بنگاه های فاقد بیمه هم مشمول وام شدند/ زمان پرداخت حقوق کارگران هفت تپه مشخص شد

بنگاه های فاقد بیمه هم مشمول وام شدند/ زمان پرداخت حقوق کارگران هفت تپه مشخص شد

شرایط جزئیات ضمانت و مبلغ تسهیلات اشتغالی بنگاه های فاقد بیمه مهمترین اخبار این هفته تعاون و کار بود. اختصاص تسهیلات ۳۵ هزار میلیاردی کرونا برای حمل و نقل هوایی و ریلی هم خبر مهم این هفته بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌یکی از موضوعات مهم این هفته تعاون و کار پرداخت تسهیلات حمایتی کرونا به کسب و کارهای فاقد بیمه بود.  به عبارتی می توان گفت که اخبار هفته ای که گذشت پیرامون این موضوع چرخید. 

عیسی منصوری، معاون اشتغال وزارت کار درباره مبالغ این تسهیلات می‌گوید: تسهیلات به واحدهای کسب و کار ذیل 14رسته مصوب که فاقد کدکارگاهی سازمان تأمین اجتماعی و یا لیست بیمه ای هستند، به ازای هر فرد شاغل در آن واحدها پرداخت می شود، برای اشخاص حقیقی خویش فرما یا خود اشتغال، مبلغ 60میلیون ریال، برای واحدهای کسب و کاری که امکان اثبات رابطه کارفرما- کارکن وجود ندارد، صرفا به کارفرما مبلغ 60 میلیون ریال و برای واحدهای کسب و کاری که امکان اثبات رابطه کارفرما- کارکن وجود دارد، به ازای هر شاغل مبلغ80 میلیون ریال تعلق خواهد گرفت.

وی افزود: علاوه بر اینکه متقاضیان باید دارای مجوز فعالیت از دستگاه بخشی باشند، همچنین باید در سال گذشته و جاری فعال باشند مگر آنکه براساس مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، فعالیت آنها متوقف شده باشد.

به گفته معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نرخ سود تسهیلات پرداختی از سوی مؤسسات عامل به مشمولان، 12 درصد است. حداکثر زمان پرداخت تا پایان تیرماه 99 تعیین شده و مدت بازپرداخت تسهیلات نیز با احتساب دوره تنفس، 24 ماه و از ابتدای آبان ماه 99 تعیین گردیده است.

وی بیان کرد:همچنین در صورتی که تسهیلات گیرنده نسبت به بازپرداخت تسهیلات در موعد مقرر اقدام ننماید و یا با تشخیص وزارت و یا دستگاه بخشی، منابع دریافتی را در غیر مصادیق تعیین شده هزینه نماید، به مدت دو سال از دریافت هرگونه خدمات بانکی (تسهیلات، ضمانت نامه، اعتبارات اسنادی و ....) محروم شده و موظف به بازپرداخت منابع با نرخ 24 درصد، شامل 18 درصد و 6 درصد جریمه خواهد شد.

طبق گفته ی حامد شمس، سخنگوی وزارت تعاون,کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه شاغلان فاقد بیمه می توانند از امروز با مراجعه به سامانه کارا برای دریافت تسهیلات ثبت نام کنند گفت: بیش از یک میلیون و500 هزار نفر از شاغلان شناسایی و احراز شده‌اند.

*رقم پرداختی تسهیلات کرونا از 10 میلیارد تومان گذشت

 یکی دیگر از موضوعات مهم این هفته اعتراض نمایندگان کارفرمایان به عدم دریافت تسهیلات حمایتی کرونا بود. علی رغم اینکه  عیسی منصوری،معاون اشتغال وزارت کار از پرداخت 10 میلیارد و 710 میلیون تومان تسهیلات به واجدین شرایط دریافت تسهیلات کرونا خبر داد و گفت: متقاضیان فاقد کد بیمه و کد کارگاهی طبق اعلام وزارت کار می توانند از روز دوشنبه مورخ 16تیرماه برای ثبت نام اقدام کنند.

علی اصغر آهنی‌ها،نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار با اشاره به اینکه کمتر واحدی را دیده ام که از تسهیلات حمایتی کرونا استفاده کرده باشد گفت: بر اساس پیگیری‌هایی که تا کنون داشته‌ایم؛ هنوز بودجه برای تمام استان ها تخصیص داده نشده است.

علی اصغر آهنی ها، نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، درباره تسهیلات حمایتی دولت از واحدهای تولیدی آسیب دیده از کرونا گفت:تا جایی که اطلاع دارم, کمتر کارفرمایی از این تسهیلات استفاده کرده است. ثبت نام هایی انجام شده است اما تسهیلاتی تعلق نگرفته است. 

 وی ادامه داد: با مراجعاتی که داشتیم،‌ می گویند باید بودجه اختصاص یابد, تا کنون پرداختی از سوی دولت نبوده است. در بحث کرونا واحدهای بسیاری آسیب دیده اند. رفته رفته با باز شدن مرزها و رونق گرفتن صادرات امکان به راه افتادن واحدهای تولیدی وجود دارد. 

*تخصیص تسهیلات 35 هزار میلیاردی کرونا برای حمل و نقل هوایی و ریلی

با توجه به اینکه همزمان با شیوع کرونا،‌حوزه حمل و نقل ریلی هم دچار آسیب شدند. عیسی منصوری ،‌معاون اشتغال وزارت کار درباره تسهیلات حمایتی برای کرونا در حوزه حمل و نقل گفت: مبلغ 35 هزار میلیارد ریال با نرخ سود 12 درصد برای حمایت از بخش حمل و نقل هوایی، ریلی و دریایی و زیربخش‌های آن جهت جبران بخشی از زیان ناشی از شیوع ویروس کرونا از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شده و تخصیص یافته است.

 منصوری گفت: به منظور تسریع در پرداخت تسهیلات حمایتی کرونا به شرکت های بزرگ حمل و نقل هوایی، ریلی و دریایی، وزارت راه و شهرسازی ملزم شده فهرست و اطلاعات شرکت های مشمول و تمامی ایرلاین‌ها و زیربخش‌های حمل‌ و نقل هوایی، ریلی و دریایی را جهت درج در سامانه کارا، در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دهد.

معاون اشتغال وزارت کار از تسهیلات 35 هزار میلیاردی کرونا برای حمل و نقل هوایی و ریلی خبر داد و گفت: شرکت های این بخش اشتغالی بالغ بر 48هزار و 314 نفر دارند.

*پرداخت معوقات کارگران هفت تپه تا 10مرداد

بعد از تسهیلات حمایتی کرونا، خبر مهم دیگر هفته ای که گذشت مربوط به کارگران هفت تپه بود. کارگران هفته تپه این بار با بهانه حقوق معوق اعتراض کرده اند. 

حاتم شاکرمی، معاون روابط کار وزارت کار درباره معوقات حقوق کارگران هفت تپه گفت:کارفرمای شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه متعهد شد حقوق و مزایای اردیبهشت و خرداد 99 را بلافاصله پس از رفع مسدودی حساب شرکت و حداکثر تا دهم مرداد پرداخت کند.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: کارفرما همچنین متعهد شد حقوق و مزایای اردیبهشت و خرداد 99 را بلافاصله پس از رفع مسدودی حساب شرکت و حداکثر تا دهم مرداد پرداخت کند و برای ماه‌های آینده هم پرداخت‌ها به صورت منظم انجام شود و تا پایان آبان نسبت به پرداخت به موقع حقوق و مزایای کارگران اقدام و از هرگونه تأخیر در پرداخت مزایای قانونی کارگران اجتناب کند.

*کارگران تهرانی با چند سال پس‌انداز می‌توانند صاحب خانه شوند؟

 محاسبه اینکه کارگران تهرانی با چند سال پس انداز می توانند صاحب خانه شوند،‌از اخبار پربازدید این هفته خبرگزاری بود. در شرایطی که کارگران حقوق حدود 2میلیون و 800هزار تومانی دریافت می‌کنند، برای خرید یک خانه 60متری تهران با پس‌انداز یک‌سوم حقوق خود باید بیش از 90سال صبر کنند تا بتوانند یک خانه خریداری کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon