریم و دولت در خط مقدم مقابله با تهدیدهای نظامی و امنیتی است و فشار شدید اقتصادی و سخت شدن زندگی مردم ناشی از این فشارهاست.
سخنگوی دولت با بیان اینکه عملیات روانی گستردهای نیز در کشور صورت میگیرد، تصریح کرد: عبور از این مقطع وظیفه ملی همه ماست و همه قوا، مردم و نهادهای مدنی باید در کنار هم باشیم. ما مطلع هستیم که سختی شرایط اقتصادی مردم را با زندگی دشوار روبرو کرده و فشارهایی که دولت در برابر آن ایستاده که با تحریم و آثار آن مقابله کند، فشارهایی بود که آثار آن در جامعه بیش از پیش هویدا میشود.
ربیعی همچنین گفت: چندین بار در این نشست با سوالی که شما کردید درباره قیمت گازوئیل گفتم که دولت بنایی بر افزایش قیمت آن ندارد ولی میبینیم که ذهن برخی کشاورزان و افراد فعال در حوزه حمل و نقل با برخی شایعهپراکنیها مشوش میشود. همچنین در فضای مجازی فیلم برخورد با دلالان را دیدیم که این فیلم مربوط به سالهای گذشته بود. صدها مطلب تولید میشود که به روان جامعه ضربه وارد کند.
وی ادامه داد: هوشیاری رسانهها و سخنِ سنجیده گفتن و در کنار هم قرار گرفتن مسیری است که ناگزیر باید انتخاب کرده و باید کنار هم باشیم؛ با اعتماد میان قوا و اعتماد بین جامعه و دولت باید از این شرایط عبور کنیم. بنای دولت همکاری صمیمانه با قوا و نهادها و کسانی است که میتوانند اثری در عبور از بحران داشته باشند.
ربیعی خاطر نشان کرد:ممنوع شدن بیش از 2000 قلم کالای وارداتی و گسترش شرکتهای دانش بنیان از اقدامات مهم دولت در راستای تولید بوده است. به اذعان صاحبنظران ایران در حال تبدیل به کارخانه بزرگ تولیدی است؛ رشد تولید محصولات در سال 98 مناسب بود. 26 درصد سرمایهگذاریها در مناطق محروم بوده است. امسال 2.2 میلیارد دلار طرح از جمله انتقال آب، تکمیل طرح های فولادسازی و افزایش کنسانتره افتتاح میشود.
سخنگوی دولت در ادامه گفت: مردم بیماری کرونا را پنهان نکنند. برچسبزنی نکنیم و این به شیوع بیماری کمک میکند، در اردیبهشت همکاری در اجرای پروتکلها به 80 درصد رسیده بود اما اکنون به 20 درصد کاهش پیدا کرده است و ما مجبوریم تصمیماتی را اتخاذ کنیم که بخشی از آن اجرا شده است.
ربیعی بیان کرد: نظارت عمومی گسترش پیدا خواهد کرد وزارت بهداشت با همکاری قوه قضاییه گشتهایی را خواهند داشت. تلاشهای ما در این راستا بوده که وارد موج دوم نشویم و تمرکز ما روی استانهای که تازه وارد پیک شدند و یا پیک را تجربه نکردند. ناچاریم زندگی با کرونا را تمرین و عادت کنیم، راه حل مبارزه با کرونا فراموش کردن پروتکلها نیست.
ربیعی در ادامه درباره برنامههای دولت برای بورس و عرصههای اولیه دستگاههای دولتی، بیان کرد: شرایط ورود به بورس به یک ماه بیشتر فراتر نمیرود. همچنین عرضه بلوکی پالایشگاه تبریز و بانک سپه را در دستور کار قرار دهیم؛ عرضه اولیه هلدینگ سیمانی تامین اجتماعی نیز فردا چهارشنبه صورت خواهد گرفت.
وی ادامه داد: روز یکشنبه هم اولین جلسه بورس املاک تشکیل شده و بنا براین است آغاز به کار کند. این هم خبر خوبی است و افراد میتوانند به صورت متری خریداری کنند و در بورس سرمایهگذاری کنند. همه باید به بورس کمک کنیم و اجازه ندهیم آسیبهای روانی به بورس بزنند.
سخنگوی دولت همچنین درباره ادعای آمریکا مبنی بر اینکه «ایران حامی تروریست است»، تصریح کرد: دولت آمریکا نه در موقعیت قانونی و نه در موقعیت اخلاقی است که مصادیق تروریسم را تعریف کند و هیچ مرجع قانونی چنین اختیاری به دولت آمریکا نداده است. دنیا شاهد این است که دولت آمریکا حامی تروریستهاست و خودش هم تروریست است؛ واضحترین مصداق آن شهادت سردار سلیمانی بود که با وقاحت تمام انجام دادند.
ربیعی افزود: هدف آنها فشار بر مردم ایران است و توصیه میکنم اصحاب رسانه کتاب جان بولتون را مطالعه کنند. او به صراحت میگوید که با فشار و سختی به یک ملت دولت آن کشور را تسلیم میکنم و همه میدانند که بزرگترین دشمن گروههای تروریستی و افراطی در منطقه جمهوری اسلامی ایران است و هزینههای سنگینی در این زمینه دادیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه از روز 15 تیرماه استفاده از ماسک در اماکن سرپوشیده عمومی و در مناطق قرمز و نارنجی اجباری است، تصریح کرد: همچنین در مناطق قرمز و نارنجی که در گروههای 3 و 4 تعریف شدند، با تشخیص وزارت بهداشت استفاده از ماسک اجباری خواهد بود. توزیع ماسک با همکاری شهرداریها و وزارت صمت در دستور کار قرار دارد و خوشبختانه ظرفیت تولید ماسک صنعتی به 5 میلیون عدد در روز رسیده در حالی که در اوایل کرونا این عدد 300 هزار ماسک در روز بود.
سخنگوی دولت در ادامه گفت: برای جلوگیری از قاچاق و کمک به وضعیت معیشتی مرزنشینان به آنها اجازه داده شد از فرآوردههای نفتی، صادرات داشته باشند. بر این اساس 450 میلیون لیتر توسط وزارت نفت به روستاهای مرزنشین تا شعاع 20 کیلومتر اختصاص داده میشود. 20 درصد ارزش ریالی صادرات را به مرزنشینان خواهیم داد که از این 20 درصد، 80 درصد آن به حساب مستقیم خانوارها اختصاص خواهد یافت و باقی آن برای اشتغال و توسعه در این مناطق استفاده میشود.
ربیعی همچنین از اصلاح آیین نامه اجرایی قانون حمایت از تولید وعرضه مسکن خبر داد و بیان کرد: زمین برای واحدهای مسکونی، تجاری و اداری به صورت 99 ساله واگذار میشود و برای صنعتیسازی مسکن، پرداختیها از 5 سال به 10 سال افزایش خواهد یافت. هفته گذشته تصمیم گرفته شد که از دوم تیرماه برای گرفتن پروانه کسب و استعلام از اماکن، دولت الکترونیک وارد عمل شود که با این اقدام، مدت زمان این فرایند از 56 روز به 4 روز کاهش یافت و حدود 800 هزار رفت و آمد کم شد.
وی اظهار داشت: در کشاورزی تا امروز بیش از 4 میلیون تن گندم خریداری شده و 98 درصد مطالبات گندمکاران نیز پرداخت شده است.
سخنگوی دولت درباره مسکن ملی گفت: در مسکن ملی افراد واجد شرایط شناسایی شدند، از یک میلیون و 600 هزار نفر که ثبت نام کردند، حدود 928 هزار نفر با معدل سنی 34 سال غربالگری شدند و زمین مورد نیاز برای این افراد وجود دارد. در ماههای آینده هم واحدهای آماده بهره برداری تحویل میشود. به افرادی که در این موضوع پیشگام بودند، واحدهای قابل بهرهبرداری داده خواهد شد البته تامین مالی مهمترین مسئله بود که این موضوع از طریق وام تامین مالی میشود.
ربیعی درباره تصمیم دولت برای نیروگاه سیکل ترکیبی اهواز بیان کرد. درباره این نیروگاه خوبی گرفته شد تا مردم استان خاموشی برق نداشته و از برق بیشتر استفاده کنند.
وی همچنین اظهار داشت: تصمیم گرفتیم تمام قراردادهای اجاره مربوط به املاک مسکونی استیجاری را که مدت آنها تا پایان مهر بود در صورتی که توافقی بین موجر و مستاجر صورت نگرفت یک سال دیگر تمدید شود. تصمیم گرفته شد میزان اجاره بها برای تهران 25 درصد، کلان شهرها که لیست آنها مشخص است 20 درصد و سایر شهرها 15 درصد بیشتر از آن افزایش پیدا نکند که البته این سقف است نه اینکه حتما 25 درصد بلکه به هر اندازه دو طرف تفاهم کنند. نظارت بر بازار مسکن و خرید و فروش آن مانند بازار ارز است که عرضه میشود ولی خریداری ندارد که این امر گاهی وقتها اثر روانی دارد در مسکن هم با چنین پدیدهای روبرو شدیم.
سخنگوی دولت افزود: بنابراین الزامی شد که تمام معاملات خرید، فروش، پیش خرید و پیش فروش و اجاره خانه در سامانه ثبت املاک و مستغلات ثبت شود و افراد کد رهگیری بگیرند. تصمیمات دیگری هم داریم که منوط به تامین منابع است، به هر صورت وامهای حمایتی برای بعضی مستاجران را پیگیری میکنیم که منابع بانکی باید تامین شود و در قالب بستههای حمایتی این کار انجام میشود که برای این شرایط سخت است.
ربیعی تکمیل مسکن مهر را از برنامههای دولت خواند و بیان کرد: بر اساس گزارش وزیر راه و شهرسازی فقط واحدهایی که مشکل حقوقی دارند باقی مانده که تقریبا حدود 80 هزار واحد است و ما تا پایان سال 99 به سمت تکمیل مسکن مهر میرویم.
وی در ادامه گفت: به هیچ وجه و هیچ وقت برای مسکنسازی کسی نقد نداشت؛ نقد ما برای آماده نبودن زیر ساختها بود. گاها وقتی در برخی شهرها هزینه تامین زیرساختها بیشتر بود و باید بخشی از منابع دولت برای تکمیل آنها میرفت. طرحهای مختلفی در دستور کار است که بتوانیم فشار را کم کنیم و افرادی که درآمد پایین دارند فاصله صاحبخانه شدن آنها را کم کنیم که با سیاست های پولی و ساخت مسکن تا قبل از سال 1400 نهادینه کنیم.
سخنگوی دولت همچنین درباره اجرایی لولهگذاری 1000 کیلومتری گوره - جاسک بیان کرد: این پروژه هم وجه اقتصادی دارد و هم وجه ژئوپلتیکی و امنیتی و هم آثار اجتماعی دارد. این خط لوله روزانه یک میلیون بشکه نفت را منتقل خواهد کرد، ما حتما نفت خود را در آینده نه چندان دور صادر خواهیم کرد؛ در این طرح 5 ایستگاه تلمبهزنی عظیم بهکار گرفته شده است. تاسیسات بارگیری و صادرات نفت در غرب جاسک احداث میشود و ظرفیت مخازن ذخیره کشور به 10 میلیون بشکه میرسد. حجم سرمایهگذاری در این طرح نفتی یک و نیم میلیارد دلار است و فاز اول این طرح تا پایان امسال آغاز خواهد شد. این پروژه جاسک را به کانون توسعه تبدیل میکند؛ دو پالایشگاه جدید و چند پروژه پتروشیمی در منطقه جاسک اجرا میشود که این طرحها به محرومیتزدایی و اشتغال در منطقه کمک خواهد کرد. 95 درصد از تجهیزات این پروژه را در داخل خواهیم ساخت یعنی درصد بسیار بالایی از این پروژه توسط شرکتهای داخلی که با آنها صحبت شده ساخته خواهد شد.
ربیعی خاطر نشان کرد: این طرح برای ما فرصتی ایجاد میکند که از پایانههای صادراتی متنوع به بازارها دسترسی داشته باشیم. همچنین موقعیت ما این اجازه را میدهد که بتوانیم یک امکان منحصر به فرد داشته باشیم و امنیت اقتصادی خود را بیشتر تضمین کنیم. این طرح باعث میشود که عملیات انتقال نفت به نفتکشها از نظر سرعت و هزینه کمتری انجام شود و همین مزیتی برای خریداران است.
وی در پاسخ به سوالی درباره نامه یکی از اعضای هیئت دولت به پژوهشگاه صنعت نفت برای عضویت کامبیز مهدی زاده داماد رئیسجمهور به عنوان عضو پژوهشگاه صنعت نفت گفت: من اطلاعی ندارم ولی به نظرم میآید ایشان قبل از ازدواج نیز با آنجا همکاری داشته است؛ این مربوط به قبل است ولی چیزی که شما میگویید، اطلاعی ندارم.
سخنگوی دولت درباره گرانیهای اخیر قیمت مسکن و مرغ بیان کرد: دولت مدام درگیر این چالش بوده و تصمیمات مختلفی برای آن گرفته است، تحریمهای 1392 تا سال 1394 قابل مقایسه با شرایط فعلی نیست و نمیتوانیم آن را نادیده بگیریم و این فشار حداکثری تولید را دچار مشکل کرده و همه مبادی پولی و مالی کشور را تحت تاثیر قرار داده است. خیلی از کشورها تحریم را مراعات نمیکردند ولی الان به شدت کنترل میشوند، بنابراین ریشه علمی این موضوع به کاهش درآمدهای کشور برمیگردد.
ربیعی ادامه داد: سالانه 50 میلیارد دلار در کشور درآمد داشتیم که 14 میلیارد دلار به کالاهای اساسی اختصاص میدادیم اما نمیتوانیم واقعیت را نبینیم. زمانی که درآمد کاهش مییابد باید کشور را مقاوم و با استقامت نگه داریم و بتوانیم با سیاست قیمتها را کنترل کنیم ولی در هر صورت آثار خود را خواهد گذاشت.
وی درباره افزایش قیمت مرغ گفت: درباره کنترل قیمت مرغ برنامهریزی کردیم و ستاد تنظیم بازار نیز قیمت را اعلام کرد و کنترل هم صورت خواهد گرفت؛ طبق گزارشهایی رسیده از کشتارگاهها، قیمتها با همان منوال که پیشبینی شده صورت میگیرد. الان با قیمتهایی که نهادههای مختلف دارند، آن هم به صرفه نیست اما بانک مرکزی هم همه تلاش خود را برای کنترل نقدینگی و تورم انجام داده است. خیلیها پیش بینی میکردند ما تورم ابرونزوئلایی داشته باشیم و آن را ناشی از فشار آمریکا و کاهش صادرات نفت دانستند. در حالی که ما تمام تلاش خود را برای تأمین کالاهای اساسی انجام دادیم و ستاد تنظیم بازار همه تلاش خود را برای کاهش قیمتها انجام میدهد اما بعضی وقتها این افزایش قیمت خودسرانه، افسارگسیخته و متاسفانه بخشی هم سوداگرایانه است. برغم این مشکلات به هیچ وجه سراغ بانک مرکزی نرفتیم و از آنها استقراض نکردیم و هزینههای دولت را کاهش دادیم و از طریق سهام دارایی و فروش اوراق خزانه اقدام کردیم تا کسری بودجه به زندگی مردم فشاری وارد نکند. با این حال میدانیم این افزایشها مردم را به فشار انداخته است و ما نیز در رنج هستیم.
سخنگوی دولت تصریح کرد: باید از تمام ابزارهای مدیریتی و سیاستی استفاده کنیم و در این زمینه اقداماتی در زمینه ارز و صادرات انجام میدهیم و اگر نیاز باشد که آن را توضیح خواهیم داد. میتوانیم با سیاستهای تهاتر نهادهها را به داخل آورده و هزینهها را کاهش دهیم.
انتهای پیام/