کرونا و علائم جدید آن را بهتر بشناسید/ با سطوح و لباس‌های آلوده چه کنیم؟

کرونا و علائم جدید آن را بهتر بشناسید/ با سطوح و لباس‌های آلوده چه کنیم؟

گروه استان‌ها-ویروس کرونا این روزها به شکل عجیبی در حال گسترش است و علائم مختلفی از خود بروز می‌دهد، همین امر توجه عمومی جامعه به رعایت نکات بهداشتی را بیش از پیش می‌طلبد، در این گزارش با علائم جدید بیماری و راهکارهای بهداشتی پیشگیری از آن آشنا شوید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، ویروس کرونا در این روزها اوج هنر خود را به نمایش گذاشته است چرا که در برخی از موارد دیگر خبری از علائم شایع که در ابتدا نشان می‌داد وجود ندارد که خود باعث بی اعتنایی مردم به داشتن علائم بیماری و تشخیص دیر هنگام آن می‌شود.

همانطور که میدانید در ابتدا این بیماری علائم شایعی چون سرفه، تب و لرز، بدن درد و تنگی نفس را نشان میداد که در برهه کنونی علائم دیگری نیز مشاهده می‌شود که لازم است مردم آگاهی بیشتری نسبت به این بیماری داشته باشند.

علت بروز علائم جدید در مبتلایان به کووید 19 چیست؟ 

در پاسخ به این سئوال متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: هنگامی که یک بیماری جمعیت زیادی را آلوده کند، علائم و مواردی که شایع نیست را هم مشاهده می‌کنیم.

دکتر پریوش داوودیان تاکید کرد: مشاهده علائم غیر معمول در برخی از بیماران، به علت فراگیر شدن این ویروس است و دلیلی بر تغیر رفتار ویروس نیست.

وی اظهار کرد: البته باید توجه داشت که ویروس کرونا از طریق تنفس منتقل می‌شود و علائمی همچون سرماخوردگی ایجاد می‌کند اما در ادامه با ایجاد واکنش التهابی در بدن، باعث به وجود آمدن آسیب‌ها و علائم دیگری در سایر نقاط بدن می‌شود.

گروه‌های خونی در روند ابتلا و بروز علائم موثر است؟

صرف نظر از سن بیمار و وجود بیماری‌های زمینه‌ای، شکل شدید این بیماری در جوانان و افراد سالم مشاهده می‌شود، که نشانگر این است وجود عوامل ژنتیکی نیز در واکنش ویروس در بدن تأثیرگذار است.

‌داوودیان در این رابطه اظهار کرد: تقابل ویروس و انسان در افراد مختلف متفاوت بوده و رابطه‌ای است که هم به انسان و هم به ویروس بستگی دارد.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری علوم پزشکی هرمزگان ضمن اشاره به منحصر به فرد بودن ژنتیک هر انسان، گفت: علائم و رفتاری که ویروس در بدن هر فرد نشان می‌دهد، به ژنتیک و حجم ویروس وارد شده به بدن افراد، بستگی دارد.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، ادامه داد: گروه‌های خونی نیز در ابتلا و شدت بروز علائم در هر فرد موثر می‌باشد چرا که نوعی استعداد ژنتیکی محسوب می‌شود. 

وی تاکید کرد: البته با قطعیت نمی‌توان گفت که مثلا گروه خونی O مثبت علائم خفیف نشان می‌دهد یا در گروه خونی A درصد ابتلا بیشتر است چرا که به دیگر شرایط نیز بستگی دارد و نیازمند تحقیقات بیشتر در این زمینه است.

کدام علائم می‌تواند نشانه ابتلا به کرونا باشد؟

‌داوودیان در این رابطه گفت: بدلیل انتقال این ویروس از طریق خون به سایر ارگان‌ها و همچنین بروز التهاب در بدن، علاوه بر تظاهرات تنفسی در این بیماری، شاهد علائم دیگری مانند قرمزی چشم، علائم گوارشی نظیر اسهال و استفراغ، علائم قلبی و مغزی نیز هستیم.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری هرمزگان افزود: در برخی از بیماران سردردهای شدید بروز می‌کند که گاها همراه با درد چشم است.

وی اظهار کرد: یکی دیگر از آسیب‌های این ویروس در بدن، ایجاد لخته در خون بوده که بدلیل التهاب ناشی از واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن است.

‌داوودیان ادامه داد: این لخته خون میتواند باعث بروز مشکلات و علائمی دیگر در بدن مانند مشکلات قلبی، سکته قلبی و مغزی و عارضه‌های مغزی شود.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری هرمزگان ضمن اشاره به نادر بودن این علائم، اضافه کرد: ویروس کرونا التهاب قلب و مغز هم ایجاد می‌کند، همچنین این بیماری اعصاب مرکزی و محیطی بدن را درگیر می‌کند.

علائم دیگر این بیماری که توسط مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در آمریکا اعلام شده است شامل گلودرد، آبریزش یا گرفتگی بینی، حالت تهوع، از دست دادن حس چشایی و بویایی، خستگی و بدن درد است.

اظهارات جدید پیرامون راه‌های انتقال ویروس کرونا

‌داوودیان در خصوص راه‌های ابتلا به ویروس کرونا گفت: این ویروس از طریق ارتباط مستقیم به قطرات تنفسی فرد مبتلا (ناشی از سرفه یا عطسه یا صحبت کردن در فاصله نزدیک) و نیز لمس سطوحی که با ویروس آلوده شده‌اند، منتقل می‌شود.

وی اظهار کرد: ویروس کرونا میتواند در مدفوع وجود داشته باشد که در استفاده از سرویس بهداشتی عمومی باید مواظب این موضوع باشیم.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری هرمزگان ادامه داد: البته اگر شستشوی دست به صورت مرتب و صحیح انجام شود و نظافت سرویس بهداشتی بدرستی صورت بگیرد، از این طریق مبتلا نخواهیم شد.

وی در خصوص احتمال انتقال ویروس از طریق آب تصریح کرد: خوشبختانه ویروس از طریق آب منتقل نمی‌شود و در این رابطه نگرانی وجود ندارد.

‌داوودیان پیرامون انتقال ویروس از طریق غذا اضافه کرد: هنگامی که غذا می‌خوریم اگر دست هایمان آلوده باشد، از این طریق ویروس به بدن ما وارد می‌شود.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: غذا بدلیل حرارتی که می‌بیند، ویروس در آن از بین می‌رود و مهم‌ترین اصل شستشوی مرتب دست‌ها و ضدعفونی کردن آن قبل از خوردن غذا است.

با سطوح و وسایل آلوده چه کنیم؟

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این رابطه اظهار کرد: ویروس می‌تواند بین چند ساعت تا چند روز روی سطوح و لباس هایمان زنده بماند که خوشبختانه می‌توان آن را از بین برد.

‌داوودیان تصریح کرد: سطح مورد نظر را میتوان با صابون یا مواد شوینده و آب پاک کنیم، همچنین سفیدکننده‌های خانگی رقیق شده، یا مواد ضدعفونی کننده حاوی الکل نیز می‌توانند برای پاک کردن سطوح به کار روند.

وی در خصوص نظافت لباس‌ها افزود: هنوز مشخص نیست که ویروس کرونا تا چه مدتی بر روی پارچه زنده می‌ماند اما انجام اقدامات مناسب شامل درآوردن کفش‌ها وقتی وارد منزل می‌شوید و عوض کردن لباس‌های بیرون با لباس تمیز و شستشوی لباس در زمان بازگشت از اماکن شلوغ، ضروری است.

‌‌داوودیان تاکید کرد: در خصوص لباس‌ها یا وسایلی که امکان شستشوی آنها وجود ندارد، پهن کردن در آفتاب و تابش نور خورشید میتواند ویروس را از بین ببرد.

با افزایش مبتلایان به ویروس کرونا و بالا رفتن احتمال انتقال و شیوع این ویروس، مردم باید همواره با علائم و راه‌های جدید انتقال این ویروس آشنا شوند که میتوانند این اطلاعات را از طریق رسانه‌ها و منابع معتبر پیگیری کنند.

رعایت صحیح اصول بهداشتی، استفاده از ماسک و خودداری از حضور در تجمعات تنها راه جلوگیری از مبتلا شدن به این ویروس می‌باشد اما در صورت ابتلا، مردم باید با آگاهی لازم در خصوص علائم بیماری کووید١٩، بدون استرس و اضطراب با این بیماری مواجه شده و با داشتن علائم فوق به پزشک جهت معاینه و درمان مراجعه کنند.

گزارش از سمانه جیشی

انتهای پیام/868/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon