شناسایی ۱.۵ میلیون شاغل فاقد بیمه برای پرداخت تسهیلات کرونا

شناسایی 1.5 میلیون شاغل فاقد بیمه برای پرداخت تسهیلات کرونا

سخنگوی وزارت تعاون,کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه شاغلان فاقد بیمه می توانند از امروز با مراجعه به سامانه کارا برای دریافت تسهیلات ثبت نام کنند گفت: بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از شاغلان شناسایی و احراز شده‌اند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛  حامد شمس، رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و سخنگوی وزارت تعاون,کار و رفاه اجتماعی درباره تمدید تسهیلات مشاغل آسیب دیده از کرونا گفت:کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا، مصوب نمود با توجه به اتمام زمان مقرر برای اعطای تسهیلات در پایان خرداد و عدم پیشرفت مناسب برنامه، سقف زمانی ثبت نام در سامانه کارا توسط متقاضیان تا پایان تیرماه  تمدید شود.

 وی ادامه داد: حدود 6میلیون شغل آسیب دیده از کرونا در کشور وجود دارد که یا  به دستور دولت تعطیل شده اند؛ یا فعالیت آنها در کرونا متوقف شد. این 6میلیون نفر در دو گروه دسته بندی شدند.  گروه اول 3میلیون و200هزار نفر بودند که  بیمه شده تامین اجتماعی وکد کارگاهی داشند و  گروه دوم 2میلیون و 800هزار نفر بودند که تحت پوشش هیچ بیمه ای نبودند. 

 شمس گفت:وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از صبح روز پنج شنبه 12 تیرماه 99، پیامک اطلاع رسانی و دعوت از متقاضیان مشمول دریافت تسهیلات را ارسال کرده است. متقاضیان فاقد کد بیمه و کد کارگاهی طبق اعلام وزارت کار می توانند از امروز دوشنبه مورخ 16تیرماه با مراجعه به سامانه کارا تسهیلات کرونا به آدرس https://kara.mcls.gov.ir نسبت به ثبت نام اقدام کنند. 

سخنگوی وزارت تعاون,کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: مطابق اعلام وزارت کار با توجه به مصوبه کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا، صاحبان و شاغلان کسب و کارهایی که کد بیمه و کد کارگاهی ندارند، مورد حمایت دولت قرار می گیرند.در راستای این مصوبه  حدود 3میلیون نفر شاغل در 14 رسته منتخب قرار دارند که مشمول حمایت های دولت می شوند. به منظور شناسایی این افراد با وزارتخانه ها و دستگاه های مربوطه از جمله کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی و ... هماهنگی لازم صورت پذیرفته  گرفته است، بر همین اساس، بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر از شاغلان شناسایی و احراز شده‌اند.

 شمس گفت: اطلاعات رانندگان درون شهری را از وزارت کشور و اطلاعات رانندگان برون شهری را از وزارت راه, اطلاعات بخش خصوصی در حوزه گردشگری و میراث را  از وزارت میراث فرهنگی, گردشگری و صنایع دستی دریافت می کنیم. برای آنهایی که کد کارگاهی دارند یک راستی آزمایی اولیه صورت میگیرد. در صورتی که دستگاه ها تایید نهایی را کنند برای پرداخت تسهیلات به بانک فرستاده می شود, کل این فرآیند حدود 1ماه زمان می برد. اما برای آن دسته از متقاضیانی که مشمول بیمه نیستند و حدود 2میلیون و 800 هزار نفر هستند؛ نیازی به راستی آزمایی نیست چرا که کد کارگاهی ندارند؛ پرونده آنها سریعاً‌به یکی از 20بانک عامل فرستاده می شوند. 

 وی با بیان اینکه نرخ سود تسهیلات 12درصد گفت: میزان پرداخت تسهیلات نیز به این شکل است که برای واحدهایی که به اجبار تعطیل شده اند مبلغ 16 میلیون تومان وام و برای واحدهای کسب و کاری که فعال بوده و تعطیل نشده اند به ازای هر فرد شاغل 12 میلیون تومان تسهیلات پرداخت می شود.برای رانندگان درون شهری و برون شهری این مبلغ 6میلیون تومان است. مقرر شد بانک ملی ایران و سایر بانک ها (در صورت وجود زیرساخت) پرداخت تسهیلات به کارگاههای یک نفره (خویش فرما) را به صورت عدم الزام به حضور فیزیکی متقاضی برای احراز هویت و ارائه اسناد و تکمیل مدارک با استفاده از ظرفیت امضاء الکترونیک، انجام دهند.

 انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon