شهرکرد| "طلاق عاطفی"مرگ تدریجی زندگی; وقتی هیچ مهر و عاطفه‌ای در زندگی جریان ندارد

شهرکرد| "طلاق عاطفی"مرگ تدریجی زندگی; وقتی هیچ مهر و عاطفه‌ای در زندگی جریان ندارد

رابطه عاطفی زوجین فرصتی است برای بیرون آمدن از خود و دیدن«آن دیگری».این فرآیند چنانچه به شیوه‌ای سالم جاری شود، منشا رشد روحی و روانی ما خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، بعد از ازدواج رفته رفته همه چیز رنگ باخت، من و همسرم به جای اینکه در کنار هم باشیم رو به روی هم قرار گرفتیم و فقط هم‌خانه بودیم،نه زوج! این روایت زندگی خانم جوانی است که تصمیم بر طلاق دارد و برای درخواست جدایی به وکیل مراجعه کرده است‌.

وی بیان می‌دارد: از زمان ازدواج من و همسرم دوسال می‌گذرد، ما نسبت به هم شناختی نداشتیم و به صورت معرفی مراسم خواستگاری صورت گرفت، بعد از یک جلسه صحبت و تحقیقات خانواده‌ها، با توجه به تعاریف قابل قبولی که از ایشان شد او را مرد زندگی که در نظر داشتم؛یافتم و جواب مثبت دادم.

این خانم جوان ادامه می‌دهد: اوایل، زندگی‌خوب‌‌ به نظر می‌رسید ولی بعد از گذشت چند ماه، همسرم یا در شیفت کاری به سر می‌برد و زمانی هم که خانه می‌آمد یا خسته و خواب بود یا وقتش را صرف خانواده پدری و دوستانش می‌کرد. انگار من جایی در زندگی‌اش نداشتم! بارها در مورد زندگی مشترک و توقعاتمان صحبت کردم و اینکه برای بهتر شدن روابطمان به مشاور مراجعه کنیم ولی بی‌فایده بود و در جواب "من هم برای زندگی جان می‌کنم" تحویل می‌داد.

وی گفت: حتی برای رفع نیازهای ساده‌ام مثل مراجعه به پزشک حضور نداشت و مرا به خانواده‌ام حواله می‌کرد، دیگر او را به عنوان یک هم‌خانه که فقط در رفت و آمد است پذیرفتم، خودم هم خانه‌نشین شدم دنیای مجازی شریک تنهایی‌هایم شد؛حتی یک دوره دچار افسردگی شدم. دیگر ادامه‌ این وضع برایم ممکن نیست وقتی که هیچ مهر و عاطفه‌ای در زندگی جریان ندارد!

وکیل منتخب روال پیگیری پرونده را توضیح می‌دهد و اینکه اگر طلاق به صورت توافقی باشد، قاضی پرونده ابتدا آنها را به مرکز مشاوره ارجاع می‌دهد و اگر گواهی عدم سازش صادر شد طلاق صورت می‌گیرد.

مریم امینی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی استان در مورد طلاق عاطفی اظهار داشت: عشق کوشش صادقانه و مستمر به زنده نگاه داشتن چیزی غیر از خود ماست. جان بخشیدن، بوجود آوردن و حفظ و حراست توقف ناپذیر چیزی است که دوستش داریم.

وی گفت: رابطه عاطفی زوجین فرصتی است برای بیرون آمدن از خود و دیدن«آن دیگری».این فرآیند چنانچه به شیوه‌ای سالم جاری شود، منشا رشد روحی و روانی ما خواهد بود اما اگر ما با «من»های فربه و منیت‌های زخمی و پر باد و پر توقع خودمان وارد رابطه عاطفی شویم هرگز چیزی به نام «ما» شکل نخواهد گرفت.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی استان بیان کرد: بیرون آمدن از خود و دیدن آن دیگری استعدادی است ویژه که رابطه مستقیمی با میزان پذیرش و انعطاف پذیری ما دارد.افراد خشک و غیرقابل انعطاف فاقد چنین استعدادی هستند.

امینی ادامه داد: این ویژگی چه در حوزه عشق معنوی و آسمانی و چه در زمینه عشق‌های زمینی تقریبا از یک کیفیت مشابه پیروی می‌کنند.

وی گفت: انعطاف و توانایی بیرون آمدن از خود و توجه به غیر از خود زمینه ساز بسیاری از تحولات روحی،روانی و معنوی است.اگر چه درصدبالایی از این ویژگی ناب ذاتی است اما تجربه نشان داده با تمرین و ممارست‌های آگاهانه نیز می‌توان این استعداد را در خویشتن بیدار کرد.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی استان خاطرنشان کرد: طلاق عاطفی بیانگر رابطه زن و شوهری است که رو به زوال است. این نوع طلاق به مرور زمان، تنشی فزآینده میان زن و شوهر ایجاد می‌کند که معمولا به جدایی آن‌ها از یکدیگر منجر می‌شود.

امینی تصریح کرد: اولین چیزی که در طلاق عاطفی میان زن و شوهر از بین می‌رود، جاذبه و اعتماد آنها نسبت به هم است. وقتی یکی از زوجین مملو از نیازهای برآورده نشده در زندگی مشترک باشد، احساس غمگینی و ناامیدی در او شکل می‌گیرد.

وی گفت: طلاق عاطفی را حتی طلاق پنهان نیز می‌نامند چرا که همسران در محیط‌های اجتماعی ممکن است خوب و صمیمی به نظر برسند، اما در تنهایی قادر به تحمل یکدیگر نباشند. این سرد شدن‌ها ممکن است در آغاز یک طرفه باشد، اما اندکی که بگذرد دو طرفه می‌شود. به مرور زمان زوجین دیگر نه نگران هم می‌شوند و نه نسبت به یکدیگر عاطفه مثبتی بروز می‌دهند.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی استان بیان کرد: زندگی زیر یک سقف در حالی که در واقع هیچ ارتباط رضایت بخشی بین آن‌ها وجود ندارد، تحمل مشکلات را دشوار و ادامه زندگی را دشوارتر می‌سازد. این روند ممکن است حتی سال‌ها به طول بینجامد و در نهایت به طلاق قانونی منتهی می‌شود.

امینی درباره ضرورت آموزش‌های پیش از ازدواج تصریح کرد: خانواده یک نهاد مهم اجتماعی است و اهمیت بنیادین دارد که بر روی بخش‌های دیگر جامعه تأثیرگذار خواهد بود، ما در انتخاب خانواده‌ای که در آن به دنیا آمده‌ایم نقشی نداشته‌ایم اما می‌توانیم معمار خانواده آتی خود باشیم.

وی گفت: آموزش‌های پیش از ازدواج راهی است برای پیشگیری از تشکیل ساختارهای مشکل‌زا در زندگی فردی و زوجی. در گذشته افراد از طریق ارتباطات چهره به چهره و ساده‌بودن زندگی آموزش‌های لازم از محیط دریافت می‌کردند و به دلیل تعاملات بالای اجتماعی و خانوادگی به شناخت بالاتری در ازدواج دست پیدا می‌کردند اما امروزه با تغییرات سریع، تحول در دنیای جدید و پیچیده‌تر شدن روابط، نیاز به گذراندن آموزش‌های پیش از ازدواج برای افزایش سازگاری و رضایتمندی پس از ازدواج ضروری به نظر می‌رسد.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی استان خاطرنشان کرد: زمانی که ازدواج صورت بگیرد و ساختار خانواده تشکیل شود تغییر آن بسیار مشکل است و تنها می‌توان کارکردهای مشکل زا را کاهش داد. اگر جوانان بدون آموزش و مهارت و همچنین پختگی لازم به تشکیل خانواده اقدام کنند خسارت عاطفی و مالی زیادی برای فرد، خانواده و همچنین جامعه وارد می‌شود. لذا ضرورت دارد که دوران آشنایی قبل از ازدواج و با هدف ازدواج و مطلع بودن خانواده طرفین صورت پذیرد.

امینی افزود: مرحله آشنایی بین 1تا 3 ماه بعد از اولین جلسه خواستگاری اتفاق افتاده و منجر به شناخت تفاوت‌ها و تعارض‌های طرفین برای انتخاب مناسب، مسئله‌ای حیاتی است چرا که ازدواج با وجود تعارض‌های بین فردی می‌تواند پرخطر باشد. آشنایی قبل از ازدواج به منظور تصمیم‌گیری برای ازدواج انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در این فرآیند عواطف و احساسات تبادل نمی‌شود ابراز عواطف شدید و زود هنگام در دوره آشنایی، نشانه عدم بلوغ و ناپختگی فرد و یا بی‌صداقتی و تلاش او برای وابسته کردن طرف مقابل است.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی استان گفت: در این دوران می‌توان با گفت‌وگو، تحقیق، معاشرت‌های خانوادگی و مشاوره تخصصی به شناخت بهتر دست یافت. بعد از دوره آشنایی، دختر و پسر وارد مرحله جدیدی به نام نامزدی شده که بهتر است بین 1تا 6 ماه به طول انجامد در این مرحله ضرورت دارد زوجین به دنبال افزایش شناخت از طریق معاشرت طرفین با همدیگر و خانواده‌هایشان، پرورش عشق و صمیمیت، و آماده شدن برای انجام مراسم ازدواج و ورود به دوران عقد و ورود به زندگی مشترک خواهد بود.

امینی افزود: اگر در تمامی مراحل آشنایی، نامزدی و عقد، فرآیند به درستی طی نشود ممکن است که هر کدام از طرفین درگیر اشتباهات و خطاهای شناختی شده و به لحاظ وابستگی عاطفی که بین آن‌ها اتفاق افتاده، نادیده گرفته شود که می‌تواند منجر به تصمیمات نادرست و ورود ازدواج‌های پرخطر شود لذا توصیه می‌شود همه افراد در سن ازدواج در دوره‌های آموزشی شرکت و نسبت به انتخاب بهتر کسب آگاهی نمایند تا بتوانند انتخاب‌های درست و کم خطری داشته باشند.

انتهای پیام/7540/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon