گزارش| مصلی زنجان در کما؛ بزرگ‌ترین پروژه مذهبی زنجان با گذشت ۲۷ سال چشم به راه تامین اعتبار است

گزارش| مصلی زنجان در کما؛ بزرگ‌ترین پروژه مذهبی زنجان با گذشت 27 سال چشم به راه تامین اعتبار است

گروه استان‌ها - پروژه‌ مصلی خاتم‌الانبیاء زنجان که می‌تواند پس از تکمیل همواره شاهد پر شکوه‌ترین اجتماع دینی و مذهبی باشد اما با وعده‌های کاغذی، چشم انتظار اعتبار است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، حجم پروژه‌های بلا تکلیف و نیمه تمام در زنجان به حدی است که می‌تواند این استان را به عنوان یک نماد برتر از این لحاظ در سطح کشور تبدیل کند.

یکی از این پروژه‌های نیمه کاره مصلی خاتم‌الانبیاء شهر زنجان است و با سابقه قریب به سه دهه در ساخت شاید رکوردی بی‌سابقه را در بین پروژه‌های عمرانی کشور به خود اختصاص داده است، مجموعه‌ای که قرار بود به عنوان بزرگ‌ترین بنای اسلامی و فرهنگی در زنجان مطرح باشد و با فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی خلا معنوی شهر را پر کند.

با وجود این‌که مصلی زنجان در سال 1372 عملیاتی شد اما این طرح جزو طرح‌های ناکامی شد که در 27 سال اخیر مثل خار بر چشم و تیغ بر گلوی زنجانی‌ها است، از روزی که کلنگ احداث این مجموعه ارزشمند فرهنگی و اجتماعی به زمین خورده است شهروندان در آرزوی تکمیل مصلی امید‌های واهی می‌پرورانند.

با این وجود پروژه مصلای زنجان اختصاص به دولت یا یک مدیر خاصی ندارد و در این سه دهه استانداران، فرمانداران، شهرداران و اعضای شورای شهر بی‌شماری را به خود دیده است که هر کدام به نوبه خود وعده‌های بی‌ثمر کاغذی برای تکمیل طرح نیمه جان مصلی داده‌اند تا شاید دوباره جانی بگیرد و تکمیل شود اما این پروژه‌ نیز همچون چندین پروژه دیگر استان انگار طلسم شده است و قصد اتمام ندارد.

حال سوال این است چرا چنین پروژه‌ی مذهبی- فرهنگی که باید همواره جز مهم‌ترین دغدغه‌های مسئولان امر استانی باشد با گذشت چند دهه بهایی به آن داده نشده و این پروژه فرهنگی اسلامی سال‌ها است که به کما رفته است؟ چرا افق روشنی برای تکمیل طرح مشخص نمی‌شود؟ آیا انتظار زنجانی‌ها در تکمیل این پروژه بالاخره پایانی خواهد داشت؟

محمد ابراهیم فروزنده، مدیر عامل خیریه خاتم‌الانبیاء زنجان در گفت‌و‌گو با تسنیم با اشاره به این که تورم در این روز‌ها موجی از فشار اقتصادی را بر مردم وارد می‌کند و روز‌به‌روز بر مشکلات معیشتی جامعه افزوده می‌شود اظهار داشت: افزایش روزانه و حتی ساعتی قیمت‌ها در همه زمینه‌ها مانع از ادامه بسیاری از کار‌ها حتی اقدامات کوچک عمرانی می‌شود زیرا قیمت انواع مصالح ساختمانی به صورت لحظه‌ای رو به صعود است و اجازه برنامه‌ریزی حتی برای یک روز را هم نمی‌دهد.

وی افزود: استارت اجرایی مصلی زنجان حدود سی سال پیش توسط مرحوم آیت‌الله موسوی آغاز شده و بعد از گذر زمان که به صورت تق و لق بر روی آن اقدامات عمرانی انجام شده در حال حاضر به وضعیت موجود رسیده است.

این مسئول با بیان این که فضای داخلی مصلی خاتم‌الانبیاء زنجان حدود 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد گفت: در حال حاضر در صورت وجود اعتبار روی نما اقداماتی انجام می‌گیرد با این وجود هنوز این قسمت نیز دارای 70 درصد پیشرفت فیزیکی است و 30 درصد باقی مانده همچنان چشم انتظار دریافت اعتبار و ادامه روند کار است.

مدیر عامل خیریه خاتم‌الانبیاء زنجان تصریح کرد: از لحاظ تاسیسات سرمایشی و گرمایشی حدود 40 درصد پیشرفت وجود دارد اما از لحاظ محوطه‌سازی اقدام خاصی انجام نگرفته است زیرا بر اساس قاعده موجود ابتدا باید نما بنا تکمیل شود تا عملیات عمرانی محوطه‌سازی آغاز شود.

وی با اشاره به این که بر اساس برآورد تکمیل پروژه مذکور حداقل 150 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد عنوان کرد: در حال حاضر هیچ اعتباری وجود ندارد تا بتوان برای پیشرفت پروژه صرف کرد، از سویی دیگر با این‌که هر ساله به سازمان برنامه و بودجه درخواست تخصیص اعتبار داده می‌شود و امسال نیز درخواست داده شده است، اما هیچ امیدی برای دریافت اعتبار وجود ندارد.

فروزنده خاطر نشان کرد: پروژه مصلی بیش‌تر مردمی است زیرا در همان سی سال گذشته خیریه خاتم‌الانبیاء به شکل مردمی ایجاد شده است و بیش‌تر اقدامات به صورت فی‌سبیل‌الله انجام می‌گیرد و نمی‌توان بر روی کمک دولتی آن‌چنان تکیه کرد.

به گفته وی، شرکت جهاد نصر پیمانکار مصلی زنجان است و کمک مالی و اعتبار لازم از طریق خیران جذب می‌شود، از سویی دیگر این بنا، یک بنای بسیار با ارزش فرهنگی- مذهبی برای استان هست که امید است هر چه سریع‌تر تکمیل شود زیرا علاوه بر برگزاری نماز‌های جمعه می‌تواند برای انجام کارهای فرهنگی مختلف از آن بهره برد و نقش بسیار موثری در استان ایجاد کرد.

با تمام آن‌چه که گفته شد، با گذشت سه دهه از آغاز عملیات اجرایی پروژه خاتم‌الانبیاء زنجان نمی‌توان دیگر چشم امید به تکمیل آن در سال‌های پیش‌رو داشت زیرا 27 سال زمان برای اتمام آن کافی نبوده و مشخص نیست تا چند سال دیگر چشم انتظاری ادامه‌دار خواهد بود زیرا قیمت‌ها روزانه همچون قارچ رشد می‌کند و تورم بالا می‌‌رود و آن‌گونه که پیدا است این طرح نیز همچنان گرفتار در دست‌انداز‌های مختلف و بی تفاوتی مسئولان استانی عمر خواهند گذراند و نصفه کاره ادامه مسیر خواهد داد.

گزارش از فرید حائری

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon