برگزاری نشست تخصصی انجمن فیلم ققنوس بسیج دانشجویی

برگزاری نشست تخصصی انجمن فیلم ققنوس بسیج دانشجویی

اولین نشست تخصصی انجمن فیلم ققنوس بسیج دانشجویی با حضور جمعی از هنرمندان تشکیل شد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، اولین نشست تخصصی، هسته مرکزی انجمن فیلم ققنوس با هدف شبکه سازی و سازماندهی دانشجویان مستعد و علاقهمند و پرورش و حمایت از فیلمسازان متعهد و متخصص در سطح سازمان بسیج دانشجویی با حضور اعضای ذیل برگزار شد.

 محمدجواد نیک‌روش(رئیس سازمان بسیج دانشجویی)

محسن جهانی (معاون فرهنگسازی سازمان بسیج‌ دانشجویی)

 مهرداد توکلی (مدیریت هنری و رسانه ای سازمان بسیج دانشجویی)

 امین جواهری(دبیر انجمن دانشجویی فیلم ققنوس)

جهانگیر الماسی (بازیگر سینما و تلویزیون)

کامران ملکی(هئیت مدیره خانه سینما تهیه کننده و کارگردان )

سیدصادق موسوی(رئیس انجمن سینمایی جوانان ایران )

حمیدرضا نوروزی(رئیس هئیت مدیره ویدیو رسانه کشور)

مهدی عظیمی میرآبادی(مدیرعامل انجمن سینمایی انقلاب و دفاع مقدس)

مریم جلالی(نماینده و مشاور ریاست صداو سیما و تهیه کننده)

 مینا معین فرد (تهیه کننده)

 پرویز فارسیجانی(تهیه کننده و کارگردان برجسته سینما و تلویزیون)

 نیک‌روش در ابتدای نشست با تشکر از حضور هنرمندان در این جلسه گفت: خیلی خوشحالم از اینکه خدمت شما بزرگواران هستیم و امیدواریم که زمینه رشد یک نسل پا به کار انقلابی را در عرصه سینما رقم بزنیم و ان شاالله بتوانیم زمینه را برای انتقال تجربیات بزرگواران به بدنه انقلابی دانشجویی ایجاد کنیم تا این عزیزان بتوانند این مسیر را ادامه بدهند.

رئیس سازمان بسیج دانشجویی ادامه داد: هنر اصیل هنری است که ریشه در حقیقت دارد و آن چیزی که به یک پدیده هنری و یک مخلوق هنری ماندگاری می‌دهد دقیقاً آنجایی است که نسبتی با حقیقت دارد و آن چیزی که هنر و یک محصول هنری را در حوزه سینما و تلویزیون ممتاز می‌کند بیش‌از آن‌که جلوه‌های فنی آن باشد اصل ایده‌ی آن است شاید ذکر مثال از شهید آوینی برای این جمع خیلی ضرورت نداشته باشد اما واقعاً همراه سازی که انسان با اندیشه‌ها و آثار شهید آوینی پیدا می‌کند گواه این ادعاست.

نیک روش با عنوان اینکه هدف امام از تاسیس بسیج دانشجویی و طلبه صرفا یک حرکت فرهنگی بود ابراز داشت: مشخصا آنچه که طی این سال‌ها از تأسیس بسیج دانشجویی گذشته ؛ بسیج دانشجویی جزو معدود مجموعه‌هایی که در واپسین ماه‌های حیات امام راحل توسط خود ایشان بنا گذاشته‌شده است و به نظر می‌رسد که امام می‌خواستند آرایش جدیدی را به نیروهای که دل درگرو انقلاب داشتن بدهد چراکه جنگ سخت تقریباً تکلیفش مشخص‌شده بود و عرصه‌های جدیدی باید برای مردم ما عرصه های جدیدی خلق می‌شد که آن مسیر، مسیر فضای نرم بود.

وی افزود: امام راحل برای این کار تشکیل بسیج دانشجو و طلبه را یکی از ضروری‌ترین تشکل‌ها می دانست که در عرصه‌های مختلف هم در جبهه هم در سازندگی هم در فرهنگ و... باید حضورداشته باشند به‌راستی امام به دنبال چه بود در اینجا است که ایشان افق را روشن می‌کند و می‌گوید به دنبال حکومت اسلامی هستیم و این حکومت بزرگ اسلامی برای آن‌که پیام آن فراگیر باشد به زبان‌هایی به‌غیراز زبان‌هایی که نیاز به ترجمه داشته باشد نیاز دارد و آن زبان، زبان هنر است.

نیک روش با ابراز اینکه ماموریت بسیج دانشجویی تربیت انسان متعالی و متعهد است افزود: ما در بسیج دانشجویی دو وظیفه‌داریم یکی تربیت نیروی تراز انقلاب است نیرویی که هم مراتب تعهد و تخصص آن در سطح قابل قبولی باشد و هم بتواند با ایفای نقش در عرصه‌های مختلف به حل مسائل و مشکلات مردم و کشور کمک کند لذا در اینجا یک هم‌افزایی بین این حوزه احساس می‌شود تا با بهره گیری از آن بتوانند با زبانی پویا و متعالی به حل مشکلات پرداخت.

در ادامه این نشست استاد کامران ملکی با بیان اینکه ورود بسیج دانشجویی به این عرصه اتفاق مبارک و میمونی است گفت: اینکه بسیج دانشجویی در عرصه فیلم و سینما ورود جدی و عمیق پیدا کرده است جای خوشحالی است و این اتفاق برای کشور یک نیاز است.

وی ادامه داد: نیاز امروز کشور ما این نیست که در عرصه سینما حرف نو گفته شود بلکه کافی است تنها حرف های خودمان که همان ادبیات و مفاهیم انقلاب اسلامی است گفته شود.

 

پرویز فارسی جانی هم با ابراز اینکه نگاه امنیتی به مقوله فرهنگ و هنر همواره آسیب زا بوده است افزود: آسیبی که می‌توان حوزه هنر را تحت‌الشعاع قرار دهد نگاه امنیتی و سیاسی است هنر باید زاییده درون دل جان و عقل باشد و این که امثال شهید آوینی این‌گونه درخشیدند برای خودسازی بود که اینها داشتند.

وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری فرمودند بهترین زبان برای معرفی انقلاب و دفاع مقدس هنر و سینما است و متأسفانه کمترین توجه در این زمینه از طرف ما به این موضوع شده است نبوده فکر و اندیشه در بین دانشجویان و به تبع سردرگمی و آشفتگی کاملاً محسوس و این انجمن می تواند در حوزه هنر، علم و صنعت سینما در مهد آن یعنی دانشگاه کمک شایانی به این عرصه بکند.

در ادامه نیز استاد جهانگیر الماسی ضمن انتقاد از سیاست های فرهنگی حاکم بر کشور گفت: در سینما به همه ابزاری نگاه کردیم و یادمان رفت سینما حوزه فرهنگسازی است.

وی ادامه داد: ما باید کاری کنیم سینمای خوب سینمای خون ساز است و اگر غرب و شرق به دنبال ایجاد مکتبی در عرصه سینما هستند بخاطر عقبه فکری و علمی هست. این بازیگر مطرح کشور اضافه کرد : قلبا خوشحالم بسیج دانشجویی به این عرصه ورود کرده است.

 حمید رضا نوروزی هم با بیان اینکه سازمان بسیج دانشجویی زمینه ی بسیار خوبی برای تربیت نیروی جوان فیلمساز دارد افزود: یکی از نکات مهم در بسیج دانشجویی کم بودن موانع نسبت به بقیه سازمان هاست و این مسئله در تولید اثر بسیار موثر است و من این مسئله را نقطه قوت سازمان می‌دانم.

وی ادامه داد: نکته بعدی این سازمان مخاطبان آن است که نیروهای جوان و پر انگیزه هستند که بسیار حائز اهمیت است اشتیاق نیروهای جوان برای کار در فضای هنری است و باید از این انگیزه موجود به درستی استفاده شود.

سید صادق موسوی با اشاره به تاریخچه ای از تاسیس انجمن سینمایی جوان ایران و وظیفه این نهاد را کشف استعدادهای جوان و هنری دانست و گفت: اگر یک جوان با استعداد در یک منطقه محروم زندگی می کند این محرومیت و فقر مادی نباید مانع از رشد او در فضای هنری شود و ظیفه ی این مجموعه حمایت از این استعداد ها است.

مدیرعامل انجمن سینمایی جوان ادامه داد: ما حاضریم تمام امکانات این مجموعه را همگی به صورت رایگان در اختیار جشنواره قرار دهیم و اعلام می کنم با یک مکانیزمی که شما بتوانید آن را طراحی کنید و برگزیدگان جشنواره ققنوس را به عنوان بورسیه در مراکز این انجمن تحت تعلیم قرار خواهیم داد.

مهدی عظیمی میر آبادی، با ابراز اینکه در زمینه ی فرهنگ و هنر باید نگاه تشکیلاتی و کادر سازی همواره حاکم باشد افزود: نگاه مان در این عرصه باید کادرسازی و آموزش و تربیت نیرو باشد اما مسئله من این است که آیا فیلم ساز آموزش بدهیم و مانند زمین زارعی آن را آماده کشت کنیم و برای کشت در اختیار دیگران قرار دهیم و یا اینکه به آنها یاد بدهیم که چه چیزی می خواهند در آن زمین به کارند به نظر من ما باید علاوه بر تربیت نیروی انسانی به مسئله آموزش محتوا نیز توجه کنیم.

مینا معین فرد از تهیه کنندگان جوان سینما گفت: با استفاده از ظرفیت بسیج و با بهره گیری از درس های مدیریتی باید منابع انسانی برای فرهنگ و هنر تربیت بشوند.

 مریم جلالی از کارشناسان حوزه خانواده و رسانه هم به عنوان آخرین سخنران این نشست، بسترهای بسیج دانشجویی جهت انعکاس رسانه ای اقدامات و آثار دانشجویان هنرمند را بستری مناسب جهت رشد ظرفیت های هنرمندان دانشجو دانست.

جواهری دبیرانجمن فیلم ققنوس ضمن تشکر از نظرات اعضای هسته مرکزی انجمن، ضمن گلایه از برخی مدیران سینمایی گفت: جوانان هیچ راه ورودی به نهاد های فرهنگی پیدا نمی کنند زیرا با ژست های سازمانی مواجه هستند و ما حتما نباید در این عرصه هنری به فکر نخبگان سینمایی باشیم، در وهله اول باید جوانان انبوه هنری را به کار بگیریم تا انها را از رکود هنری بیرون بیاوریم و امیدواریم بسیج دانشجویی فضایی باشد تا عرصه را برای ورود جوانان هنر ترغیب و هدایت نماید.

در پایان ریاست سازمان بسیج دانشجویی از اعضای مرکزی شورا با اهدای لوحی تقدیر و تشکر کردند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران