واکنش به گزارش تسنیم| پروژه «پیاده‌راه‌سازی خیابان فردوسی» و فرافکنی مسئولان شهری سنندج

واکنش به گزارش تسنیم| پروژه «پیاده‌راه‌سازی خیابان فردوسی» و فرافکنی مسئولان شهری سنندج

گروه استان‌ها- این‌روزها چرایی اجرای طرح پیاده‌راه‌سازی خیابان فردوسی سنندج همزمان با شیوع ویروس کرونا مورد بحث محافل شده و واکنش برخی از مسئولان شهری را نیز در پی داشته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، بر همگان روشن است که اجرای طرح‌های بازآفرینی و عمرانی یکی از بزرگترین رسالت‌های شهرداری‌ها به‌ویژه در مناطق کم‌تر برخودار است، چراکه با اجرای این طرح‌ها، نه تنها سطح رفاه و خدمات شهروندی ارتقاء یافته، بلکه زمینه مبادلات و مرودات شهری بهبود یافته و در ادامه زیباسازی منظر شهری را به دنبال خواهد داشت.

در راستای نیل به این مهم، اجرای طرح «پیاده‌راه‌سازی خیابان فردوسی» سنندج نیز که در موقعیت ممتاز میانه شهر سنندج، قرار دارد، بستری را برای ارتقاء موقعیت توریستی و تجاری این شهر به‌وجود خواهد آورد که در نوع خود می‌‎تواند بی‌نظیر باشد. پروژه‌ای که علاوه‌بر بازسازی زیرساخت‌های مسیر بین دو میدان اصلی شهر، در آینده‌ای نزدیک شاهرگی حیاتی و زنده را در کالبد سنندج ایجاد می‌کند. طرحی که پس از کش و قوس‌های فراوان و پس از گذشت‌ سال‌ها و جذب اعتبار لازم «در روزهای اوج شیوع کرونا در سنندج» وارد فاز عملیاتی شد و عملیات اجرایی آن در حال حاضر ادامه‌دار است.

اخیراً گزارشی با عنوان «اقدام عجیب شهرداری سنندج در وضعیت قرمز کرونایی؛ خیانت در حق سلامت مردم» در خبرگزاری تسنیم منتشر شد که مورد بحث برخی از مسئولان شهری و کاربران فضای مجازی قرار گرفت، با  توجه به ضرورت روشنگری، توضیحاتی درباره گزارش منتشره در اختیار مخاطبان گرامی قرار داده می‌شود. 

در گزارش منتشره در واقع نقد خبرنگاران خبرگزاری تسنیم به چرایی اجرای این طرح نبوده و هرگز در باب مانع‌تراشی برای طرحی تا بدین درجه اعتبار که می‌تواند مزیت‌های فراوانی را به همراه داشته باشد، ورود نخواهد کرد، برعکس خبرنگاران این رسانه با استناد به گزارش‌های پیشینی که کار کرده به خوبی این دفاع را از خود داشته که به‌عنوان یکی از پیگیرترین موضوعاتی که در این چند سال در باب آن قلم زده، همین طرح پیاده‌راه‌سازی خیابان فرودسی بوده است. علی‌ای‌حال گمان آن می‌رود که متولیان امور شهری گزارش اخیر منتشره را به درستی دریافت نکرده و یا اینکه نمی‌خواهند آن را درک کنند و یا حتی شاید قصد فرافکنی داشته و موضوع را به نفع خود وارونه جلوه می‌دهند.

باید یادآور شد؛ در واقع نقد خبرنگاران خبرگزاری تسنیم من باب «زمان‌بندی نابهنگام» شروع طرح بوده که مقارن شد با بدترین روزهای شیوع کرونا در سنندج، آغاز طرح پیاده‌راه خیابان فردوسی در اوج همه‌گیری کرونا باعث شده که تونل کرونایی در پیاده‌راه‌های این مسیر پرتردد و اصلی ایجاد و آمار ابتلا به‌دلیل عدم امکان رعایت فاصله اجتماعی، به شدت بالا رود.

