حجتالاسلام کاشانی: لازمۀ روضهخوانی پژوهشگری در عرصۀ تاریخ نیست
کارشناس مسائل دینی گفت که لازم نیست هر روضهخوانی محقق تاریخ باشد و همه نقلها را بررسی کند و کسی هم که نقلهای مختلف را بیان میکند دروغگو نیست.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جلسات هفتگی حجتالاسلام حامد کاشانی استاد دانشگاه امام صادق علیهالسلام و محقق تاریخ اسلام از روز گذشته (جمعه 13 تیر) اما اینبار با موضوع «مقتلشناسی» ویژه برادران آغاز شد.
وی در این جلسه طی سخنانی با بیان اینکه بحث مقتل و روضه ابعاد مختلفی دارد، گفت: «روش» در مسألۀ روضه خیلی موضوع مهمی است. عموم جامعه اسلامی یا روضهخوان هستند یا روضه شنو، کمتر بحثی است که اینقدر در میان مردم جامعه شمول داشته باشد و مخاطبان گستردهای را شامل بشود.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: زمانی که من روضه میخوانم غرضم این نیست که بگویم آنچه نقل میکنم همان واقعه است. لازم نیست هر روضهخوانی محقق تاریخ باشد و همه نقلها را بررسی کند و کسی که نقلهای مختلف را بیان میکند دروغگو نیست؛ احتمال صدق دارد.
به گفتۀ حجتالاسلام کاشانی، روضهخوانی از سنخ عبادت است که ائمه(ع) آن را به ما یاد دادهاند و هیچ وقت نگفتند که روضهخوان باید محقق باشد.
این پژوهشگر تاریخ اسلام تأکید کرد: اگر ملاک روضهخوانی محقق تاریخ بودن باید باشد پس باید همه روضهخوانیها را تعطیل کرد؛ چون محقق خیلی جاها ادلۀ کافی برای اظهارنظر ندارد و لذا توقف میکند؛ مثلاً سه روز آب را بر امام حسین علیهالسلام بستند یا کمتر؟ ممکن است به نتیجۀ نهایی نرسد که چقدر آب را بستند، نمیداند پس سکوت میکند.
صوت کامل سخنان حجتالاسلام کاشانی در این جلسه را در ادامه بشنوید.
انتهای پیام/