روایت تسنیم از مشکلات آبرسانی روستای دهآباد نطنز/ روستائیان مجبور به خرید دستگاههای مَکِش هستند
گروه استانها - ساکنان روستای دهآباد نطنز از پایین بودن فشار آب رنج میبرند به نحوی که مجبور به خرید دستگاههای مَکِش هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از نطنز، هوا که گرم میشود مصرف آب افزایشی چشمگیر میگیرد، این برای امروز و دیروز نیست و همیشه همین طور بوده و البته خواهد بود؛ در چنین شرایطی تأمین آب برای مردم به ویژه آب آشامیدنی از درجه اهمیت بالایی برخوردار است حالا میخواهد این مردم ساکن شهر باشند، روستانشین یا هر آبادی دیگری باشند.
آب که نباشد آبادی نیز از بین میرود و حیات مختل میشود؛ در سالیان گذشته تأمین آب مردم در کل کشور رشد قابل توجهی داشته و در این سالها تعداد زیادی از روستاها و آبادیها از نعمت آب شرب بهداشتی برخوردار شدند در حالی که با وجود این اما هنوز هم هستند روستاهایی که با مشکل آب مواجهاند.
حسن قاسمی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از پایین بودن فشار آب منازل در این روستا گلایهمندی کرد و اظهار داشت:متأسفانه بسیاری از ساکنان روستا به رغم اینکه در نزدیکی محل ذخیره آب یا همان منبع آب روستا ساکن هستند با مشکل فشار آب مواجه بوده و ناگزیر به خرید دستگاههای مکش جهت افزایش فشار آب به طبقات دوم منازل خود شدهاند.
عضو شورای روستای دهآباد افزود: علیرغم اقدامات و فعالیتهای خوبی که از سوی آبفای بادرود طی دو تا سه سال گذشته جهت اصلاح شبکه آبرسانی روستای ده آباد صورت گرفته است متأسفانه باز هم در طول سال شاهد فشار کم آب هستیم و بر همین اساس لازم است تا مسئولان در این زمینه اقدامات لازم را صورت دهند.
علی یکی از ساکنان روستای دهآباد نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم ضمن ابراز نارضایتی از کاهش فشار آب اظهار داشت: متاسفانه میزان فشار آب در این روستا بسیار پایین است و در بسیاری از موارد نظیر استحمام و امور جاری با مشکلات متعددی مواجه هستیم و تاکنون نیز اقدام موثری صورت نپذیرفته است.
این شهروند ساکن روستای دهآباد با بیان اینکه از تمامی مسئولان مربوطه به ویژه رئیس اداره آبفا درخواست رسیدگی به وضعیت موجود را داریم، افزود: با توجه به گرمای شدید تابستان و استفاده از آب شرب در بسیاری از امور روزانه لازم است تا مسئولان اقدام اساسی برای فشار آب روستا انجام دهند.
علیرضا نیز دیگر روستایی دهآباد است؛ وی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه فشار آب در روستا بسیار پایین است، به دلیل پایین فشار آب مجبور به خرید دستگاههای مکش جهت افزایش فشار آب بوده است و این موضوع باعث شده است تا هزینه زیادی متحمل خانوادهها شود.
این ساکن روستای دهآباد با بیان اینکه مردم این روستا نیز همانند مردم شهر نیاز به رسیدگی دارند، افزود: از تمامی مسئولان تقاضا داریم تا به مشکلات روستاییان به ویژه روستای دهآباد رسیدگی کنند تا از بخشی از مشکلات این روستا و ساکنان آن کاسته شود تا متحمل هزینههای گزاف نشوند.
سیدحسن واقفی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم ضمن اشاره به کاهش آبرسانی روستا به صورت تانکر اظهار داشت: طی سالهای اخیر با پیگیریها و اقدامات صورت گرفته، تعداد هفت روستای شهرستان نطنز به صورت سیار و با تانکر آبرسانی میشد که در حال حاضر این رقم به یک روستا کاهش پیدا کرده است.
واقفی با بیان اینکه افزایش کیفیت آب شرب روستایی از جمله اقدامات در دستور کار است، خاطرنشان کرد: کیفیت آب شرب در روستاهای نطنز از اولویتهای اصلی وزارت نیرو و اداره آبفای شهرستان نطنز است و بر همین اساس مجموعه آبفای این شهرستان بهدنبال تأمین آب شرب سالم و بهداشتی در روستاهاست.
وی با بیان اینکه تنها یک روستا در منطقه نطنز به صورت تانکر آبرسانی میشود، افزود: با کاهش آبرسانی سیار به روستا تعداد روستاهایی که به صورت با تانکر آبرسانی میشود، به یک روستا کاهش یافته و سایر روستاهای بخش مرکزی نطنز نیز به آب لولهکشی مجهز شدهاند.
رییس اداره آبفای نطنز با اشاره به فرسودگی لوله های شبکه آبرسانی روستایی شهرستان نطنز گفت: بیش از پنج هزار متر از شبکه آبرسانی روستایی در شهرستان نطنز فرسوده است که باعث هدر رفت آب میشود و در این زمینه لازم است تا اقدامات لازم صورت پذیرد.
وی ضمن اشاره به نیاز به اعتبارات قابل توجه برای اصلاح شبکه آبرسانی نطنز تصریح کرد: برای اصلاح و یا تعویض شبکه آبرسانی فرسوده، نیاز به اعتبارات مناسبی است تا بتوان علاوه بر بهسازی و نوسازی این مسیر، از هدر رفت آب در برخی مناطق جلوگیری کرد.
واقفی با بیان اینکه بالغ بر 30 روستا تحت پوشش آب و فاضلاب هستند، تاکید کرد: فرسودگی و قدمت بالای شبکه حوادثی از جمله هدر رفت تا 20 درصد آب استحصال شده را سبب میشود و در صورت تامین اعتبارات حداقل چهار سال زمان برای انجام عملیات اصلاح نیاز است.
وی ضمن اشاره به اصلاح شبکه آبرسانی روستایی و پیشرفت قابل توجه آن افزود: با تلاش آبفای نطنز تاکنون در روستای هنجن اقداماتی همچون حفر چاه جهت تامین آب، اصلاح شبکه آبرسانی و احداث مخزن ذخیره آب 300 متر مکعبی با پیشرفت 70 درصدی صورت گرفته است.
رئیس آبفای شهرستان نطنز ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه آب روستای یارند گفت: در روستای یارند علاوه بر حفر چاه برای تامین آب، اجرای شبکه برق و تعمیر و تجهیز چاه به طول 200 متر و احداث مخزن ذخیره آب با 60 درصد پیشرفت فیزیکی انجام شده است.
وی گفت: در روستاهای نیه و مزده از توابع بخش مرکزی نطنز جهت رفاه ساکنان روستا ها اقدامات خوبی را در زمینه حفر چاه، برقرسانی به طول چهار کیلومتر، خط انتقال آب به طول 4.5 کیلومتر و احداث مخزن تامین آب 750 متر مکعبی برای هر دو روستا صورت گرفته است.
واقفی ضمن اشاره به فعالیتهای انجام شده در یک سال اخیر تبین کرد: اجرای شبکه برق به طول 700 متر، تجهیز چاه برای تامین منابع آب، احداث مخزن 500 متر مکعبی، اجرای خط انتقال آب به طول سه هزار و 300 متر از محل چاه جدید به روستاهای ده آباد، فمی و متین آباد و اصلاح شبکه داخلی به طول 12 کیلومتر از مهمترین اقدامات ادارات آبفای نطنز و بادرود بوده است.
به گزارش تسنیم؛ قبلا هفت روستا بهوسیله تانکرهای سیار آبرسانی شده اما با تلاشهای مجموعه شرکت آب و فاضلاب هم اکنون تنها یک روستا یعنی روستای حاجی آباد با تانکر سیار آبرسانی میشود که در آینده در صورت تأمین اعتبار مشکل این روستا هم حل خواهد شد.
حسن خامسی نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در بخش بادرود تعداد چهار روستا تحت پوشش آبفای بادرود قرار دارند که طی سالهای اخیر تلاشها و اقدامات خیلی خوبی در زمینه رفع مشکل کم آبی ساکنان روستاهای ده آباد، فمی و متین آباد صورت گرفته است.
رئیس اداره آبفای بادرود ضمن اشاره به تامین آب مورد نیاز منطقه بادرود از توابع شهرستان نطنز گفت: سال گذشته با حفر چاه در مجتمع آبرسانی آقا علی عباس(ع) سعی در رفع کمبودها داشتیم که خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته به لحاظ کمی و کیفی آب مورد نیاز ساکنان تامین شد.
به گزارش تسنیم؛ در حال حاضر، 22 حلقه چاه، 12 رشته قنات و هفت چشمه به عنوان منابع تامینکننده آب روستایی در شهرستان نطنز وجود دارد که با استفاده از 172 هزار و 500 متر خط لوله وظیفه آبرسانی را به روستاهای این شهرستان را بر عهده دارد.
گزارش از رحمتالله کاملی
انتهای پیام/804/ت