«نهاوند» به بهشت مستند سازان تلویزیونی در روزهای کرونایی تبدیل شده است

«نهاوند» به بهشت مستند سازان تلویزیونی در روزهای کرونایی تبدیل شده است

گروه استانها- شهرستان نهاوند با جاذبه‌های فراوان تاریخی، طبیعی و با باغ‌های فراوان٬ سراب و چشمه ساران زیاد چند سالی است مورد توجه مستند سازان تلویزیونی تهران و همدان قرار گرفته و این روزها ظاهرا توجه مستندسازان به این منطقه بیشتر شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نهاوند٬ فقط از شروع فروردین ماه امسال تا امروز 3 کارگردان مستند ساز به نام‌های ایمان گودرزی، علی کاظم نادری و سهم الدین دارایی با گروه‌های مجهز٬ با 3 داستان مختلف در حال تهیه مستندهایی از شهرستان نهاوند و روستاهای آن با موضوعات میراث فرهنگی و گردشگری، اقتصاد مقاومتی و جهش تولید در نهاوند هستند.

جهش تولید و اقتصاد مقاومتی در روستاهای نهاوند هدف مستند ماست

ایمان گودرزی کارگردان جبهه مقاومت و شبکه های تلویزیونی که صدها مستند از وی از شبکه‌های مختلف سیما پخش شده  در گفت گو با تسنیم در مورد علت انتخاب شهرستان نهاوند برای تولید مستند در روستا ها اظهار داشت: کار ما معرفی تولید کنندگانی است که در روستاها با امکانات کم به جهش تولید و اقتصاد مقاومتی کمک کردند.

وی گفت: در مستند من ابتدا آقای کرم سهرابی عضو سابق تیم ملی و تولید کننده لبنیات بدون کمک دولت و با هزینه شخصی خودش در روستای تکه مقابل دوربین مستند قرار گرفت در ادامه به دنبال تولید کنندگان عسل، شیلات، پرورش طیور شترمرغ و بوقلمون کار را ادامه دادیم.

این مستند ساز تلویزیونی با اشاره به جاذبه‌های فراوان نهاوند اظهار داشت: در شهرستان نهاوند و روستاهای آن می‌شود مستندهای زیادی تولید کرد چون تنوع کار در این منطقه زیاد است و ما جهش تولید را موضوع تولید مستند خود قرار داد.

گودرزی بیان کرد: نهاوند در تولید  بیشتر محصولات کشاورزی و باغی در استان همدان و حتی کشور نمونه است که در تولید گشنیز در کشور رتبه برتر و آفتابگردان رتبه 4 را دارد همچنین تعداد بیش از 13سراب و جنگل طبیعی آثار تاریخی و طبیعی خوب با مردمانی صمیمی و سوغاتی‌های منحصر به فرد برای مستند سازان جذاب است. 

 جاذبه های نهاوند را در 120 دقیقه ای ببینید

علی کاظم نادری که فیلم مستند نهاوند تاریخ تمدن  فرهنک را در چهارقسمت 30 دقیقه‌ای را برای پخش از  شبکه‌های 5 و 4 و آموزش آماده کرده است در گفت‌وگو با تسنیم افزود: پس از 2 سال تصویر برداری از همه جاذبه‌های تاریخی فرهنگی و گردشگری نهاوند  فیلم مستند نهاوند، تاریخ، تمدن٬ فرهنگ را در 4 قسمت 30 دقیقه‌ای تحویل شبکه 5 و 4 و آموزش سیما دادم  و به زودی پخش آن به اطلاع مردم خوب نهاوند می‌رسد.

وی گفت: به دلیل موضوعات مختلف و جذابیت سوژه‌ها در چهار قسمت سی دقیقه‌ای آماده پخش شد که مصاحبه‌‌هایی با شخصیتهایی مانند دکتر مهدی رهبر باستان شناس معروف و کاوشگر معبد لائودیسه  نهاوند و دکتر مهرداد ملک زاده باستان شناس و یکی از کاوشگران تپه گیان نهاوند در سال 1380 و رئیس موزه ملی ایران و کارشناسان از دیگر آیتم این مستند است.

 کارگردان مستند نهاوند، تاریخ، تمدن ، فرهنگ بیان کرد: این مستند که بخش اول آن شامل معرفی شهر نهاوند و تپه گیان است در سی و دو دقیقه آماده نمایش شده است و بخش دوم که مربوط به معرفی معبد لائودیسه و معرفی کاوش‌های آن توسط دکتر مهدی رهبر است در 30 دقیقه تدوین  شده است.

نهاوند شهر شهدای بزرگی در تاریخ انقلاب اسلامی است

وی اظهار داشت: بخش سوم  و چهارم، جاذبه‌های گردشگری و تاریخی، بازار، تاریخ نهاوند در چهل سال  گذشته و وقایع دوران انقلاب، ابوذر و بمباران نهاوند در دوران جنگ تحمیلی و همچنین سراب‌ها و جاهای دیدنی این شهر کهن  و همچنین  ادبا، شاعران و علمای نهاوند  را در برمی‌گیرد و تاریخ و گذشته این شهر را معرفی می‌کند.

نادری گفت: ساخت این مستند از سال 97 شروع شد و مراحل مختلف آن تا اردیبهشت امسال به طول انجامید و با چند دوربین از نماهای مختلف تصویربرداری شد.

این مستند ساز با اظهار تاسف افزود: متاسفانه در تولید این مستند هیچ کدام از اداره‌ها و بخش‌های خصوصی نهاوند ما را کمک نکردند هرچند  ما این فیلم را به عشق مردم نهاوند درست کردیم.

سهم الدین دارایی سومین مستند سازی است که موضوع مستند او «گاوماهی» است این مستند ساز و کارگردان نهاوندی در مصاحبه با تسنیم اظهار داشت: گروه ما ابتدا به تولید مستندی فرهنگی با موضوع آداب و رسوم مردم نهاوند پرداخت با بازیگران محلی و سوژه دوم مستند ما یخچال‌های کوهستان گرین و اسطوره تاریخی آن گاو ماهی است.

وی با اشاره به مردمان خوب نهاوند بخصوص قشر زحمت کش روستایی گفت: مردم نهاوند از دیرباز به دلاوری، سخت کوشی و تولید کننده انواع محصولات باغی کشاورزی و لبنی و صنایع دستی و سوغاتی‌های متنوع معروف بوده‌اند و دلاوران مانند سردار شهید سلگی و علمای شهیدی مانند  آیت الله حیدری، قدوسی٬ شهدای گروه ابوذر و 850 دلاور دیگر را پرورش داده و فدای امنیت ایران کردند.

یخچال گاو ماهی اسطوره طبیعی نهاوندی ها است

دارایی با اشاره به اینکه آداب و رسوم مردم نهاوند زبانزد همه است و ما مستندی از آنها تولید کردیم بیان کرد: در ادامه  به اسطوره طبیعی این شهرستان یعنی گاو ماهی پرداختیم که ماجرای آن در طول تاریخ این است افسانه‌ای که  مردمان قدیم نهاوند برکت٬ فراوانی  و آبادانی شهر خود را از وجود گاو ماهی‌ای می دیدند که خداوند خلق کرده است.

کارگردان و مستند ساز سینما و تلویزیون گفت: در کوهستان نهاوند هرسال در اواخر خرداد ماه قطعه بزرگی از برف به شکل گاو و ماهی دیده می‌شود که الان هم نمایان است٬ این پدیده طبیعی در ارتفاعات کوهستان گرین قرار دارد و گروه مستند ساز ما با سختی در حال ثبت این پدیده طبیعی است.

دارایی افزود: کار تولید این مستند بیش از یکسال به طول انجامید و چند هفته در بدترین شرایط آب و هوایی به صورت زمینی و هوایی به تولید این مستند پرداختیم.

گزارش از علی سهرابی

انتهای پیام/741/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon