بیایید یک روز با ادبیات کودک درگیر شویم!

بیایید یک روز با ادبیات کودک درگیر شویم!

آنچه در طراحی برنامه‌های این روز باید دنبال کنیم، درگیر کردن هرچه بیشتر ارکان جامعه با موضوع ادبیات کودک است؛ وگرنه اینکه فقط برنامه‌های مرتبط با کتاب کودک را به این روز منتقل و در این روز برپا کنیم، به تنهایی اتفاق بزرگ و مبارکی نیست.

خبرگزاری تسنیم،‌ سید‌علی کاشفی خوانساری:

هجدهم تیرماه مصادف با سال‌مرگ مهدی آذریزدی روز ملی ادبیات کودک نام گرفته است. واقعیت این است که مخاطب این نام‌گذاری عموم مردم جامعه به ویژه مدیران و مسئولان هستند، وگرنه برای نویسندگان و  دست‌اندرکاران ادبیات کودک و نوجوان هر روز، روز ادبیات کودک است. هدف غایی این نامگذاری و مقصودی که باید در طراحی برنامه‌های این روز دنبال کنیم، درگیر کردن هرچه بیشتر ارکان جامعه با موضوع ادبیات کودک است؛ وگرنه اینکه فقط برنامه‌های مرتبط با کتاب کودک را به این روز منتقل و در این روز برپا کنیم به تنهایی اتفاق بزرگ و مبارکی نیست.

به طور کلی هدف نام‌گذاری‌هایی از این دست که در شورای فرهنگ عمومی و در سطح ملی انجام می‌شود، جلب و جذب توجه عمومی نسبت به اهمیت یک موضوع و تلاش برای نهادینه‌سازی آن است.

در چنین روزی باید بکوشیم شاهد حرکت و توجهی از سوی مدیران عالی کشور باشیم. مثلاً وزیر ارشاد با مکاتبه و مذاکره از رئیس‌جمهور و رؤسای قوای دیگر و هیئت وزیران دعوت کند، در روز ملی ادبیات کودک پیامی درباره کتابخوانی کودکان صادر و یا در سطح نهاد و مجموعه خود برنامه‌ای برای ترویج کتاب کودک پیش‌بینی کنند.

همچنین باید بکوشیم از چهره‌های تأثیرگذار اجتماعی، هنرمندان و اندیشمندان بخواهیم در این روز مردم را به خرید و خواندن کتاب برای کودکانشان ترغیب کنند، چهره‌های محبوب تلویزیون، سینما، موسیقی، ورزش و ... در کنار پژوهشگران و مدرسان دانشگاهی می‌توانند در این زمینه نقش به‌سزایی داشته ‌باشند.

می‌توان با هماهنگی روابط‌عمومی‌های سازمان‌ها، نهادها و وزارتخانه‌های مختلف به ایشان ایده داد که در چنین روزی اگر مثلاً یکی از کارکنان ایشان نویسنده کودک است از او تقدیر کنند و یا به کودکان کارکنان خود کتاب هدیه دهند و یا ...

روزنامه‌نگاران می‌توانند این روز را بهانه‌ای قرار بدهند و از نهادهای مختلف فرهنگی بپرسند که در زمینه ادبیات کودک چه کرده‌اند و چه برنامه‌هایی دارند. مثلا به این مناسبت کارنامه و عملکرد وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات، کانون پرورش فکری، نهاد کتابخانه‌ها، شهرداری و ... و همچنین انجمن‌ها و تشکل‌های صنفی و نهادهای مدنی مرور و ارزیابی شوند.

می‌توان در این روز از امامان جماعت مساجد خواست درباره کتابخوانی برای کودکان وعظ کنند. می‌توان درر این روز این رسم و آئین‌ را جا انداخت که در ادارات، کارخانه‌ها و اصناف، کارفرمایان به فرزندان افراد تحت پوشش خود کتاب هدیه بدهند.

می‌توان برای این روز پویش‌ها و کارزارهایی را در شبکه‌های اجتماعی طراحی کرد که هر کس اعلام کند به کودکان خانواده و نزدیکان خود در روز ملی ادبیات کودک چه کتابی هدیه داده است و یا چه کتابی را برای ایشان خوانده است؟ همچنین در حوزه تجار و اصناف و شرکت‌های خصوصی می‌توان در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی برای این روز برنامه‌هایی را تعریف کرد.

جا دارد نهادی مدنی و یا جمعی از روزنامه‌نگاران هر ساله به رصد و ثبت اقدامات نهادهای مختلف همچون رسانه‌های عمومی، خبرگزاری‌ها، صدا و سیما، مطبوعات و ...)، دستگاه‌های دولتی، سازمان‌ها و شرکت‌ها بپردازند و ضمن انتشار گزارش، نهادهای مختلف را به برپایی برنامه‌های بیشتر و موثرتر برای سال‌های آینده دعوت کنند.

 چنین گزارشی باید نشان دهد کدام خبرگزاری، کدام شبکه و گروه رادیویی و تلویزیونی، کدام روزنامه، کدام سازمان و نهاد، کدام انجمن، کدام شرکت خصوصی و ...  برنامه‌های بیشتر و بهتری برای این روز تدارک دیده بودند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران