کتابی که خواندنش برای داستان‌نویسان واجب است

کتابی که خواندنش برای داستان‌نویسان واجب است

چهارمین ویراست از کتاب «راهنمای هنر داستان‌نویسی» به کوشش جمال میرصادقی منتشر شد. این اثر شامل ۴۰۰ مدخل است و به گفته میرصادقی، خواندنش برای علاقه‌مندان به مطالعه در حوزه داستان‌های ایرانی واجب.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کمتر کسی است که در حوزه داستان‌نویسی فعالیت کند، اما نام جمال میرصادقی را نشنیده باشد. میرصادقی در سال‌های گذشته با انتشار منابع متعدد در حوزه داستان‌نویسی دست بسیاری از محققان، دانشجویان و داستان‌نویسان را گرفته و آنها را با دنیای رمزآلود داستان آشنا کرده است. نام او بیش از 60 سال است که با داستان گره خورده است؛ حضوری مستمر و مداوم که در کمتر کسی می‌توان سراغ گرفت. او که دهه 80 حیات خود را سپری می‌کند، می‌گوید این سال‌ها سال‌های خلاقیت اوست. کتاب «راهنمای هنر داستان‌نویسی» از جمله آثار ارزشمند و خواندنی او در این حوزه است که چهارمین ویراست آن با همکاری میمنت میرصادقی(ذوالقدر) از سوی انتشارات لوگوس منتشر و در دسترس علاقه‌مندان به ادبیات داستانی قرار گرفته است.

کتاب که به گفته میرصادقی، به توصیه و تشویق محمدرضا شفیعی کدکنی نوشته شده است، حاصل و چکیده سال‌ها فعالیت و تحقیق مؤلف در این حوزه است. کتابی که میرصادقی معتقد است هر داستان‌نویس و هر پژوهشگری در این زمینه واجب است که آن را بخواند. داستان چگونگی تولد این اثر از زبان خود میرصادقی خواندنی‌تر است: برای نوشتن دو کتاب «عناصر داستان» و «ادبیات داستانی» از کتاب‌ها و فرهنگ‌های ادبی خارجی بسیار بهره گرفته بودم و برای اصلاح ادبیات داستانی، تعریف‌های بسیاری از این فرهنگ‌ها را به فارسی برگردانده بودم؛ دکتر شفیعی کدکنی بر این باور بود که من مقدمات اصلی و اساسی تألیف واژه‌نامه‌ای در زمینه هنر داستان‌نویسی را فراهم آورده‌ام و کافی است اصطلاح‌ها و توضیحات آنها را از آن دو کتاب بیرون بکشم و با افزودن اصطلاح‌هایی دیگر بر آنها، فرهنگی کامل به وجود آورم.

در سال 1370 کار را شروع کردم و مدتی بر سر آن وقت گذاشتم، اما دیدم کار آنچنان که فکر کرده بودم، سهل و ساده نیست. در واقع، به علت دشواری و سترگی کار، در میانه راه ماندم و برای تکمیل آن از میمنت یاری خواستم که پیش از آن «واژه‌نامه هنر شاعری» را انتشار داده بود و هم تجربه و هم دانشش در این کار از من مایه‌ورتر بود و دقت و حوصله‌اش نیز بیشتر.

چاپ اول این اثر 20 سال پیش منتشر شد. میرصادقی در این سال‌ها با مطالعه تازه‌ترین منابع در خارج از کشور از جمله منابع مشابه در آمریکا، اصطلاحات جدیدی به اثر افزوده و از سوی دیگر، برخی از نواقص را رفع کرده است؛ به طوری که به گفته او «راهنمای هنر داستان‌نویسی» در نتیجه این زایش‌های نو، کامل‌تر از منابع مشابه خود در خارج از کشور شده است.

انتشارات لوگوس کتاب «راهنمای هنر داستان‌نویسی» را در 500 نسخه و در 616 صفحه در اختیار دوستداران این حوزه قرار داده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon