۴ سناریو احتمالی برای گسترش اشغالگری اسرائیل در کرانه باختری

4 سناریو احتمالی برای گسترش اشغالگری اسرائیل در کرانه باختری

با نزدیک شدن به زمان تعیین شده توسط نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای شروع روند الحاق اراضی فلسطین در کرانه باختری ، یک رسانه عربی، ۴ سناریو احتمالی طرح الحاق کرانه باختری را اعلام می‌کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، با نزدیک شدن به زمان تعیین شده برای شروع روند الحاق (اول جولای)، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی با چالش‌های داخلی، منطقه ای و بین المللی روبرو است که وی را وادار به اصلاح برنامه‌های الحاق می‌کند.

احتمالاً وی برای بحث درباره برنامه‌های الحاق کرانه باختری، تاریخی را برای یک نشست ویژه کابینه یا کابینه امنیتی برای امور امنیتی و سیاسی ، یا حتی کنست مشخص نکرده است.

اما نتانیاهو در گذشته با برنامه‌هایی از جمله طرح سازش که فلسطینی‌ها و جامعه جهانی با آن مخالفت کرده بودند، پیش رفت و این امر باعث نشد که از برنامه‌های طرح اشغالی خود عقب نشینی کند.

از سویی فلسطینی‌ها و اکثریت کشورهای عربی و اسلامی مخالفت شدید خود را با طرح الحاق اعلام کردند ، در حالی ‌که بسیاری از کشورهای اروپایی هشدار دادند که اجرای طرح الحاق پیامدهای ناگواری در روند صلح جهانی خواهد داشت.

اما نتانیاهو همچنان در ترغیب شریک خود ، «بنی گانتس» ، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ، برای پذیرش الحاق 30 درصد از کرانه باختری با مشکل روبرو است. این در حالی‌ است که بنی گانتس با پذیرش تأسیس کشور فلسطین در 70 درصد کرانه باختری نیز مخالف است.
«ودیع ابونصار»، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی ، معتقد است که طرح الحاق کرانه باختری، نتانیاهو را در مقابل 4 سناریوی اصلی قرار می‌دهد.

سناریوهای الحاق کرانه باختری و اجرای آن بسته به طرح موسوم به معامله قرن آمریکا (اشغال 30 در صد از منطقه کرانه باختری) متفاوت است.

ابونصار می‌گوید که سناریوی اول این است که نتانیاهو از مخالفت فلسطین و جوامع عرب در مقابل اجرای توافق آمریکا استفاده می‌کند تا این مخالفت سرپوشی برای تاخیر در اجرای طرح الحاق کرانه باختری در اول جولای باشد

وی در ادامه تاکید کرد که در این حالت، اسرائیل در ضریب زمان بازی خواهد کرد و بدین ترتیب طرح الحاق بدون تعیین زمان دقیقی، باقی خواهد ماند و ممکن است در هر زمان، قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر آینده اجرا شود.

به گفته ابونصار سناریوی دوم در برابر طرح اشغالگری کرانه باختری این است که نتانیاهو برای اجرای طرح الحاق به معامله قرن متوسل می‌شود، همانطور که متصل کردن شهرک غیرقانونی «معالیه ادومیم» به دیگر شهرک‌های صهیونیست نشین جنوب قدس را آغاز کرد. این به معنای ترسیم جدید مرزها بر اساس طرح معامله قرن آمریکا و در راستای یهودی سازی قدس است تا آن را پایتخت رژیم صهیونیستی قرار دهد.

سناریوی سوم این است که نتانیاهو اعلام می کند که طرح معامله قرن دونالد ترامپ به اسرائیل اجازه می دهد تا 30 درصد از کرانه باختری را ضمیمه خود کند و نتانیاهو این الحاق را مطابق با معامله قرن و بدون توجه به مخالفت‌های فلسطینیان‌، عرب‌ها و جوامع بین المللی و به ویژه اروپا اجرا خواهد کرد.

اما ابونصار پیش‌بینی می‌کند که در سناریوی چهارم ،نتانیاهو بیش از 30٪ در کرانه باختری را برای رضایت مهاجران اسرائیلی ضمیمه کند و این ممکن است سراسر جهان را شگفت زده کند.

تحلیلگران رژیم صهیونیستی روزهای گذشته ادعا کرده بودند که نتانیاهو می‌تواند به آسانی شهرک‌سازی در کرانه باختری همانند «آدومیم»،«غوص عتیصون» و «آریئل» را گسترش دهد؛ اما با مخالفت شدید جوامع عربی و بین المللی روبرو خواهد شد.

در این رابطه ابونصار ابراز عقیده کرد که سناریوی دوم (اجرای تدریجی طرح الحاق) قوی‌ترین سناریوی احتمالی است، اما این امر بستگی به فشار زیادی از سوی کشورهای عربی ، اروپایی ، اسلامی و بین المللی در برابر اجرای الحاق کرانه باختری دارد.

وی در ادامه افزود: من گمان می‌کنم نتانیاهو سناریوهای اول و دوم را ترجیح دهد؛ اما اگر فشارهای بین‌المللی علیه او افزایش یابد، ممکن است مرحله الحاق کرانه باختری را به تعویق بیندازد.همچنین اگر مخالفت‌های بین‌الملل ضعیف باشد، سناریوی دوم را اتخاذ می‌کند.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کرده بودند که الحاق کرانه باختری به مرحله اجرا خواهد رسید و این طرح با شهرک‌سازی آدومیم در شرق کرانه باختری آغاز می‌شود .

ابونصار گفت که اروپایی‌ها و جوامع عربی در تلاشند تا نتانیاهو را برای به تعویق انداختن اجرای طرح الحاق تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر تحت فشار قرار ‌دهند.

ودیع ابونصار در ادامه خاطر نشان کرد: با توجه به اتفاقات اخیری که مبنی بر نژاد پرستی در ایالات متحده آمریکا رخ داد، شانس ترامپ برای پیروزی در دوره دوم ریاست جمهوری آمریکا ضعیف است، در این صورت «جو بایدن» نامزد دموکرات آمریکا با توجه به اینکه بارها مخالفت خود را با طرح الحاقی اعلام کرده، وارد کاخ سفید خواهد شد و به درگیری‌های دو طرف رژیم صهیونیستی و فلسطین می‌پردازد.

در حالی که بسیاری از جوامع عربی و اروپایی با طرح الحاق کرانه باختری مخالف هستند، قبول این طرح حتی در یک درصد از کرانه باختری، راه را برای پذیرش گسترش اشغالگری در آینده هموار می‌کند، بنابراین نباید در این زمینه سستی و اهمال‌کاری انجام داد.

ودیع خاطرنشان کرد که در حالی‌ که رژیم صهیونیستی اصرار دارد روند صلح بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها را بر اساس تصمیمات مشروعیت بین‌المللی و سازوکار بین المللی اجرا می کند، اعمال فشارهای بیشتر بر رژیم صهیونیستی برای عدم اجرا هرگونه طرح روند الحاقی، امری ضروری است.

این کارشناس امور صهیونیستی اظهار داشت که نگرانی‌هایی در تل‌آویو مبنی بر خروج ترامپ از ریاست جمهوری و ترک کاخ سفید وجود دارد.

این کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی در ادامه افزود که ما در اسرائیل سخنان زیادی می‌شنویم که معتقدند شرایط کنونی فرصتی تاریخی است که نباید از دست برود.  منظور از فرصت، حضور ترامپ در کاخ سفید است که باید برای تکمیل روند الحاق یا حداقل شروع آن از ترامپ استفاده کرد و باید این طرح را تا بیشترین حد ممکن قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به اجرا بگذارد.

نتانیاهو به دنبال چراغ سبزی از جانب کاخ سفید بود تا روند الحاق را از اول جولای آغاز کند؛ اما رایزنی‌های داخلی آمریکا روز پنجشنبه بدون نتیجه به پایان رسید. با این وجود یک هیئت آمریکایی با هدف بررسی طرح اسرائیلی الحاق کرانه باختری به مناطق اشغالی سفر کرد و یک مقام ارشد کاخ سفید در بیانیه ای پس از پایان این نشست‌ها اعلام کرد که جلسات این هفته نتیجه‌بخش بود.

بنی گانتس شریک ائتلافی نتانیاهو، موافقت خود را برای شروع مراحل طرح الحاق کرانه باختری را مشروط به تایید آمریکا دانسته است، درحالی ‌که دولت آمریکا تصمیم خود را برای اجرای طرح الحاق را مرهون به توافق بین نتانیاهو و بنی‌گانتس می‌داند.

در میان این اختلافات سیاسی ، به نظر می رسد که سطوح امنیتی اسرائیل در ارزیابی واکنش های فلسطینی‌ها در زمینه آغاز اجرای مراحل الحاق، اتفاق نظر ندارند.

کانال خبری 12 رژیم صهیونیستی عصر پنجشنبه اعلام کرد که «آوی کوخاوی» فرمانده ستاد ارتش رژیم صهیونیستی و «تایمر هایمان» رئیس بخش اطلاعات نظامی هشدار دادند که اجرای طرح کرانه باختری می‌تواند واکنش‌های خشونت‌آمیزی را در کرانه باختری به دنبال داشته باشد و یا منجر به برانگیختن اعتراض جنبش حماس در غزه شود.

در همین راستا «شاباک» سازمان اطلاعات داخلی و امنیتی رژیم صهیونیستی در اظهاراتی تهدید آمیز با توجه به واکنش‌های فلسطینیان اعلام کرد که به نفع فلسطین نیست که قواعد بازی را به هم بزنند.

نتانیاهو قصد دارد اجرای طرح الحاق غور(دره) اردن و کلیه شهرک‌های کرانه باختری که رژیم صهیونیستی در سال 1967 اشغال کرد را آغاز کند، در حالی ‌که بسیاری از کشورهای جهان در مورد خطرات طرح الحاق و پیامدهای آن در روند صلح جهانی هشدار داده‌اند.

منبع: القدس العربی

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان