تنها ۲۶ درصد کارگاههای صنایعدستی همدان برای دریافت وام حمایتی نامنویسی کردند
بیش از ۵۰۰ کارگاه تولید صنایعدستی همدان مشمول دریافت وام حمایتی دولت هستند؛ با این حال تنها مشخصات ۱۳۷ کارگاه در سامانه "کارا" ثبت شده و مالکان کارگاهها به دلیل سود بالا تمایلی به دریافت تسهیلات ندارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، صنایعدستی از مشاغل مهم آسیبدیده در اثر همهگیری ویروس کروناست و این زیان در همدان به عنوان دومین استان تولیدکننده کشور بیشتر احساس شد.
به گفته مالمیر، مدیرکل میراثفرهنگی استان، در همدان 240 میلیارد تومان خسارت نصیب صنعتگران و شاغلان صنایع دستی شده است. بنابر اعلام دولت، صاحبان کارگاهها و واحدهای تولیدی صنایع دستی هم جزء مشاغل که مشمول دریافت تسهیلات حمایتی دولت به شمار میروند مشروط به اینکه نیروهای خود را پیش از این بیمه کرده باشند.
این افراد باید مشخصات کارگاه و نیروهای خود را در سامانه کارا ثبت کنند تا در صورت تأیید به ازای هر نفر وام 12 میلیونی با سود 12 درصد دریافت کنند. بنا به گفته معاون صنایعدستی ادارهکل میراث فرهنگی همدان 137 تولیدی استان در سامانه کارا نامنویسی کردهاند.
هاشم مظاهری درگفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: 28 هزار کارگاه تولیدی و 700 فروشگاه صنایع دستی در همدان وجود دارد که 43 هزار نفر آنها مشغول به کار بودند.
وی افزود: از این تعداد، مالکان 25 هزار کارگاه به طور انفرادی کار میکنند و از بین 3 هزار کارگاه جمعی هم 520 مورد واجد شرایط دریافت تسهیلات حمایتی دولت هستند.
معاون صنایعدستی میراثفرهنگی همدان بیان کرد: از این تعداد هم 137 مورد با هزار نیروی کار بیمه شده در سامانه کارا نامنویسی کردهاند که بیشتر در رشتههای سفالسازی، بومگردی، منبت و گردشگری بوده است.
مظاهری گفت: به همه صاحبان هر 520 واحد تولیدی بهطور تلفنی برای دریافت تسهیلات حمایتی اطلاعرسانی کردهایم، اما تعداد زیادی از آنها تمایلی به دریافت وام ندارند زیرا معتقدند سود بالا و بازپرداخت کوتاه مدت دارد.
وی با اشاره به سایر برنامههای حمایتی برای شاغلان صنایعدستی زیان دیده بر اثر کرونا اعلام کرد: مقرر شده بنیاد برکت به افراد پشتیبان صنایعدستی، تسهیلات 40 میلیون تومانی با کارمزد 4 درصد اعطا کند و این وام شامل افرادی میشود که برای افراد جویای کار در منزل، شغل ایجاد کردهاند.
مظاهری از معرفی 37 پشتیبان در استان به بنیاد برکت خبر داد و گفت: بنیاد احسان هم بنا دارد در هر استان به 500 شاغل صنایع دستی نیازمند، بسته معیشتی اهدا کند.
وی اعلام کرد: از طرف سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هم به 11 نفر از مالکان واحدهای تولیدی، وام بلاعوض برای تعمیر یا راهاندازی مجدد کارگاه اعطا شده که درمجموع 60 میلیون تومان بوده است.
انتهای پیام/744/ ز