ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در کردستان تکمیل شد

ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در کردستان تکمیل شد

گروه استان‌ها-رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه احتمالاً در پاییز با موج جدیدی از کرونا مواجه شویم، گفت: مقدمات تأمین دو دستگاه اکسیژن‌ساز سیار برای بیمارستان‌های استان انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، فرزین رضاعی عصر امروز در نشست ستاد هماهنگی پیشگیری و مقابله با کرونا که با حضور معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، با اعلام اینکه آمار مبتلایان به کووید 19 در استان به 9434 نفر رسیده است، اظهار داشت: این آمار نتیجه آزمایش 29 هزار 933 کل نمونه‌گیری انجام شده در کردستان بوده است.

وی با بیان اینکه تعداد 5790 نفر بیمار در استان بستری شده‌اند، افزود: در حال حاضر در هر مقطعی چیزی حدود 90 نفر از 20 خرداد تا به امروز مبتلا داشتیم که در بخش ویژه بستری شده‌ که رقمی معادل 20 درصد بستری‌های استان بوده و نزدیک به 900 نفر مبتلا به کرونا در آی‌سیو بستری شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با اشاره به اینکه آئین‌نامه نمازهای جمعه و جماعت ابلاغ شده است، گفت: هرچند بخشنامه‌ای اعلام شده که نمازهای جماعت در شهرهایی که در وضعیت قرمز قرار ندارند برگزار شود، اما انتظار می‌رود این امر تحت اختیارات استاندار تصمیم‌گیری شود.

وی با اعلام اینکه از 15 اسفندماه در مرکز سراج سنندج واحدی برای رسیدگی به خانوادههای متوفیان کرونا راه‌اندازی شد، خاطرنشان کرد: راه‌اندازی مرکز 4030 همزمان با سراسر کشور جهت پاسخگویی به سئوالات و درخواست‌های مردم و پیگیری وضعیت افراد دارای علامت، استفاده از سامانه پیام‌رسان ادارات استان، استقرار رابط بهداشتی در بیمارستان‌های مرجع کووید 19، راه‌اندازی مشاوره تلفنی مادران بادرار با همکاری دانشکده مامایی، سازماندهی هوشمند نیروهای تخصصی بر اساس درگیری در اپیدمی و نیاز مناطق و بیمارستان‌ها و استفاده از 20 نفر روانشناس در بحث حمایت روانی از خانواده‌های متوفی در طی این ایام لحاظ شد.

رضاعی دیگر اقدامات صورت گرفته را شامل بازدیدهای مکرر از سطح مدارس، توزیع 118 هزار رسانه چاپی، یک‌هزار و 13 رسانه محیطی و 10 مورد رسانه دیداری و شنیداری دانست و ادامه داد: استفاده از ظرفیت سفیران و رابطان سلامت محلات برای اگاهی‌بخشی نیز برای آموزش همگانی در پیش گرفته شد.

وی در خصوص نحوه قرنطینه افراد مشکوک و یا دارای علائم بیماری کووید 19 توضیح داد: از ابتدای اسفندماه یک صد و 32 هزار و 986 نفر افراد لایه اول و لایه دوم که با بیماران کووید 19 که لایه اول شامل افراد درجه یک اعضای خانواده فرد و تماس‌یافتگان درجه دو کسانی هستند که با فرد در ارتباط بوده‌اند، شناسایی و از طریق همکاران حاضر در واحدهای بهداشتی جهت قرنطینه در منزل معرفی شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با اشاره به اینکه حدود 68 درصد این جمعیت الزمات تأکید شده را رعایت کردند، تصریح کرد: بر اساس پایش‌های درجه دو و سه اعمال و نظارت‌ها به‌صورت جد پیگیری شد که نقش کلیدی را در کنترل شیوع بیماری داشت.

وی با اعلام اینکه نقاهتگاهایی با همکاری تمامی ارگان‌های سطح استان به خصوص سپاه پاسداران پیش‌بینی شد، ادامه داد: این پایگاه‌ها آماده ارائه خدمات هستند و خوشبختانه تاکنون نیازی به استفاده از آنها نشده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان در خصوص غربالگری نیز گفت: غربالگری در دو فاز صورت گرفته که در هر دو فاز توانسته جزو 10 استان موفق و برتر کشور باشیم و درصد بالایی از جمعیت استان را به صورت تلفنی پیگیری کردیم.

وی تعداد نمونه‌های گرفته شده مقایسه کشوری در استان کردستان نیز گفت: در تعداد مطلق نمونه‌های اخذ شده، آزمایش‌های انجام شده و ثبت نتایج در استان کردستان جزو 10 استان اول کشور هستیم که تاکنون به نسبت جمعیت 22 هزار و 423 مورد آزمایش انجام شده است.

رضاعی با اشاره به اینکه در مقوله عملکرد سلامت محیط نیز بازدیدهای جدی صورت گرفت، یادآور شد: در خصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان از برخورد قهری استفاده نشده و تنها در چند مورد محدود به پلمپ مراکز اکتفا شده است.

وی با ذکر اینکه در حوزه درمان از اسفندماه در هر بیمارستان یک بخش مختص به کرونا با دیوارکشی و ایزولاسیون جدا شد، اظهار داشت: اختصاص یک بخش اورژانس، بخش ژنرال و بخش آی‌سیو به بیماران کووید 19، لغو اعمال جراحی غیرضروری و تأمین 200 نیروی انسانی جهت ارائه خدمات بهتر نیز در این مدت عملیاتی شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان تعداد تخت‌های آی‌سیو قبل از شیوع کرونا را 130 تخت اعلام و اذعان کرد: در خرداد ماه تعداد تخت‌های آی‌سیو در سنندج به دو و نیم برابر رسید و با پیگیری‌های صورت گرفته، 49 تخت به تخت‌های آی‌سیو تمام شهرستان‌های استان اضافه شد.

وی با تأکید بر اینکه در مقوله اقدامات مرتبط با تأمین اقلام بهداشتی و درمانی با کمک خیرین خوشبختانه تا به امروز مشکلی نداشته‌ایم، افزود: حدود 36 دستگاه ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی) ثابت، 10 دستگاه ونتیلاتور ثابت، 8 دستگاه اکسیژن‌ساز بیمارستانی کوچک، یک دستگاه رادیولوژی و دستگاه‌هایی که به وضیعت تنفسی بیماران کمک می‌کنند، با کمک خیرین تأمین شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان یکی از مشکلات را افت اکسیژن برای بیمارستان‌های سنندج دانست و توضیح داد: یک پک اکسیژن 12 تنی از اصفهان به صورت قرض گرفته شده تا بتوان برای کمک به تقویت اکسیژن‌ساز بیمارستان سنندج مورد استفاده قرار گیرد.

وی با ذکر اینکه تمامی تخت‌های بیمارستانی به زیر بار رفت، ابراز خرسندی کرد: خوشبختانه تا به امروز مریض پشت نوبت تخت آی سیو بیماری کرونایی نداشته و هر جا که مشکلی بروز می‌کرد، از ظرفیت بیمارستان‌های دوم و سوم استفاده شد.

رضاعی با اشاره به اینکه تا پایان سال درگیر بیماری شیوع کرونا خواهیم بود، گفت: احتمالاً در پاییز با موج جدیدی از کرونا مواجه شویم، مقدمات تأمین دو دستگاه اکسیژن‌ساز سیار که می‌توانند یک بیمارستان را پوشش دهد، لحاظ شده و این دو دستگاه تا پایان شهریورماه به دست استان خواهد رسید تا آماده روبه‌رو شدن با موج جدید بیماری در پاییز باشیم.

وی با بیان اینکه شهرهای مختلف با هم پیک را تجربه نمی‌کنند، خاطرنشان کرد: عمق و حجم اپیدمی در هر شهر متفاوت با دیگر شهرهاست که می‌طلبد آمادگی لازم وجود داشته باشد تا بتوان در شرایط بحرانی، به‌موقع وارد عمل شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با ذکر اینکه تمام کادر درمان و بهداشت جان بر کف در صحنه مبارزه با کرونا هستند، درخواست کرد: اصرار و تقاضا داریم که اختیارات برقراری محدودیت‌ها و برخورد با مشاغل پر ریسک به استاندار به‌عنوان رئیس ستاد استانی مبارزه با کرونا تفویض شود، چراکه در برخورد با کرونا نمی‌توان زمان را از دست داد و منتظر نامه‌نگاری‌ها شد.

رضاعی بر کاهش تعداد کارمندان به‌صورت دورکار، استفاده اجباری از ماسک در تمامی ادارات، مشاغل و اماکن عمومی، امکان جریمه کردن افراد خاطی از پروتکل‌های بهداشتی، تعطیلی تمامی تجمعات بالای 20 نفر در استان و اجازه برخورد قضایی با هرگونه تجمعات، اجباری شدن استفاده از نگهبان در تمامی مجتمع‌های خرید و ادارات و اماکن پرتردد، قراردادن روشویی در ورودی تمامی ادارات به‌عنوان یک اصل، بیرون‌بر شدن تمامی رستوران‌ها، تعطیلی آرایشگاه‌های زنانه، تالارهای عروسی، استخرها و سینماها، عدم برگزاری نمازهای جماعت، تعطیلی مراکز خرید که تجمع دارند، تعطیلی طرح‌هایی که در مراکز پیشخوان و دفاتر پلیس +10 به تجمع منجر می‌شوند، مدیریت آرامستان ها و دیگر اقدامات مبتنی بر الزامات دانشگاه علوم پزشکی تأکید کرد.

انتهای پیام/483/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon