مسکو: قطعنامه آمریکا علیه ایران در راستای سیاست فشار حداکثری است
سخنگوی وزارت خارجه روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران را قطعنامهای در راستای سیاست فشار حداکثری دولت آمریکا علیه ایران خواند و تأکید کرد که این قطعنامه کمکی به حل مشکلات نمیکند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از ریانووستی، «ماریا زاخارروا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه در نشست خبری هفتگی خود قطعنامه پیشنهادی آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران را تلاشی در راستای سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران خواند و تأکید کرد که روسیه وضع هرگونه محدودیت جدید علیه ایران را غیرقابل توجیه میداند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه درباره قطعنامه پیشنهادی واشنگتن به شورای امنیت برای تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی علیه ایران گفت: «این قطعنامه مجموعهای از اقدامات محدودکننده در راستای سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران است و به مسائلی میپردازد که هیچ کمکی به حل مشکلات کنونی نمیکند.»
وی افزود: «ما معتقدیم که وضع کردن هرگونه محدودیت تازه علیه ایران نهتنها غیرقابل توجیه است، بلکه به چشمانداز حفظ برجام که راهکاری برای حل اختلافات درباره برنامه هستهای ایران است، آسیب میزند.»
اواسط خردادماه سال جاری «کلی کرافت» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد اعلام کرد که پیش نویس قطعنامهای را که خواستار تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران است را میان اعضای شورای امنیت از جمله روسیه توزیع کرده است.
نماینده آمریکا گفت که او میخواهد ابتدا با سفرای کشورها صحبت کرده تا اطمینان حاصل کند که همه میدانند که شورای امنیت سازمان ملل اجازه نخواهد داد این ممنوعیتها در ماه اکتبر به پایان برسند.
برای تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل متحد باید دستکم 9 کشور عضو شورای امنیت با آن موافقت کنند و در عین حال قطعنامه از سوی هیچیک از اعضای دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس و فرانسه) وتو نشود.
هفته گذشته چند دیپلمات غربی در مصاحبه با نشریه آمریکایی فارن پالیسی اعلام کردند که قطعنامه پیشنهادی آمریکا -که از امروز چهارشنبه بررسی و بحث درباره آن در شورای امنیت آغاز میشود- برخلاف تبلیغات دولت ترامپ از حمایت کافی در شورای امنیت برخوردار نیست و احتمالاً این قطعنامه حتی بدون در نظر گرفتن وتوی آن از سوی روسیه و چین، به تصویب نخواهد رسید.
روز سهشنبه در نشست مجازی شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره مسائل مرتبط با ایران (برجام، قطعنامه 2231 و تحریم تسلیحاتی) نمایندگان روسیه و چین قاطعانه علیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا موضعگیری کردند و حتی نمایندگان چندین کشور متحد آمریا نیز برخلاف انتظار مقامات واشنگتن از حمایت صریح از این قطعنامه امتناع ورزیدند.
انتهای پیام/.