حمایت ویژه از صنعت زنبورداری گیلان؛ تولید عسل در استان ۱۰ درصد افزایش می‌یابد

حمایت ویژه از صنعت زنبورداری گیلان؛ تولید عسل در استان 10 درصد افزایش می‌یابد

گروه استان‌ها- معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر حمایت ویژه از زنبورداران گفت: پیش‌بینی می‌شود تولید عسل بهاره در گیلان ۸ تا ۱۰ درصد افزایش یابد.

میرحجت علی اکبرنژاد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، نامگذاری امسال به نام سال جهش تولید توسط مقام معظم رهبری و تلاش سازمان جهاد کشاورزی گیلان برای تحقق این هدف را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: با توجه به شرایط خوب آب و هوایی پیش‌بینی می‌شود امسال تولید عسل بهاره در گیلان 8 تا 10 درصد افزایش یابد. 

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه از روزهای گذشته 4 هزار و 775 زنبوردار گیلانی برداشت عسل بهاره را از 334 هزار و 600 کندو آغاز کردند ابراز داشت: شرایط خوب آب و هوایی از یک سو و تنوع پوشش گیاهان شهد‌زا در فصل بهار از سوی دیگر شرایط لازم برای افزایش تولید عسل را فراهم کرده است.

علی اکبرنژاد کوچ بسیاری از زنبورداران پس از برداشت عسل با کندوهای خود به مناطق ییلاقی واقع در رودسر، ماسال، سیاهکل و رودبار و مناطق کوهستانی سبلان در استان اردبیل را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: زنبورداران با این کار تلاش می‌کنند تا محصول تابستانه را در مناطق خوش آب و هوا تولید کنند.

وی از برداشت عسل تابستانه از نیمه شهریور تا اوایل مهر سخن گفت و با تأکید بر اینکه میزان برداشت عسل در این ایام به شرایط آب و هوایی وابسته است خاطرنشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی گیلان برای بهبود کیفیت تولید عسل و افزایش آن برنامه‌های خوبی را اجرایی کرده و از فعالان این حوزه حمایت‌های لازم را به عمل می‌آورد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان  حمایت از فعالیت زنبورداری را از اولویت‌های این دستگاه عنوان کرد و افزود: پشتیبانی از زنبورداران با اعطای تسهیلات بانکی و ارائه آموزش‌های مرتبط برای افزایش و بهبود کیفیت تولید عسل از جمله اقدامات این دستگاه است.

علی اکبرنژاد مهم‌ترین مناطق و مراکزی که در این استان به امر تولید عسل مشغول هستند را برشمرد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر شهرستان‌هایی نظیر شهرستان تالش، آستارا، رضوانشهر، ماسال، رودسر، املش و لنگرود در استان گیلان از مهمترین مناطق تولید عسل محسوب می‌شوند.

وی ضمن تأکید بر این نکته که عدد دقیق میزان تولید عسل در گیلان در پایان فصل برداشت مشخص می‌شود خاطرنشان کرد: زنبورداران استان گیلان علاوه بر عسل، محصولات جانبی دیگری نظیر گرده گل، ژل رویال، موم و برموم نیز از زنبورهای عسل به دست می آورند که ارزش اقتصادی بسیار زیادی را نصیب آنان می‌کند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی گیلان شغل زنبورداری را برای بانوان حرفه‌ای مناسب و پردرآمد دانست و عنوان کرد: زنبورداری، تولید عسل و سایر فرآورده‌های آن از جمله مشاغلی است که در گیلان اخیراً به شدت مورد استقبال بانوان قرار گرفته و به همین دلیل جهاد کشاورزی با توجه به تقاضاهای فراوان، اعطای تسهیلات بانکی را در دستور کار قرار داده است.

به گزارش تسنیم، استان گیلان به غیر از 2 محصول استراتژیک چای و برنج در تولید محصولاتی نظیر مرغ، انواع مرکبات، گیاهان دارویی، فندق، بادام‌زمینی، آبزی‌پروری، فرآورده‌های شیلاتی و نظایر این‌ها نیز در سطح کشور رتبه بسیار بالایی دارد.

لازم به ذکر است با توجه به رشد مهاجرت روستائیان به شهرها و خالی شدن این مناطق که از جمله چالش‌های پیش‌روی کشور محسوب می‌شود اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مورد تأکید مقام معظم رهبری از یک سو و حمایت از مشاغل خرد نه‌تنها زمینه توسعه اقتصادی را فراهم می‌کند بلکه مانع از رشد پدیده مهاجرت به شهرها نیز می‌شود.

انتهای پیام/614/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon