امام رضا(ع) در مناظرات علمی، درصدد تقریب مذاهب و وحدت اسلامی بود


امام رضا(ع) در مناظرات علمی، درصدد تقریب مذاهب و وحدت اسلامی بود

گروه استان‌ها- معاون حوزه‌های علمیه خواهران کشور گفت: امام رضا(ع) در مناظرات علمی با عالمان ادیان و مذاهب جهان درصدد تقریب مذاهب و وحدت اسلامی بود.

معصومه ظهیری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم، با گرامیداشت میلاد باسعادت امام رضا(ع) اظهار داشت: ایشان در طول حیات مبارک خود هیچ‌گاه دست از جهاد علمی برنداشت و در ترویج آموزه‌های دینی و اسلامی در هر شرایطی تلاش کرد.

معاون فرهنگی تبلیغی حوزه‌های علمیه خواهران با بیان اینکه امام رضا(ع) هوشیاری و بینش خاصی نسبت به مسائل روز داشت و نسبت به زمانه و دورانی که در آن به سر می‌برد آگاه بود افزود: این امام همام در حدیثی فرموده‌اند «هر کس اندوه مؤمنی را بزداید، خداوند در روز قیامت غم را از دل او برمی‌دارد»، در این ایام باید هر یک از ما با الگوگیری از سیره ائمه اطهار(ع) به‌ویژه امام رضا(ع)، اندوه و غم را از دل مؤمنین بزدائیم.

وی در مورد ویژگی‌های ایشان عنوان کرد: امام رضا(ع) دارای رفتاری کریمانه و توام با مهربانی با مردم بود و همین امر ایشان را در نزد جامعه آن روز محبوب کرد، امروز نیز بارگاه ایشان پناهگاه، ملجأ و مأمنی برای مؤمنان و شیفتگان است.

ظهیری با تأکید بر اینکه ایشان همواره عدل و قسط و عدالت اجتماعی را بر اساس دستورات دین اسلام مورد توجه قرار می‌داد و با رحمت و رأفت با زیردستان خود رفتار می‌کرد گفت: شیوه زندگی علی بن موسی‌الرضا(ع) سرشار از مهربانی و تواضع بود و ایشان به فضایل اخلاقی و کمالات نفسانی بی‌شماری آراسته بودند.

معاون فرهنگی تبلیغی حوزه‌های علمیه خواهران خاطرنشان کرد: ایشان در تکریم نیازمندان، سخاوت، صبر و مقاومت، پرهیزکاری و تقوای الهی سرآمد بودند و با مناعت طبع و عزت‌نفس بسیاری از توطئه‌های مأمون را نقش بر آب کرد.

وی ادامه داد: امام رضا(ع) در دوره سختی به سرمی‌برد و مجبور به هجرتی طولانی و اجباری شد و حتی مأمون بر ولایت‌عهدی امام رضا(ع) اصرار ورزید و امام مجبور به پذیرش آن شد اما شرایطی را در نظر گرفت که مأمون رفته ‌رفته درصدد به شهادت رساندن ایشان برآمد.

ظهیری اضافه کرد: علی‌رغم اینکه مأمون این امام بزرگ را مورد کنترل قرار می‌داد اما ایشان نهضت بزرگی را در جهت وحدت و انسجام شیعیان راه‌اندازی کرد، مأمون درصدد بود تا امام رضا(ع) را به‌واسطه حسدی که داشت، از اعتبار بیندازد، به همین دلیل اندیشمندان بزرگی را به مناظره فرامی‌خواند و امام رضا(ع) در این جلسات به بسیاری از شبهات و مسائل اعتقادی و فقهی پاسخ می‌گفت.

معاون فرهنگی تبلیغی حوزه‌های علمیه خواهران تصریح کرد: امام رضا(ع) در مناظرات علمی با عالمان ادیان و مذاهب جهان، درصدد تقریب مذاهب و وحدت اسلامی بود و همین امر، مأمون را خشمگین می‌ساخت تا جایی که در محدود کردن امام، دست به تلاش زد.

وی اظهار داشت: سیره امامان و ائمه اطهار(ع) سرشار از درس‌های بزرگی است که اگر در زندگی مورد توجه قرار بگیرد، از بسیاری از آسیب‌ها در امان هستیم.

انتهای پیام/457/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon