اهدای خون دراستان کرمانشاه ۳۵درصد کاهش یافت

اهدای خون دراستان کرمانشاه 35درصد کاهش یافت

گروه استان‌ها- مدیرکل انتقال خون کرمانشاه گفت: اهدای خون پس از شیوع ویروس کرونا کاهش ۳۵ درصدی دارد، در حالی که بیمار تالاسمی در کرمانشاه چشم انتظار اهداکنندگان خون هستند.

پژمان صالحی‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: خون نیاز ضروری برای تمام افراد به‌ویژه بیماران محسوب می‌شود که در این میان مصدومان حوادث ترافیکی و بیماران تالاسمی، هموفیلی و سرطانی نیاز بیشتری به خون و فرآورده‌های خونی دارند. 

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه گفت: امروز نیاز به خون و فرآورده‌های خونی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کرمانشاه روزانه است زیرا با شیوع ویروس کرونا اهدای خون 35  درصد کاهش یافته است و ذخایر خون کمبود دارد.

وی در مورد برخی باورهای غلط در مورد انتقال خون بیان کرد: ویروس کووید19 یا همان کرونا با اهدای خون به افراد منتقل نمی‌شود و متاسفانه یک تصور غلط در بین مردم به وجود آمده که ویروس از این طریق قابلیت انتشار دارد.

صالحی‌فر بیان کرد: افراد خیر و نوع دوست نباید در چنین شرایطی بیماران و نیازمندان به خون و انواع فرآورده‌های خونی را تنها بگذارند بلکه با مراجعه به مراکز انتقال خون باعث برطرف شدن نیاز بیمارستان‌ها و بیماران بویژه افراد مبتلا به تالاسمی، هموفیلی و سرطان شوند.

وی افزود: بیماران تالاسمی بیشترین مصرف کنندگان مستمر خون هستند و نباید هیچ نگرانی در مورد کیفیت و کمیت خون مورد نیاز این بیماران چه قبل از شیوع کرونا و چه پس از فروکش کردن این ویروس ایجاد شود.

وی با بیان اینکه افراد مبتلا به کرونا یک ماه پس از بهبودی منعی برای اهدای خون یا پلاسما ندارند گفت: درخواست‌های مراکز درمانی در ماه خرداد حدود 18 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.

مدیرکل انتقال خون کرمانشاه عنوان کرد: چالش عمده مراکز انتقال خون، تامین پلاکت است زیرا عمر نگهداری آن فقط سه روز است و این موضوع  اهمیت حضور مستمر اهداکنندگان را جهت اهدای خون بیشتر می‌کند و طبق آمارهای جهانی هر دو تا سه ثانیه، یک نفر در دنیا به خون یا فرآورده مشتق از آن نیاز دارد.

وی با اشاره به اینکه در دوران پاندمی، اهمیت مدیریت خون بیمار و مصرف بهینه خون و فرآورده خونی بیشتر می‌شود بیان کرد: همچنین تعدیل و منطقی کردن درخواست‌های مراکز درمانی، سبب می‌شود تا در مواقع ضروری بتوانیم نیاز این مراکز را تامین کنیم و از دپو یا ضایع شدن فرآورده در مراکز درمانی ممانعت شود.

صالحی‌فر با بیان اینکه تمام آیتم‎ها برای تضمین سلامت خون در زمان خون‌گیری به کار برده می‌شود عنوان کرد: نظافت محیط و سلامت خون برای ما بسیار مهم است زیرا با اهدا خون سالم به بیمار درصدد درمان درد بیمار هستیم نه اینکه دردی را به وی اضافه کنیم.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه با اشاره به اینکه بدون وجود پزشک خون‎گیری انجام نمی‎شود خاطرنشان کرد: وجود پزشک برای معاینه اهداکننده خون است تا خون‌گیری از وی ضرری نداشته باشد و خون اهدا شده برای گیرنده مشکلی ایجاد نکند.

صالحی‎فر با بیان اینکه آزمایش‌های خون‌گیری در ایران همان تکنیک‎های استفاده شده در اروپا است عنوان کرد: آزمایشگاه‎های انتقال خون در کل منطقه غرب در کرمانشاه مجتمع شده است.

وی با تأکید بر اینکه انتقال خون در ایران صدرصد داوطلبانه انجام می‎شود خاطرنشان کرد: انتقال خون در ایران یکی از سالم‎ترین انتقال خون‎های دنیاست و موارد مثبت ما درمورد بیماران عفونی خوشبختانه بسیار پایین و در حد کشورهای اروپایی با شاخص‌های بسیار بالاست.

وی یا اشاره به اینکه در حالت عادی بانوان سه مرتبه و و آقایان چهار مرتبه در سال می‌توانند خون اهدا کنند خاطرنشان کرد: هراندازه در هر کشوری درصد اهداکنندگان مستمر بالاتر باشد، سلامت و امنیت بانک خون بالاتر است.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه با بیان اینکه هر واحد اهدای پلاکت ارزش درمانی برابر با 6 واحد دارد خاطرنشان کرد: هر فردی در طول سال 24 مرتبه می‎تواند پلاکت اهدا کند بدون آن که با مشکلی مواجه شود و اهدا پلاکت به بیماران سرطانی و پیوندی مورد  نیاز پلاکت کمک می‎کند.

انتهای پیام/833/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon