راه‌اندازی طرح جامع شهرک علم و فناوری گیلان نیازمند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است

راه‌اندازی طرح جامع شهرک علم و فناوری گیلان نیازمند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است

گروه استان‌ها- رئیس پارک‌ علم و فناوری استان گیلان گفت: راه‌اندازی طرح جامع شهرک علم و فناوری گیلان نیازمند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، علی باستی امروز در جلسه اقتصاد دانش‌بنیان و جهش تولید در استانداری گیلان اظهار داشت: پارک علم و فناوری گیلان به‌عنوان یکی از ارکان اکوسیستم فناوری استان است و 8 مرکز رشد و 3 مرکز نوآوری داریم و تلاش می‌کنیم تا هیچ مرکز رشدی بدون حمایت پارک علم و فناوری نماند و در حوزه‌های نانو و شیمی و سایر حوزه‌ها کار می‌کنیم.

رئیس پارک‌ علم و فناوری گیلان با بیان اینکه 352 شرکت فناور در گیلان داریم و درآمد حساب شده واحدهای فناور بیش از 20 میلیارد تومان است گفت: پارک علم و فناوری گیلان مجری برگزاری پانزدهین نمایشگاه پژوهش در کشور است و در مقابله با کرونا نیز پیشرو بودیم که در این راستا شرکت‌های دانش بنیان گیلان بخشی از تجهیرات و اقلام بهداشتی را تامین کردند.

وی با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری گیلان در سطح بین‌المللی به‌عنوان دبیرخانه دائمی شبکه کشورهای اسلامی شناخته شده است تصریح کرد: 35 کشور اسلامی دارای پارک علم و فناوری هستند و سال گذشته قبل از شیوع کرونا در کشورهای همجوار حضور پیدا کردیم و برنامه‌هایی هم اجرا کردیم.

باستی با بیان اینکه در حوزه گزارش کافه بازار در حوزه رشد صنعت برنامه‌های موبایلی نیز استان گیلان از لحاظ سهم برنامه‌های تولید شده این صنعت در کشور مقام دوم دارد بیان کرد: بیشترین تعداد برنامه‌نویسان و فعالان عرصه مذکور را داریم و گیلان دومین استان پر متقاضی شرکت‌های دیحیتال‌ است که نشان می‌دهد گیلانی‌ها از فناوری روز استفاده می‌کنند.

وی از وجود بیش از 400 دستور پخت غذای منحصر به فرد در گیلان خبر داد و اظهار داشت: رشت تنها شهر خلاق خوراک شناسی شناخته شده است و در حوزه برخورداری از مرکز نوآوری صنایع خلاق نیز این صنعت در گیلان سرآمد است.

رئیس پارک‌ علم و فناوری استان گیلان با اشاره به راه‌اندازی فضای کار اشتراکی پارک علم و فناوری گیلان خاطرنشان کرد: این فضا مناسب برای برنامه‌نویس‌ها است و طرح توسعه فاز دوم آن نیز در گیلان در دستور کار قرار گرفت.

باستی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در اقتصاد مقاومتی بسیار اهمیت دارد که در این راستا مذاکراتی با بخش خصوصی نیز انجام دادیم افزود: در سال 98 مسئولیت راه‌اندازی صندوق پژوهش و فناوری در گیلان را داشتیم که این صندوق امروز در فراهم کردن تسهیلات بسیار موثر است و در این مدت هم بازخورد خوبی داشته است.

وی طرح جامع سی هکتاری شهرک علم و فناوری را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: این زیرساخت بسیار پرهزینه است و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در آن اهمیت دارد و این‌‌ طرح دارای جذابیت‌ها و امتیازات محیطی بوده و نزدیکی به تهران و دانشگاه گیلان نیز از جمله امتیازات آن است.

حمایت از جوانان مبتکر موجب تحقق جهش تولید می‌شود

نماینده مردم‌‌ رشت در مجلس نیز در این جلسه بیان داشت: تقاضا داریم که از جوانانی که با تمام‌ وجود دستگاه‌های پیشرفته و فناورانه تولید کردند حمایت شود زیرا حمایت از این جوانان و خلاقیت‌ها در راستای تحقق جهش تولید خواهد بود.

محمدرضا احمدی سنگر افزود: اکوسیستم فناوری و نوآوری در گیلان نیازمند تقویت است و صندوق پژوهش گیلان باید در این راستا سرمایه‌گذاری کند نه آنکه تنها تسهیلات ارائه دهد و امیداروم شاهد تحولی در صنعت و نوآوری و اشتغالزایی جوانان باشیم.

راه‌اندازی پایگاه فناوری در لنگرود

نماینده مردم لنگرود در مجلس نیز در این جلسه با بیان اینکه امروز بزرگترین اسلحه بشر در واقع بهره‌گیری از ابزار علم و دانش است و با آن وارد جنگ و مقابله و حتی مبارزه می‌شود گفت: این ابزار امروز در دست نخبگان است و جوانان و نخبگان گیلان در علم و دانش پیشرو هستند.

پرویز محمدنژاد با بیان اینکه نخبگان زیادی داریم اما باید ببینیم چقدر توانسته‌ایم از آنان بهره ببریم بیان کرد: منابع ایجاد تولید در گیلان از دیرباز کشاورزی بوده و هست و مدیریت آگاهانه ما را به‌سمت توسعه سوق می‌دهد اما به نخبگان توجه چندانی نشد و امروز چاره‌ای جز حمایت از آنها نداریم و باید از شرکت‌های دانش بنیان بهره گیریم و از توانایی جوانان استفاده کنیم.

وی خواستار راه‌اندازی پایگاه فناوری در لنگرود شد و خاطرنشان کرد: امکانات و بستر لازم را در لنگرود فراهم می‌کنیم و در این مسیر نیازمند حمایت معاون رییس‌جمهور هستیم تا این امید را در جوانان به وجود آوریم و از توانایی آنان بهره گیریم زیرا اقتصاد مقاومتی این است که منابع و علم و ثروت را یکی کنیم.

55 درصد مردم سیاهکل تحت پوشش کمیته امداد هستند

نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس نیز در این جلسه با بیان اینکه 55 درصد مردم سیاهکل تحت پوشش کمیته امداد هستند اظهار داشت: گیلان به‌دلیل پوشش سبز و طبیعت زیبا در طول ایام مختلف محروم بوده است.

رسول فرخی میکال با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی با درون‌زا بودن تحقق می‌یابد افزود: ما در حوزه علم صاحب نظر هستیم که باید مسیری تعیین شود تا بر روی این خانوارهای تحت پوشش سرمایه‌گذاری شود و از ایده‌ها و طرح‌های آنان استقبال کنیم و کمیته امداد هم در این موضوع ورود کند.

دانشگاه گیلان بیش از 200 قرارداد با دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی منعقد کرد

رئیس دانشگاه گیلان نیز در این جلسه با اشاره به لزوم بهره‌گیری از نیروی انسانی خلاق گفت: این افراد اگر به توانمندی خود توجه کرده و شرایط لازم برای آنان فراهم‌ شود به‌خوبی از دانش و علم خود در جهت توسعه استفاده می‌کنند.

احمد رضی با اشاره به عوامل موثر در بازدهی بالای نیروی انسانی خاطرنشان کرد: بازدهی بالای نیروی انسانی همواره مرهون دو چیز است که آن اکوسیستم یا زیست بوم فناوری و پایبندی به سرزمین است.

وی با بیان اینکه نیروی انسانی جوان و خلاق و دانا در گیلان بسیار هستند بیان کرد: اگر این جوانان باور و امید داشته باشند چرخ اقتصاد می‌چرخد و برای توسعه شرکت‌های دانش بنیان و جاری کردن عدالت نیاز است که به گیلان توجه شود.

رضی با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری گیلان یکی از پارک‌های قدیمی است تصریح کرد: صندوق‌ پژوهش و نوآوری قرار است به‌صورت گسترده‌تر عمل کند و با مشارکت بخش خصوصی همراه باشد همچنین مرکز رشد دانشگاه گیلان نیز راه‌اندازی شده و بیش از 60 طرح پژوهشی و دانشگاهی مورد حمایت قرار گرفتند.

رئیس دانشگاه گیلان با تاکید بر اینکه اکوسیستم نوآوری باید در گیلان تقویت و تثبیت شود خاطرنشان کرد: مراکز ارائه خدمات تخصصی متعدد و شورای صنعت نیز در دانشگاه گیلان شکل گرفت و شتاب دهنده‌ها در این دانشگاه مستقر شدند و بیش از 200 قرارداد با دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی داریم.

انتهای پیام/612/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon