از گوشه و کنار آذربایجانشرقی| از شناسایی ۴۵۰ گونه گیاه دارویی تا پیشبینی برداشت ۶۵۰ هزار تن گندم
گروه استانها - دفتر خبرگزاری تسنیم در آذربایجانشرقی در طول روز تازهترین اخبار را در قالب از گوشه و کنار استان منعکس میکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، در بسته خبری پیشِرو بخشی از اخبار گوشه و کنار استان آذربایجان شرقی گردآوری شده و در اختیار خوانندگان و مخاطبان خبرگزاری تسنیم قرار گرفته است.
شناسایی 450 گونه گیاه دارویی در استان آذربایجان شرقی
محمدباقر بی پروا مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی در حاشیه بازدید از یک باغ گیاهان دارویی در شهرستان مراغه در ارتباط با میزان تولید و درآمدزایی گیاهان دارویی در استان آذربایجان شرقی افزود: از این تعداد گیاه دارویی شناسایی شده 30 گونه زراعی سازی شده و توانستهایم این محصولات را تجاری سازی نمائیم.
وی با بیان اینکه 3200 هکتار از اراضی استان آذربایجان شرقی به گیاهان دارویی، گل محمدی و زعفران اختصاص داده شده است گفت: سالانه 19000 تن محصول گیاهان دارویی از این اراضی برداشت شده و بعد از فرآوری روانه بازار میشود.
بی پروا افزود: به این ترتیب سالانه حدود 329 میلیارد تومان عاید کشاورزان و بخش کشاورزی میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان، گفت: هدف بومی سازی میباشد و قرار نیست همه محصولات تولید شوند، بنابراین ما محصولات را به صورت تخصصی بررسی کرده و تولید خواهیم نمود.
وی ادامه داد: کارخانجات و بخشهای بسته بندی جهت صادرات این محصولات در نظر گرفته شده است و اقداماتی در حال انجام میباشد.
بی پروا در ارتباط با چالشها و مشکلات این مهم از تولید تا فروش محصول، گفت: فرآوری، بسته بندی و بازاریابی چالشهای این پروسه میباشند، برای این کار 21 کارخانه در استان به صورت تخصصی مشغول به کار میباشند.
وی در پایان افزود: در بخش فروش محصولات از روش کشت قراردادی استفاده خواهد شد تا کشاورز از اقتصادی بودن این فرآیند رضایت و اطمینان کامل داشته باشد.
مکلف به حفظ کرامت ارباب رجوع حتی مجرمان هستیم
رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی گفت: انسانها به صورت اکتسابی دارای کرامت هستند و بر همین اساس مکلف هستیم کرامت ارباب رجوع را حفظ کنیم ولو اینکه مجرم باشد.
موسی خلیل اللهی در دیدار با کارشناسان دفتر حمایت از ایثارگران با بیان اینکه همه ما مدیون خانواده معظم شهدا و ایثارگران بوده هستیم، اظهار داشت: اگر امروز در این جایگاه هستیم به برکت خون شهدا بوده و بر همین اساس ملکف هستیم بدون منت به این عزیزان خدمت کنیم.
رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه یکی از اهداف قوه قضائیه در کنار مردم بودن است، اضافه کرد: انسانها به صورت اکتسابی دارای کرامت هستند و بر همین اساس مکلف هستیم کرامت ارباب رجوع را حفظ کنیم ولو اینکه مجرم باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه یکی از طرحهای تحولی قوه قضائیه بحث قضازدایی است، تصریح کرد: یکی از مصادیق این موضوع بحث مؤسسات و کانونهای داوری بوده که ساماندهی آنها ضروری است.
شاخصهای فرهنگی جهت مقابله با فقر باید ارتقا یابد
محمد کلامی مدیرکل کمیته امداد استان آذربایجانشرقی در همایش تبیین رویکردهای اشتغال در سال 99 اظهار داشت: نگاه سنتی و خیریهای به فقر، راهگشا نیست و فقط فقر را قابل تحمل میکند.
وی بیان داشت: برای مقابله با بین نسلی شدن فقر باید شاخصهای فرهنگی و مهارتی را ارتقا داد.
مدیرکل کمیته امداد استان آذربایجانشرقی تاکید کرد: اگر فرهنگ ارتقا پیدا نکند، فرد بسمت مهارت آموزی نمیرود و خودکفا نمیشود.
وی خاطر نشان کرد: عناصری همچون خوش فکری، بازارشناسی، موقعیت سنجی و... در هدایت شغلی مددجویان تأثیر دارد.
کلامی گفت: در شرایط سخت اقتصادی باید تلاشها جهت خودکفایی مددجویان مصاعف شود.
پیکر جوان غرق شده در سد نهند اسپیران تبریز از آب بیرون کشیده شد
علی احمدپور رئیس اداره عملیات معاونت امدادونجات جمعیت هلال احمر استان گفت: جسد جوان غرق شده در سد نهند تبریز با تلاش نجاتگران و غواصان جمعیت هلال احمر استان آذربایجان شرقی پیدا و از عمق سد بیرون کشیده شدو به مراجع ذیربط تحویل داده شد.
وی افزود: این جوان عصر روز گذشته جمعه 13 تیرماه 99 در این سد غرق شده بود که عملیات جستجوی جسد وی بعلت تاریکی شب به صبح امروز شنبه 14 تیرماه موکول شده بود که از نخستین ساعات صبح امروز عملیات جستجو با حضور بیش از 13 تن از نجاتگران تیمهای واکنش سریع استان و تیم سیلاب و تیم پایگاه امداد جادهای شهید ابوالقاسم جعفری بیلوردی جمعیت هلال احمر شهرستان هریس با بهره گیری از یکدستگاه قایق جیمینی و تجهیزات غواصی و خودروی نجات کرافتر آغاز گردید و بعد از 3 ساعت جستجو در نهایت جسد فرد غرق شده ساعت 10:40 دقیقه از آب بیرون کشیده شد.
کشف بیش از سه تن فرآوردههای خام دامی غیربهداشتی در تبریز
امیرحسین بهداد، مدیرکل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی گفت: این میزان فرآورده دامی غیربهداشتی و غیرقابل مصرف انسانی در یک ماه گذشته در تبریز کشف، ضبط و پس از طی مراحل قضایی معدوم سازی شد.
بهداد، حفظ سلامت و برقراری امنیت غذایی جامعه در هر شرایطی و به ویژه بحران شیوع کرونا را از اولویتهای مهم و وظیفه دامپزشکی عنوان کرد و افزود: این مواد خام دامی بدون لیبل که احتمال مصرف آنها در کارخانجات فرآوری گوشتی وجود داشت، در راستای ارتقاء بهداشت عمومی جامعه در جریان بازرسیهای کارشناسان اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی کشف و ضبط شد.
وی گفت: در این مدت 4 واحد صنفی عرضه کننده مواد خام دامی غیر مجاز و غیر بهداشتی نیز پلمب و به مراجع قضایی معرفی شدند.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی از مردم خواست برای حفظ سلامت خود و در امان ماندن از بیماریهایی مختلف به نکات و توصیههای بهداشتی ارائه شده از سوی کارشناسان این اداره کل توجه و درصورت مشاهده هرگونه تخلف مراتب را از طریق سامانه 1512 به اداره دامپزشکی اطلاع دهند.
تاکید امام جمعه و فرماندار کلیبر بر ایجاد پایگاه امدادی چند منظوره در کلیبر
حجتالاسلام متقیفر، امام جمعه شهرستان کلیبر از حضور پررنگ هلال احمر در حوادث مخصوصاً درایام کرونا تقدیر کرد و اظهار داشت: در زلزله میانه و سراب که رئیس حوزه علمیه شهید آیت الله حامدی (ره) شهرستان میانه بودم از نزدیک و به عینه خدمات جمعیت هلال احمر را لمس کردهام.
وی در ادامه خواستار تسریع در احداث پایگاه امدادی چند منظوره سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در مسیر منطقه گردشگری شد و افزود: برای احداث پایگاه امداد جادهای و کوهستان شهید حاج قاسم سلیمانی در این منطقه گردشگری همه جانبه در خدمت جمعیت هلال احمر هستیم.
خدابخش فرماندار شهرستان کلیبر نیز در دیدار با مدیر عامل استان از حضور مؤثر نیروهای جمعیت هلال احمر در حوادث مختلف از جمله سوانح جادهای، حوادث کوهستان و آتش سوزی، برف و کولاک و سیل و... در سریعترین زمان ممکن تقدیر و تشکر و آن را بی نظیر خواند.
خدابخش افزود: از توان خیرین در تجهیز پایگاهها و امکانات رفاهی نجاتگران عزیز استفاده خواهیم کرد.
وی از کلنگ زنی برای احداث پد هلی کوپتر در محوطه پایگاه کوهستان جمعیت هلال احمر شهرستان درارتفاعات کلیبر خبر داد.
فرماندار کلیبر تصریح کرد: تمام توان خود را در راه اندازی پایگاه کوهستان بکار خواهیم بست.
حمید حسین پور مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان آذربایجان شرقی نیز با اشاره به موقعیت ویژه شهرستان کلیبر گفت: درسالجاری شاهد اتمام و راه اندازی پایگاه کوهستان شهید سپهبد سلیمانی جمعیت هلال احمر کلیبر خواهیم بود.
وی ضمن تقدیر از حمایتهای فرماندار در احداث پایگاه افزود: پیگیریهای لازم از جمعیت مرکزی انجام گرفته، امیدواریم با احداث این پایگاه شاهد کاهش چشمگیر حوادث در این منطقه باشیم.
حجت الاسلام عبدالحمید واعظی مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر استان آذربایجان شرقی نیز در دیدار با فرماندار و امام جمعه با توجه به موقعیت ویژه شهرستان کلیبر در خواست ایجاد اردوگاه امدادی و فرهنگی نمود و در این زمینه خواستار تخصیص فضای مناسب جهت ایجاد اردوگاه شد.
آذربایجان شرقی رتبه اول ارزیابی دیدارهای مردمی مدیران کل امور مالیاتی کشور را کسب کرد
غلامرضا شریفی مدیر کل امور مالیاتی آذربایجان شرقی با بیان اینکه اداره کل امور مالیاتی آذربایجان شرقی بالاترین عملکرد اقدام مثبت در ارزیابی عملکرد دیدارهای مردمی مدیران کل امور مالیاتی کشور را کسب کرد گفت: نتایج بررسی، تجزیه و تحلیل عملکرد مدیران کل امور مالیاتی کشور در حوزه برگزاری برنامههای دیدار چهره به چهره در سه ماهه سوم 98 توسط مرکز ارتباط مردمی نهاد ریاست جهموری منتشر شد.
وی افزود: بر اساس این گزارش، اداره کل امور مالیاتی آذربایجان شرقی بالاترین عملکرد اقدام مثبت را در بین ادارات سراسر کشور احراز نموده و رتبه نخست این ارزیابی را به دست آورد.
وی به نتایج این ارزیابی اشاره کرد و گفت: از 73 مورد مراجعه مودیان برای دیدار چهره به چهره در بازه زمانی مورد ارزیابی، همه آنها با اقدام مثبت اداره کل مواجه شده و 100 درصد موارد مطروحه از سوی ملاقات شوندگان با عملکرد مثبت، حل و فصل گردیده است.
شریفی افزود: ملاقاتهای چهره در چهره با مردم به منظور انجام اقدامات شایسته جهت حل مشکل آنها، سبب ایجاد آرامش در بین شهروندان، افزایش اعتماد و مشارکت مردم در امور شهری و به طور کلی موجب تقویت و رضایت مندی عمومی و تکریم مودیان مالیاتی میشود.
اقدام غیرقانونی انسانی، عامل تلفات گونههای متعدد آبزیان در سد خداآفرین
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی با بیان اینکه طبق شواهد میدانی اقدام غیرقانونی انسانی عامل تلفات گونههای متعدد آبزیان در سد خداآفرین است، گفت: با قاطعیت میگوییم گونههای متعدد آبزیان سد خداآفرین در اثر بیماری تلف نشدند.
امیرحسین بهداد درباره آخرین وضعیت تلفات آبزیان در سد خداآفرین، اظهار کرد: به محض مطلع شدن در هشتم تیرماه، رئیس دامپزشکی شهرستان خداآفرین و اکیپی از سوی ادارهی بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان به محل اعزام شده و بازدید میدانی و نمونه برداری از محل انجام دادند.
وی افزود: بازدید میدانی مجدد از حاشیه پایین دست و پشت سد در ساعات اولیه نهم تیرماه نیز انجام شد و نتیجهی این دو بازدید نشان داد، تلفات جدید ماهی در محل مشاهده نشده است و تمامی تلفات مربوط به چند روز گذشته بود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تلفات جدید در سد وجود نداشت، بحث وجود بیماری در این محل رد میشود؛ چرا که در صورت وجود بیماری تلفات آبزیان در این محل ادامه مییافت.
وی با اشاره به تلفات آبزیان در سد خداآفرین، تشریح کرد: ماهیهای کوچک و ریز (غیرقابل استفاده برای خوراک انسان)، گاماروس (نوعی سخت پوست)، مار، خرچنگ، میگو و ملخ در این سد تلف شده بودند.
مدیرکل دامپزشکی استان با اشاره به یکی از نتایج گزارش میدانی از محل تلفات آبزیان، افزود: نبود ماهیهای بزرگ مورد استفاده برای خرید و فروش در بین آبزیان تلف شده، نشان میدهد، صیدی غیرمجاز در محل انجام شده است که احتمال میرود عامل انسانی برای صید غیرمجاز از سم یا جریان الکتریسته استفاده کرده است و تمام گونهها در این موضوع تلف شدند.
وی افزود: در ادامهی بررسیها چندین قطعه میگوی بیحال جهت انجام آزمایشات لازم صیده کردیم تا نتایج قطعی را برای مثبت یا منفی بودن بیماری میکروبی اعلام کنیم.
وی تاکید کرد: طبق شواهد به دست آمده، احتمال 100 درصدی وجود بیماری را در این محل رد میکنم؛ چرا که اگر بیماری در این محل وجود داشت اکنون باید شاهد موارد جدید تلفات آبزیان میشدیم.
بهداد با بیان اینکه احتمال صید غیرمجاز و غیرقانونی در این محل انجام شده، بسیار زیاد است، گفت: صید غیرمجاز از طریق سم یا جریان الکتریسته در این محل برای از بین بردن گونههای مختلف آبزیان انجام شده است که هماهنگیها از سوی محیط زیست و متولیان محیط زیست برای شناسایی فرد متخلف لازم است.
وی با بیان اینکه حجم تلفات گونههای متعدد آبزیان در سد خداآفرین زیاد نبود، گفت: ماهیهای بزرگ از بین ماهیهای کوچک جدا شده و برای خرید و فروش مورد استفاده قرار گرفته است.
پیش بینی برداشت 650 الی 700 هزار تن گندم در آذربایجانشرقی
اکبر فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی در حاشیه بازدید از موسسه تحقیقات دیم مراغه از آغاز برداشت خوشههای طلایی گندم در آذربایجانشرقی خبر داد و
اظهار داشت: امسال 650 تا 700 هزار تن گندم از مزارع زیرکشت این محصول در آذربایجانشرقی برداشت میشود.
وی با بیان اینکه برداشت گندم در آذربایجانشرقی از شهرستانهای کلیبر و خداآفرین آغاز شده است افزود: به خاطر بادزدگی آخر اردیبهشت و اول خرداد مزارع گندم در استان، 15 درصد از پیش بینیهای اولیه کاهش تولید خواهیم داشت.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان افزود: بیشترین خسارت بادزدگی به مزارع شهرستانهای کلیبر، هوراند، اهر و خداآفرین وارد شده است
وی با بیان اینکه همزمان با برداشت خرید گندم نیز آغاز شده است، متذکر شد: امسال 500 هزار تن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان خریداری میشود.
فتحی تصریح کرد: از زمان برداشت گندم در استان نزدیک به 10 هزار تن محصول مازاد از کشاوزران خریداری و پول آن نیز پرداخت شده است.
وی یادآور شد: خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم معمولی کشاورزان در سال زراعیجاری 2 هزار 500 تومان تعیین شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان خاطرنشان کرد: با برنامهریزیهای انجام شده امسال مشکلی در خرید و پرداخت پول محصول گندمکاران در آذربایجانشرقی وجود ندارد.
رشد 23 درصدی تولید محصولات زراعی در کشور
جواد وفابخش معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه بازدید از طرحهای تحقیقاتی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه با اشاره به روند افزایشی تولید محصولات کشاورزی گفت: با وجود همه مشکلات در تأمین نهادهها، تولید محصولات زراعی در پنج سال گذشته از 68 تن به 84 میلیون تن افزایش یافته است.
وی افزود: انتقال یافتههای تحقیقاتی و به روز کردن تکنولوژی بخش زراعت از برنامههای آتی برای افزایش بهره وری و پایداری تولید محصولات زراعی در کشور است.
وی اضافه کرد: اجرای طرحهای بهره وری سیستمهای گندم بنیان و ارتقای امنیت غذایی کشوردر 13 استان کشور از موفقیتهای بخش زراعت در افزایش تولید محصولات زراعی است.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی افزود: موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با معرفی ارقام جدید و انتقال یافتهها تحقیقاتی پشتوانه تولید در اراضی دیم کشور است.
انتهای پیام/111/ز