کردستان| روایت معاون وزیر راه از اما و اگرهای اجرای طرح ملی مسکن

کردستان| روایت معاون وزیر راه از اما و اگرهای اجرای طرح ملی مسکن

معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اجرای طرح ملی مسکن گفت: اگر زمین‌های با قیمت پایین به بهانه مسکن ملی افزایش یابد، هدف تحقق پیدا نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، فرزانه صادق معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی روز گذشته در قالب سفری یک‌روزه به استان کردستان آمد و از پروژه پیاده‌راه خیابان فردوسی، اراضی و شهرک هفت آسیاب، شهرک وحدت، بهاران و دیگر نقاطی که امکان ساختوساز وافزایش تراکم و طبقات در آنها وجود داشته و طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام کردستان بازدیدهایی داشت.

معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی چهارشنبه‌شب هم در جمع‌بندی سفر خود در جلسه بررسی مسائل و مشکلات حوزه شهرسازی حضور یافت و  اظهار داشت: باید در بازنگری طرح جامع شهری، مشکلات شهرها احصاء و راهکار ارائه شود.

وی گفت: برای احیای بافت‌های فرسوده شهری، باید ضوابط ساخت‌و‌ساز در این مناطق با سایر نقاط شهر متفاوت و برخی محدودیت‌ها برداشته شود.

معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی بر عدم ساخت‌وساز در کوه سنگ‌سیاه (کوچکه‌ره‌ش) و هفت‌آسیاب آبیدر سنندج تاکید کرد و افزود: از آنجا که هفت آسیاب در منطقه گردشگری آبیدر قرار دارد، مسکونی‌شدنش به صلاح سنندج نیست و باید در طرح جامع شهری به‌صورت ویژه و با هدف گردشگری دیده شود.

وی با اشاره به طرح مسائلی مبنی بر تبدیل بخشی از کوه سنگ سیاه سنندج به باغ گیاه‌شناسی، تصریح کرد: نباید هیچگونه ساخت‌وسازی در این منطقه انجام شود و برای دیوارکشی آن نیز می‌توان از طرح جایگزینی و درخت استفاده کرد.

صادق با بیان اینکه تبدیل انبار غله سنندج به مجموعه موسوم به هفت‌باغ طرح خوب و از آن استقبال خواهم کرد؛ تاکید کرد: از مدیران انتظار می‌رود در ستاد بازآفرینی این امر را به‌صورت ویژه دنبال کنند.

وی تعدد و وجود زمین تعاونی‌ها در خارج از محدوده شهری را از جمله مشکلات استان و محلی برای زمین‌خواری عنوان و اظهار کرد: استاندار باید دستور راستی‌آزمایی و شناسایی اعضای تعاونی‌ها را صادر و پیگیری کرده تا از فساد زمین‌خواری جلوگیری شود.

دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در بخشی دیگر از سخنان خود هدف دولت از اجرای طرح ملی مسکن را حمایت و پشتیبانی از متقاضیان اصلی و فاقد مسکن خواند و اظهار کرد: البته اگر زمین‌های با قیمت پایین به بهانه مسکن ملی افزایش یابد، هدف تحقق پیدا نخواهد کرد، بنابراین باید چرخه تولید مسکن به دقت کنترل شود.

صادق با بیان اینکه باید در تغییر کاربری‌ها و خدمات از جمله آموزش و فضای سبز در این واحدهای مسکونی دقت فراهم‌ شود، ابراز کرد: صرفاً مسکونی‌دیدن تغییر کاربری‌ها، برای شهرداری‌ها مشکل‌ساز خواهد بود.

قیمت مسکن و اجاره بها در کردستان رشد جهشی داشته است

بهمن مرادنیا، استاندار کردستان نیز در این جلسه با اذعان به اینکه در طول یک‌سال گذشته، قیمت مسکن و اجاره بها در استان به‌ویژه در سنندج، رشد جهشی داشته است؛ اظهار داشت: رفع محدودیت تراکم و بلند مرتبه‌سازی، راهکاری برای حل مشکل و تأمین مسکن بیشتر و جذب سرمایه‌گذاران این حوزه است.

وی با بیان اینکه این روزها اقشار ضعیف جامعه و فاقد مسکن به‌دلیل وضعیت اقتصادی کنونی با مشکل جدی روبه‌روند، گفت: باید متولیان امر رسیدگی به حل مشکل و تأمین مسکن را اولویت کاری خود قرار دهند.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه 51 درصد از جمعیت سنندج در 25 درصد از بافت ناکارآمد شهری ساکن هستند، افزود: یکسان‌سازی و عدم صدور مجوز ساخت‌وساز بیشتر از دو طبقه در حریم ساختمان‌های تاریخی شهر، برای مالکان مشکل ایجاد کرده و مانعی برای نوسازی این مناطق است.

وی تاکید کرد: باید مشکل تعاونی‌های مسکن تعیین تکلیف و برطرف شود، چراکه اعضای این تعاونی‌ها سال‌ها به امید خانه‌دار شدن روزها را گذرانده و نباید اجحافی در حقشان صورت گیرد.

مرادنیا با اذعان به اینکه گذر زمان موجب حادترشدن مشکل مسکن در استان می‌شود، از معاون وزیر راه و شهرسازی خواست کردستان را در چاره‌اندیشی و ارائه راهکار در کمترین زمان، یاری کند.

حال سؤال اینجاست این سفر معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی به‌جز دید و بازدید، چه خروجی برای مردم و توسعه استان کردستان داشت؟، مسئولان بیان کنند.

انتهای پیام/486/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon