گزارش| گلایه آنکارا از اتحادیه اروپا؛ چرا ترکیه در لیست گردشگری اتحادیه جایی نگرفت؟

گزارش| گلایه آنکارا از اتحادیه اروپا؛ چرا ترکیه در لیست گردشگری اتحادیه جایی نگرفت؟

دولت ترکیه در ماه‌های اخیر٬ در حوزه‌های تورسیم و تجارت٬ متحمل خسارات اقتصادی چند میلیارد دلاری شده و تصمیم اروپایی‌ها در مورد سفر گردشگران٬ موجب نومیدی و ناراحتی مقامات آنکارا شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم٬ دولت ترکیه و نظام بهداشت و درمان این کشور٬ در میدان مبارزه با کرونا٬ کارنامه نسبتاً قابل قبولی را به نمایش گذاشته و مدت‌هاست که شمار افراد فوت شده در طول شبانه‌روز٬ به زیر 100 و زیر 50 نفر رسیده است.

با این حال٬ ظاهراً اتحادیه اروپا٬ هنوز هم در مورد جدیت نظام بهداشت ترکیه در مبارزه با ویروس کرونا٬ اطمینان خاطر چندانی ندارد. چرا که اتحادیه اروپا٬ لیست کشورهایی را که شهروندان کشورهای عضو این اتحادیه می‌توانند به منظور سفر و گردشگری انتخاب کنند٬ منتشر کرده و در این لیست٬ نام ترکیه به چشم نمی‌خورد.

دولت ترکیه در ماه‌های اخیر٬ در حوزه‌های توریسم و تجارت٬ متحمل خسارات اقتصادی چند میلیارد دلاری شده و تصمیم اروپایی‌ها در مورد سفر گردشگران٬ موجب نومیدی و ناراحتی مقامات آنکارا شد.

گلایه رسمی ترکیه از رفقای اروپایی

حامی آکسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه در مصاحبه با خبرنگاران٬ به شکل رسمی و شفاف٬ از مقامات اتحادیه اروپا گلایه و اعلام کرد که این تصمیم اتحادیه و گنجانده نشدن نام ترکیه در لیست کشورهای مناسب گردشگری در دوران پساکرونا٬ موجب ناراحتی و ناامیدی مقامات آنکارا شده و آنان٬ چنین انتظاری نداشته‌اند.

آکسوی همچنین به دو موضوع مهم دیگر اشاره کرده است:

1.حکومت و نظام بهداشت و درمان ترکیه٬ به شکل شفاف و بدون محدودیت٬ تمام اطلاعات مرتبط با وضعیت مبارزه با کرونا را در اختیار اروپایی‌ها می‌گذارد.

2.برخورد ترکیه با کرونا بسیار جدی و با برنامه علمی بوده و مشکلی برای گردشگران به وجود نخواهد آمد.

چرا آنکارا به طور ویژه از اروپا گلایه می‌کند؟

به تازگی آمریکا نیز اعلام کرده که شهروندان این کشور میتوانند در دوران پساکرونا٬ به منظور تفریح به برخی کشورها سفر کنند. اما آمریکا هم نام ترکیه را در این لیست قرار نداده است. در نتیجه باید پرسید: چرا آنکارا به طور ویژه از اروپا گلایه می‌کند و دست کم به شکل آشکار٬ از واشنگتن گلایه نمی‌کند؟

در پاسخ باید گفت:

1.ترکیه در دوران شیوع گسترده کرونا در جهان٬ به شکل ویژه به کشورهای اروپایی کمک رساند و امدادگران هلال احمر و وزارت بهداشت ترکیه٬ ده‌ها محموله با هواپیمای ترابری نظامی٬ بسته‌های ملزومات طبی و بهداشتی و تجهیزات تنفس مصنوعی و مواد ضدعفونی را به کشورهای اروپایی حمل کردند. ترکیه امیدوار بود تا با تکیه بر دیپلماسی کمک‌های انسانی٬ راهی پیدا کند که در دوران پساکرونا٬ با کشورهای اروپایی رابطه‌ای بهتر داشته باشد و تداوم مذاکرات مربوط به تکمیل روند عضویت در اتحادیه٬ شتاب بیشتری به خود بگیرد. اما چنین نشد و حالا در دوران پساکرونا٬ این فقط انگلیس است که تا حدودی٬ رفتار خود را با ترکیه بهتر و دوستانه‌تر کرده است.

2.ترکیه کمک‌های قابل توجهی به آمریکا هم رسانده است. اما واقعیت این است که آمار گردشگران آمریکایی که هر سال به ترکیه سفر میکنند٬ با آمار گردشگران اروپایی٬ قابل مقایسه نیست. آمار سفر گردشگران آمریکایی به ترکیه در سال 2019 میلادی نهایتاً به 420 هزار نفر رسید. این در حالی است که شمار گردشگران آلمانی٬ انگلیسی٬ بلغارستانی و چند کشور اروپایی دیگر به رقمی نزدیک به 37 میلیون نفر رسید که اصلاً با هم قابل مقایسه نیستند.

ترکیه و مشکل تامین ارز

در حال حاضر در اغلب استان‌های قطب گردشگری در ترکیه نظیر استانبول٬ آنتالیا٬ ازمیر و استان‌های دو منطقه کارا دنیز (دریای سیاه) و آناتولی٬ بخش توریسم سخت‌ترین دوران چند دهه اخیر را سپری می‌کند و بانک‌های دولتی نیز نمی‌توانند به همه صاحبان هتل‌ها و تفریحگاه‌ها وام و تسهیلات بدهند.

لذا دولت ترکیه امیدوار است تا هر چه زودتر توریسم رونق بگیرد و بخش خصوصی دوباره خود را احیا کند و در همین حال٬ سفر گردشگران برای خزانه دولت٬ تبدیل به یک منبع ارز آور بدون دردسر و سهل الوصول شود.

آیا واقعا جای نگرانی وجود ندارد؟

مقامات ترکیه اطمینان داده‌اند که کلیه مراکز گردشگری به دقت تحت نظارت قرار بگیرند. اما واقعیت این است که هنوز هم روزنامهها و شبکه‌های تلویزیونی این کشور٬ اخبار و گزارشهای فراوانی در مورد بی اعتنایی مردم به ماسک و فاصله اجتماعی منتشر می‌کنند.

با وجود آن که ترکیه توانسته با انجام نزدیک به 4 میلیون مورد تست٬ گام بلندی برای مبارزه با کرونا بردارد٬ اما هنوز هم آمار مبتلایان جدید روزانه٬ بالای یک هزار مورد است.

آرزوی بخش گردشگری ترکیه برای سال 2023 میلادی

سند توسعه 2023 میلادی در حال حاضر٬ به عنوان مهم‌ترین سند بالادستی برای برنامه پیشرفت ترکیه شناخته می‌شود و دولت برآمده از حزب عدالت و توسعه به دنبال آن است که در سال 2023 میلادی و در یکصدمین سالگرد تاسیس نظام جمهوری٬ این کشور یکی از 10 اقتصاد برتر جهان باشد.

بخش مهمی از اهداف توسعه ترکیه و بار درآمدزایی بر گردن بخش توریسم انداخته شده است.

وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه اعلام کرده که بر اساس اهداف سند 2023 میلادی٬ قرار است در آن سال٬ درآمد ترکیه به عدد طلایی 65 میلیارد دلار برسد و در مجموع 75 میلیون توریست به ترکیه سفر کنند.

ترکیه در سال گذشته میلادی٬ توانست رکورد درآمد نزدیک به 40 میلیارد دلاری را در بخش توریسم ثبت کرده و در میان کشورهای اروپایی٬ بر پله چهارمین کشور بزرگ توریست‌پذیر٬ بایستد.

حال باید پرسید با توجه به آسیب‌هایی که کرونا به بخش توریسم ترکیه وارد کرده٬ آیا این بخش می‌تواند در 3 سال پیش رو قوای خود را بازیابی کرده و به هدف مدنظر دولت اردوغان دست پیدا کند یا خیر؟

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت