فرار مسئولان ورزشی زنجان از پاسخ به این سوال؛ " مبلغ کلان بیمه ورزشکاران زنجانی در کجا هزینه میشود؟"
گروه استانها ـ با وجود اینکه هرساله بیش از یک میلیارد تومان بیمه ورزشی ورزشکاران زنجانی میشود و فقط ۱۰ درصد از بیمه شدگان هرسال خسارت ناچیز دریافت میکنند، معلوم نیست این پول کلان به کجا میرود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، بیمه ورزشی قراردادی است بین فدراسیون پزشکی ورزشی و ورزشکار، که در آن فدراسیون متعهد میشود در قبال دریافت حق بیمه در صورت وقوع حادثه برای ورزشکار طبق مقررات غرامت درمان را با تعرفههای دولتی پرداخت کند. بنابر دستورالعمل وزارت ورزش و جوانان ورود ورزشکار به زمین ورزش بدون کارت بیمه ورزشی غیرمجاز است.
در استان زنجان هم همچون سایر استانها همه ورزشکاران ملزم به داشتن کارت بیمه ورزشی هستند اما فعالیتهای صورت گرفته در این زمینه کافی به نظر نمیرسند و از سوی دیگر با توجه به کمبودهای امکانات و تجهیزات در اماکن و باشگاههای ورزشی ورزشکاران و مربیان ما در معرض خطرات زیادی هستند.
طبق آمار رسمی اعلام شده از طرف هیئت پزشکی استان مجموع آمار بیمه شدگان در سال 98 به عدد 53 هزار و 946 نفر رسید و این درحالیست که آمار آسیب دیدههایی که توانستند از حق بیمه خود استفاده کنند چیزی حدود 534 نفر بوده که شامل حدود 10درصد جمعیت بیمه شده است.
وضعیت تعلق گرفتن حق بیمه به آسیبدیدگان ورزشی به این روال است که خسارت برای مبالغ پایین با مراجعه به هیئت پزشکی قابل حل است ولی برای مبالغ بالا باید با فدراسیون نامهنگاری شود و بعد از اینکه صحت ادعای ورزشکار مورد تایید واقع شد، خسارت پرداخت میشود.
حال موضوعی که در اینجا باید بررسی شود این است که با توجه به اینکه همه این مبالغ صرف پرداخت خسارت به آسیب دیدگان نمیشود، مابقی مبلغ آن در کجا هزینه میشوند؟ چرا آمار شفافی درباره محل هزینههای هیئت پزشکی نیست؟ در سالهای اخیر چقدر از این مبلغ صرف درمان آسیب دیدهگان شده است؟
محمدعلی حمزه پور، معاون ورزشی ادارهکل ورزش و جوانان استان زنجان در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: بیمه ورزشی بحث متفاوتی با بیمههای دیگر دارد و با توجه به اینکه در حوزه ورزش هرلحظه احتمال آسیب دیدگی هست ورزشکار با 20 هزار تومان یکسال خود را بیمه میکند و با خیال راحت به ورزش میپردازد.
حمزهپور در ادامه نتوانست به این سوال که "هزینههای کلان بیمههای ورزشی در سال 98 و همینطور سالهای قبل در استان زنجان که هرساله حدود یک میلیارد و 78 میلیون تومان است در کجا هزینه میشود؟ " پاسخ قاطعی بدهد و توپ را به زمین هیئتهای ورزشی استان انداخت و اعلام کرد که باید این سوال از آنها پرسیده شود.
اما در آن سوی میدان هم مسئولان هیئت پزشکی استان نیز پاسخ روشنی به این سوال ندادند و از گفتن آمار شفاف و درست به خبرنگار تسنیم خودداری کردند و با پاسخهای مختلف سعی بر این داشتند موضوع را از مسیر اصلی منحرف کنند.
در پایان باید یادآور شد براساس نتایج پژوهشگران، ورزشکاران از عملکرد بیمه ورزشی تا حدودی ضعیف ناراضی هستند و با توجه به اینکه این قشر بهطور مستقیم با فرآیندهای طولانی مدت بازپرداختهای هزینههای درمان و خدمات نامناسب ارائه شده توسط بیمه ورزشی سروکار دارند، عملکرد بیمه ورزشی در ارائه خدمات را ناکافی میدانند.
با تمام آنچه که گفته شد انتظاری که مردم و جامعه ورزشی از مسئولان عالیرتبه ورزشی استان دارند این است که هرچه سریعتر به ابهامات موجود در خصوص صرف هزینه بیمه ورزشی پاسخ بدهند و انتظار این است با وجود اینکه هرساله بیش از یک میلیارد تومان از طریق بیمه ورزشی جمعآوری میشود و از سوی دیگر میزان خسارت دهی به ورزشکاران بسیار در مقابل عدد جمع شده ناچیز است، مسئولان باید در این زمینه شفافسازی کنند و هرچه سریعتر برای روشنی اذهان عمومی پاسخ بدهند و از طفره رفتن به سوالات خودداری کنند.
گزارش از محیا همتی
انتهای پیام/ ت