در تمامی عناوین گزارش منتشره به این موضوع تأکید شده که عوامل شهرداری و شورای شهر انجام این پروژه را در روزهای همه‌گیری کرونا شروع کردند درست پس از پایان تعطیلات نوروزی و زمانی که مردم به سر کارهایشان باز گشته و دیگر رعایت فاصله اجتماعی در تنگنای خیابان فردوسی این شهر امکان‌پذیر نبود. برای تأیید این سخن می‌توان به عکس‌هایی که «غریب سجادی» عضو شورای شهر سنندج پیش از شیوع کرونا از این مسیر منتشر کرده، استناد و رجوع کرد. به گفته این عضو شورا، شلوغی و اذحام جمعیت در این مسیر به اندازه‌ای است که پیاده‌روهای دو طرف خیابان، توان جمعیتی را نداشته و مردم برای تردد به خیابان کشانده شده‌، در واقع همین شلوغی عابرین پیاده بود که سرآغاز اجرای طرح پیاده‌راه در این مسیر بود.

در بخشی دیگر از گزارش منتشره درباره پیادهراه‌سازی خیابان فردوسی سنندج نیز، نقدی به رهاسازی دیگر پروژه‌های عمرانی شهر سنندج زده شده، پروژه‌هایی که از لحاظ اهمیت چه بسا از لحاظ خدماتی و بهره‌مندی شهروندان در رده‌های بسیار بالاتری از پیاده‌راه قرار داشته و اتمام آنان تنها نیازمند تأمین اعتباراتی بود که می‌توانست از طریق منابع مالی 187 میلیارد تومانی (به گفته خود متولیان شهرداری) تأمین شده، میسر گردد. امری که باز نادیده انگاشته شد و در نهایت هم‌چون پروژه‌های خاک خورده، به فراموشی تاریخی این شهر پیوست، شاید اگر متولیان شهری پروسه پیاده‌راه‌سازی را به پساکرونا موکول کرده و به جای آن چندین طرح نیمه‌کاری شهری را به اتمام می‌رساندند، در پایان دوره کاری خود، کارنامه قابل دفاع‌تری را برای ارائه به شهروندان داشتند.

گریز به این موضوع، ما را بر آن می‌دارد که در این گزارش نیز این سئوال را بار دیگر تکرار کنیم: «جناب آقای شهردار منطقی‌تر آن نبود که در این بهبوهه کرونا به جای آغاز پروژه پیاده‌راه‌سازی خیابان فردوسی و در بوق و کرنا کردن آن، فکری به حال پروژه‌های نیمه تمام شهری سنندج می‌کردید؟».

در خصوص بخشی دیگری از گزارش منتشره مبنی بر اینکه «در ادامه با مسدود شدن خیابان فردوسی بر روی خودرو‌ها به ویژه تاکسی‌ها، بار ترافیکی این مسیر بر دوش خیابان‌های اطراف افتاده و در نتیجه افزایش ترافیک و تجمع در مسیرهای میدان آزادی، خیابان‌های مولوی و پاسداران، تقاطع‌های شهرداری و شریف‌آباد و خیابان‌های کشاورز و آبیدر را با تراکم خودرو و مسافران مواجه ساخت؛ امری که برای رفع آن، درخواست صدور مجوز برای اجرای طرح زوج و فرد ارائه و در نهایت تا به امروز اجرایی نشد» نیز، بهتر آن است که ما چیزیی نگفته تا خود شهروندان و مخاطبین با مراجعه به این مسیر، نسبت به بررسی این موضوع بدون اغماض قضاوت کنند.

استناد به سخنان بهمن مرادنیا استاندار کردستان نیز در بخش دیگری از گزارش با ذکر تمامی مواردی است که از سوی وی بیان شده و خبرنگار تسنیم نیز بر تأکید سخنان مسئول ارشد استانی؛ مبنی بر ساماندهی دستفروشان و شکل‌گیری همکاری و تلاش برای یک‌دستی بین دستگاه‌های خدماتی، سخنان استاندار را بار دیگر منعکس و به گوش مسئولان شهری رسانده است.

با استناد به سخنان استاندار کردستان باز از شهرداری و متولیان امور شهری سنندج به‌ویژه اعضای شورای شهر این پرسش مطرح است که چرا پیش از اجرای طرح دستفروشان این مسیر را ساماندهی نکردید؟

در خصوص بخش انتقادی این گزارش از اعضای شورای شهری که چندان کارنامه قابل قبولی را نه از مردم، نه از مسئولان و نه وجدان خود (اگر وجود داشته باشد) دریافت نخواهند کرد نیز این دفاع مطرح است. در واقع نقد بر عملکرد این دوره از اعضای شورای شهر که بیشتر اعضای آن دو دوره و با وضعیت شهر آشنایی کامل داشته، به ویژه نقد از «غریب سجادی» یکی از اعضای شورای شهر سنندج که در بزنگاه‌های مختلف از تربیون‌های شبکه‌های مختلف مجازی، داد سخن رانده و هر بار باد به هر سویی که بدمد وی نیز بر همان جهت سوار شده و توسن سخن را به همان سو می‌رانند، مطرح است.

سجادی، عضو شورای شهر سنندج در صفحه اینستاگرام خود به بهانه شروع عملیات «پروژه پیاده‌راه سازی خیابان فردوسی» اعلام کرده که «مدیران ریسک اجرای پیاده‌راه فردوسی را نمی‌پذیرفتند و در دسته سوم منتقدان به این طرح، آنان را کارشناسان دلسوزی توصیف کرده که مخالفتشان دارای پشتوانه کارشناسی و فنی است» و همین عضو شورا در جدیدترین اظهارنظر خود باز در صفحه شخصی‌شان با استناد به عکس‌هایی از خیابان فردوسی ذکر کرده «از شروع عملیات پیاده‌راه سازی خیابان فردوسی، آنهم در شرایطی که محدودیت‎ها شروع شده و اتفاقاً بر خلاف الان نظارت‌ها هم بیشتر بود، آنچه که در این عکس‌ها مشهود است این است چه در خیابان فردوسی و چه در خیابان‌های اطراف شاهد شلوغی و تردد زیاد مردم هستیم. اگر مبنای شلوغی فعلی این خیابان، عملیات پیاده‌راه‌سازی است پس دلیل شلوغی پارک کودک، خیابان امام، شهدا، بهاران، پاسداران، غفور، نبوت و... چیست؟» در پاسخ به این عضو شورای شهر باید گفت: به‌خوبی در گزارش ذکر شده که یکی از دلایل شیوع و گسترش ویروس کرونا در سنندج آغاز پروژه پیاده‌راه‌سازی است. بهتر است کمی با خود رو راست بوده و برای یک‌بار هم که شده بپذیرید که اشتباه کرده و به راحتی با جان مردم (با وجود دانستن بار ترافیکی و ترددی این مسیر) قمار بزرگی کردید، چراکه خود نیز معترف هستید با وجود نظارت‌های شدید، نمی‌توان مانع شلوغی و تردد زیاد مردم شد.

در بند نهایی گزارش منتشره، به اظهارات اخیر معاون وزیر بهداشت اشاره شده که در آن تمامی تبعات تیرماه سیاه‌پوش و غم‌بار کرونایی سنندج را بر دوش مردم انداخته و با بزرگ‌نمایی برگزاری یک عروسی در کارواش، تمام بار ندانم‌کاری خود و مسئولان استانی را به دوش مردم نهادند؛ هر چند خطای جبران‌ناپذیر متولیان شهری در آغاز چنین پروژه‌ای تا پایان یافتن کرونا با مردمان این شهر باقی خواهد ماند.

با تمامی این تفاسیر، اینکه متولیان امور شهری و یا برخی افراد معلوم‌الحال اجیرشده، با درج پیام‌هایی در پیام‌رسان فیلتر شده تلگرام! مبنی بر «یک بام و سه هوای خبرگزاری تسنیم در کردستان»، استناد دفاعی خود را به گزارش‌های پیشین خبرنگاران این رسانه درباره پیگیری طرح پیاده‌راه فرودسی قرار می‌دهد؛ باید ذکر کرد: انتقاد گزارش «اقدام عجیب شهرداری سنندج در وضعیت قرمز کرونایی؛ خیانت در حق سلامت مردم» به زمان‌بندی نادرست آغاز این طرح در اوج همه‌گیری کرونا در سنندج است نه خود طرح، بهتر است بار دیگر با سعه صدر و به‌دور از هرگونه حب و بغضی، گزارش را خوانده و بعد قضاوت با خودتان و وجدانتان!

خبرگزاری تسنیم استان کردستان آماده انعکاس نظرات شهردار سنندج در زمینه گزارش درج شده خواهد بود.

انتهای پیام/481/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon